Loading

ALLT OM NIKON 2018/19 Intervjuer, tester & tips

Sveriges främsta fototidning

FOTOGRAFINTERVJU

Roger Brendhagen

En enkel avbildning räcker inte för att Roger Brendhagen ska bli nöjd. Han vill att hans bilder ska berätta något mer om djuren. Visa något bortom de vackra bilderna, att föra fram en berättelse.

KAMERA & BILD TESTAR

TEST: Nikon Z7

Våra första intryck av Nikons nya Z-system var riktigt positiva. Nu har vi hårdtestat kameran under lång tid – och vi kan bara konstatera att den känslan håller i sig. Med nya Z7 har Nikon lyckats med en fin entré för att slå sig in på den spegellösa fullformatsmarknaden – och förberett sig väl inför framtidens utmaningar.

KAMERA & BILD TESTAR

TEST: Nikon Z 24–70mm/4 S

En normalzoom är en obligatorisk objektivtyp i ett kamerasystem, och i Nikons nya Z-system är 24–70mm först ut i en version med bländare f/4. Objektivet har det man önskar sig, och bjuder inte på några överraskningar.

KAMERA & BILD TESTAR

TEST: Nikon Z 35mm/1,8 S

Ett 35 mm-objektiv benämns ofta som en klassisk gatufoto-glugg. Men den passar till mycket mer än så, framförallt med sin ljusstarka bländare på f/1,8. Och givetvis får Nikons Z-system ett sådant objektiv redan från start.

FOTOGRAFINTERVJU

Ross Harvey

Att fotografera både på gatan och på bröllop kräver att du är med på noterna för att inte missa någon viktig bild. Vi pratade med Nikon-ambassadören Ross Harvey om hur Nikons nya Z7 hjälper honom med det.

SUPERTIPS

Innanför skalet på Nikon D850

I många kameror finns det en hel uppsjö med specialfunktioner som man antingen inte behöver, tänker på, eller stöter på i sin vanliga fotografering. Nikon D850 är en sådan kamera – den är full av funktioner, men har du koll på alla? I denna artikel går vi igenom några funktioner som du kanske inte visste om att de fanns – men som är värda att kolla in.

KAMERA & BILD TESTAR

TEST: Nikon ES-2 digitaliserings-adapter för negativ & dia

Lever dina bilder ett för analogt liv? Nikon har en snabbanvänd lösning som ger bra resultat om du vill digitalisera filmnegativ eller diabilder – utan att behöva spendera en kortare eon av tid framför en traditionell skanner.

KAMERA & BILD TESTAR

TEST: Nikon D3500

Nikon har siktat mot nybörjaren med sin nya D3500 och de träffar helt rätt. Bra bildkvalitet, bra ergonomi och smarta funktioner. Men har de missat något?

KAMERA & BILD TESTAR

TEST: Nikon Coolpix P1000

Nikon P1000 är en mycket udda kamera. Det enorma zoomomfånget gör kameran alldeles orimligt stor. Dess användningsområde är snarare som imponerande kikare än som kamera.

KAMERA & BILD TESTAR

TEST: Nikon AF-S 500mm/5,6E PF ED VR

Natur, sport eller djur – detta objektiv klarar av det mesta på på långt håll, och briljerar dessutom med sin låga vikt. Optiskt presterar det riktigt bra, och det är imponerande hur Nikon hållit nere vikten men ändå behåller toppkvalitet.

KAMERA & BILD TESTAR

TEST: Nikon AF-S 180–400mm/4E TC1,4 FL ED VR

Den är stor och tung och kräver mycket av både kamerahuset och fotografen för att helt komma till sin rätt. Men Nikons nya 180–400 f/4 med inbyggd konverter gör sportfotografering till en fröjd.

Allt om Nikon 2018

Sveriges skarpaste fototidning

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a copyright violation, please follow the DMCA section in the Terms of Use.