Loading

Notion Et multiværktøj til organisering af indhold og samarbejde

Notion er en slags blanding af et dokumentværktøj og en hjemmesidebygger - det er ligeså nemt at arbejde med som et dokument, men man har en hjemmesides byggeklodser. Med disse byggeklodser til rådighed kan du præsentere alverdens webindhold og facilitere forskellige former for samarbejde.

KAN BRUGES TIL:

  • opbygge og præsentere faglig indhold i netværk af sider der kan rumme næsten alt.
  • at dine studerende kan kommentere, interagere og diskutere med indholdet af siderne, uden at de selv kan redigere i det.
  • facilitere samarbejde mellem de studerende til f.eks. jigsaw, brainstorm eller opbygning videnbank.
  • håndtere forskellige arbejdsprocesser med studerende f.eks. projektarbejde eller speciale.

KORT OM VÆRKTØJET

SOM DIN WIKI WEBSIDE

I stedet for enkeltestående dokumenter har du et netværk af sider. På disse sider kan du kan tilføje indhold som f.eks: video, filer, andre sider, to-do lister, datoer, Latex, kode etc.

Derudover kan du "embedde" indhold fra andre sider som f.eks google docs, google forms eller en padlet. Indhold som man kan interagere med direkte på siderne. Alt det indhold du tilføjer kan du nemt flytte rundt og tilpasse i størrelse. Selv bullets og tekst kan du blot trække rundt og flytte, så du slipper for copy/paste.

Du kan oprette et link til en side i Notion og sende det præcist som til enhver anden hjemmeside. Eller du kan invitere samarbejdspartnere ind til enten at kunne redigere, kommentere eller blot læse siderne. På den måde kan du f.eks. invitere studerende til at kunne kommentere og diskutere det faglige indhold, men ikke redigere i det.

DATABASER

En af de mere advancerede byggeklodser er databasen - et sæt af værktøjer til at organisere en stor samling af sider. Du definerer selv hvilke egenskaber databaserne skal have i form af f.eks. tal, tekst, datoer, formularer, referencer til andre databaser, personer, tags m.m. Disse egenskaber udgør en form for skabelon for siderne i databasen, og er et godt redskab når du skal organisere mange sider.

Samtidig giver dig de mulighed for få vist samme database på forskellige måder. Det kaldes et "view" og kan enten være en tabel, en kalender, en liste, et kanban board eller et gallery. Billedet ovenfor viser samme database blive vist både som en spreedsheet ligende tabel og en kalendar. Forestil dig, at du kunne organisere alle dine word dokumenter i et Excel ark og i en Outlook kalender på én gang - dette er blot én af de mange muligheder i Notion!

Screenshots fra Notion

Nedenfor finder du eksempler på læringsaktiviteter, som du kan tage udgangspunkt i eller lade dig inspirere af.

Created By
Mathias Elmose Andersen
Appreciate