Loading

Meandert(h)aal 3 juli 2020

Tot ziens!

In het verleden kregen de leerlingen van groep 8 bij het verlaten van de school een zelfgemaakt lieveheersbeestje van de opa van school. (Goed om hier nog even aan opa Gerard te denken.) Zo'n 'goedgelukje' is meer dan alleen maar een klein kunstwerkje. Het staat voor het meegeven van geluk in het verdere leven van diegene die afscheid neemt. We willen dit geluk toewensen aan alle leerlingen die nu de Meander verlaten en in het bijzonder aan de leerlingen van groep 8. Zij hebben gelukkig nog op een mooie manier afscheid kunnen nemen van school. Een fantastische musical ( met hoge kijkcijfers) , een gezamenlijk moment met ouders in de buitenlucht waarbij iedereen even in het middelpunt werd gezet en de erehaag vanmorgen in de straat voor school. Een volwaardige afsluiting van een mooie basisschooltijd. Het geluk willen we ook toewensen aan juf Heleen en juf Romy. Juf Heleen heeft een lange periode ingevallen bij ons op school. In al die tijd is ze een meer dan een volwaardig lid geweest van ons team. Heleen we wensen je veel geluk toe op De Bongerd! Juf Romy krijgt ook een symbolisch 'goedgelukje' van ons. Zij stapte in een lastige periode de Meander binnen als invalster voor juf Gerinda. Romy heeft in korte tijd een geweldige band opgebouwd met leerlingen en ouders van groep 4. Complimenten daarvoor!! Romy we wensen je veel geluk bij het volgen van je universitaire studie. Als team van de Meander wensen we u allen natuurlijk ook een 'goedgelukje' toe, ook al nemen we alleen maar afscheid van elkaar voor de zomervakantieperiode. Tot ziens op 17 augustus !!

Na de zomervakantie.

De regels in verband met corona zijn weer enigszins versoepeld. Definitieve afspraken over het brengen van kinderen en toegang tot plein of school worden in de laatste week van de vakantie bekend gemaakt. We kunnen wel melden dat het huidige 'Coronarooster' na de zomervakantie wordt verlengd tot de herfstvakantie. In de week voor de herfstvakantie wordt er besloten of we na de herfstvakantie weer terug kunnen naar ons reguliere rooster. Het 'Coronarooster' voor na de zomervakantie ziet er als volgt uit: We starten iedere dag om 8.30 uur. Op maandag, dinsdag en donderdag blijven de leerlingen op school eten en zijn dan om 14.30 uur vrij. Op woensdag en vrijdag zijn de leerlingen om 12.30 uur vrij. Voor ouders die gebruik maken van de BSO is het goed om te weten dat er voor leerlingen die gebruik maken van deze opvang van 14.30 uur tot 15.15 uur overbruggingsopvang is geregeld in samenwerking met Columbus junior. Deze afspraak is gemaakt voor de periode tot de herfstvakantie.

Hoera !!

Juf Gerinda en haar man Alfred zijn heel blij om iedereen te kunnen vertellen dat zij een zoon hebben gekregen. Ze hebben hem de prachtige naam Joah gegeven. We willen hierbij Gerinda en Alfred veel geluk toewensen met hun lieve zoon. Enkele leerlingen uit groep 4 zijn, samen met juf Romy, al bij juf Gerinda en Joah op bezoek geweest. Hieronder ziet u de leuke foto's. Mocht u juf Gerinda een gelukwens willen sturen dan kunt u het kaartje sturen naar Alfred en Gerinda Voortman, Enterstraat 41a, 7461 CG Rijssen.

Bij het afscheid van groep 8.

De laatste schoolochtend.

Vanmorgen hebben we het onvergetelijke schooljaar 2019-2020 op een gezellige manier afgesloten. In samenwerking met de ouderraad was er gezorgd voor een spelletjesprogramma met heel verrassende onderdelen. De leerlingen van groep 8 hadden leuke spelletjes bedacht en de leerlingen van groep 7 vervulden hun verantwoordelijke taak als groepsleider bij het spelen van de spelletjes met verve. Als verrassing had de ouderraad gezorgd voor een heuse stormbaan, een popcorn- en een ijsjeskraam. Voor alle leerlingen was er een beloning in de vorm van een mooie medaille. Aan het eind van de ochtend was het behoorlijk druk voor de school langs de Lochtersweg. Alle leerlingen en veel (groot) ouders waren aanwezig om de leerlingen van groep 8 uit te zwaaien. De erehaag was niet zo smal als in voorgaande jaren, maar de prachtige klinkers in de straat waren een symbolische rode loper voor deze leerlingen bij het verlaten van de Meander.

Agenda.

De kalender wordt meegegeven op de eerste na de zomervakantie.
schooljaar 2020 - 2021

Herfstvakantie : 12 oktober t/m 16 oktober 2020

Kerstvakantie: 21 december 2020 t/m 01 januari 2021

Voorjaarsvakantie: 22 februari t/m 26 februari 2021

Goede Vrijdag/ Pasen: 02 april t/m 05 april 2021

Koningsdag : 27 april 2021

Meivakantie (inclusief Hemelvaartsdag) : 03 mei t/m 14 mei 2021

Pinksteren: 24 mei 2021

Zomervakantie : 12 juli t/m 20 augustus 2021

En tot 17 augustus !!!!!!!!

Credits:

Gemaakt met afbeeldingen van Janice Gill - "Taken in my garden after waiting as the insect climbed up the stem then ran out of space" • Becky Fantham - "untitled image"