Loading

Meandert(h)aal 19 november 2021

Week 46.

Het basisonderwijs is dagelijks in het nieuws vanwege het hoge aantal besmettingen onder de leerlingen. Gelukkig valt het op de Meander op dit moment nog mee. We houden wel ons hart vast gezien de situatie op andere scholen in onze gemeente. Voordat je het weet wordt het noodzakelijk dat een groep in quarantaine moet en dat er overgeschakeld moet worden naar online onderwijs. We proberen ons aan de basisregels te houden en vragen daarvoor ook uw medewerking. Heeft uw kind de bekende klachten, laat uw kind dan thuis en doe bij hem/haar een zelftest of vraag een test aan bij de GGD. De uitslag geeft duidelijkheid voor u en voor uw omgeving ( inclusief de school).

Zoals al eerder aangegeven zijn er geen invallers meer beschikbaar bij afwezigheid van één van de leerkrachten. Als team van de Meander zullen we proberen, voor zover mogelijk, in geval van ziekte de groepen van elkaar over te nemen. Het is mogelijk dat dit niet in elke situatie gaat lukken. Wanneer wij tegen de grenzen van onze mogelijkheden aanlopen, zullen wij u dat laten weten. De afgelopen week was het al enigszins improviseren. De collega's en stagiaires die zich extra ingezet hebben, verdienen daarvoor een compliment.

Vanwege de strengere maatregelen in het land, zijn de scholen van IKT overgestapt naar niveau 3 op de gehanteerde routekaart. Dit betekent dat de situatie als ernstig wordt bestempeld en dat er bv. nog strenger wordt omgegaan met bezoek van derden aan school. Een belangrijk punt is ook dat er alleen noodzakelijke oudergesprekken in school mogen plaatsvinden.

Slotconcert.

De groepen 6 en 7 hebben de afgelopen periode (10 weken) elke dinsdag een uur muziekles gekregen van de muziekdocenten van Tact. Ze mochten zelf een muziekinstrument kiezen. In deze periode leerden ze hoe ze hiermee om moesten gaan en hoe ze hiermee muziek moesten maken.

Afgelopen dinsdag mochten de groepen 6 en 7 dan toch nog optreden in het Centrum in Nijverdal. Helaas kon er geen publiek bij aanwezig zijn. Het orkest van Advendo speelde ook mee en dat zorgde voor een feestelijk geheel.

Wat deden alle kinderen het goed en wat een mooi concert hebben ze gegeven. U kunt een opname van het concert bekijken via onderstaande knop. Op de site van Kerkomroep vindt u de opname bij 16 november. Zeker de moeite waard!

.

Kind op maandag.

Thema van de week: Is het nu goed?

Genesis 44: 14-34 en Genesis 45 en 46

Er is iets veranderd bij de broers: ze staan in voor hun jongste broertje Benjamin. Jozef huilt en maakt zich bekend. Hij heeft zijn broers vergeven en vraagt hen om in Egypte te komen wonen.

Agenda.

  • 23 november - Bezoek Risk Factory - groep 8.
  • 26 november - Voorleeswedstrijd.
  • 17 december - Schaatsen op schaatsbaan Henri Dunantplein gaat niet door. Helaas !!!

Gefeliciteerd!

Herfst - groep 4.

Credits:

Gemaakt met afbeeldingen van schuetz-mediendesign - "saxophone instrument music" • tiburi - "vinyl retro plastic"