View Static Version
Loading

LACCS Presentatie van de bouwstenen

LACCS experts van De Geeter en Munsterman hebben in nauwe samenwerking met Blend leren input geleverd voor het leertraject LACCS, dat een uitbreiding is op het leertraject EMB.

Doel

Een goed leven voor iedereen met Ernstige Verstandelijke en Meervoudige Beperkingen (EVMB). Voor iedereen in de professionele zorg en onderwijs moet dát het streven zijn. Het LACCS-programma helpt de begeleider hierbij. Het geeft handvatten die een begeleider nodig heeft en waarmee het verschil gemaakt kan maken voor mensen met EVMB.

Een overzicht van de bouwstenen

Introductie LACCS-programma

In deze introductie krijgt de begeleider uitleg over het traject en wordt ingegaan op de basis van het LACCS-programma.

LACCS-waarden

Deze bouwsteen richt zich op de waarden van LACCS. Samen beschrijven deze wat een 'goed leven' is. In dit onderdeel is ook een verdiepende teamopdracht opgenomen.

Impressie van de bouwsteen LACCS-waarden

Ontwikkelingsdenken

In deze bouwsteen ontdekt de begeleider hoe de ontwikkelingsfasen er voor een gemiddeld kind uitzien en wat de verschillen zijn bij mensen met EVMB.

De begeleider oefent met korte voorbeelden en leert over de ontwikkelingsfasen. Op deze manier krijgt deze meer inzicht in hoe de ontwikkelingsfasen in de praktijk werken.

Deskundigheid op de LACCS-gebieden

Wat betekent het om deskundig te zijn op de verschillende LACCS-gebieden? En hoe word je deskundig? Dat en meer komt aan bod in deze bouwsteen.

Dankwoord

Voor ‘Basistraject - Het LACCS-programma’ is intensief samengewerkt met De Geeter en Munsterman. Het traject is daardoor in lijn met het gedachtegoed van het LACCS-programma en andere opleidingsacviteiten vanuit De Geeter en Munsterman. De ASVZ-module over LACCS is gebruikt als startpunt voor de ontwikkeling van de module.

"Wat ziet het er al gaaf uit. Mooie beelden, en een aantal hele mooie toepassingsopdrachten." - Karin de Geeter en Kirsten Munsterman

Dit leertraject is ontwikkeld door BLEND Leren in opdracht van de VGN Academie.

Credits:

VGN Academie