Hvordan bli synlig på Google Stig Solberg

«Hvordan bli synlig på Google» er viktig å spørre seg hvis du har en egen hjemmeside. Det er jo ingen vits å bruke tid på å lage innhold til nettsiden din hvis du ikke blir funnet?

Ønsker du høy synlighet i Google?

Søkeresultater kan ha en fenomenal innvirkning på virksomheten din. Du kan enten engasjere oss til å søkemotoroptimalisere siden din, eller du kan gjøre det selv hvis du har tid til å gjøre noen endringer og til å skrive gode innlegg.

Hvordan bli synlig på Google med fire enkle steg

1. Søkeordanalyse av din bransje eller nisje

Hvilke søkeord tror du dine kunder vil skrive inn for å søke etter dine produkter eller tjenester? Et søkeord kan være ett ord (f.eks synlighet), eller en kombinasjon av flere ord (f.eks. Hvordan bli synlig på Google). Flere ord er vanligvis foretrukket, fordi det er lavere konkurranse og mer spesifikke søk gir deg også mer relevant trafikk. Hvis kundene finner det de forventer får du mindre fluktfrekvens.

Skriv ned så mange relevante ord du kan tenke på. Brainstorm med teamet ditt. Tenk på alternative ord, tenk synonymer og ulike kombinasjoner. Tenk geografiske setninger dersom du driver en lokal forretning (f.eks. skobutikk Arendal). Du kan også hente noen ideer fra dine konkurrenters hjemmeside og ikke gi deg før du har laget en liste på minst 10-20 søkeord.

Når du er ferdig tar du med deg ordene inn og analyserer dem i Googles sin søkeordplanlegger. Her får du en god indikasjon på hvor stor konkurranse der er om ditt søkeord. Jo flere som søker på det, jo vanskeligere er det å nå toppen rangeringer. Hvis du ønsker å rangere høyt i Google for søkeordet skobutikk, har du en veldig lang reise foran deg, men hvis du kombinerer 2 eller 3 ord (f.eks. rørlegger mester arendal) vil veien til organiske treff bli kortest mulig.

Når du har valgt dine to beste søkeordsetninger neste trinn viser deg hvordan du kan gjøre noen forbedringer til hjemmesiden din.

2. Skap innhold til hjemmesiden din selv eller kjøp ferdig innhold

Innholdet er det viktigst av alt i verden av søkemotorer og gode søkeord setninger må plasseres strategisk på websiden din for å overbevise Google at innholdet er relevant. Jo mer fremtredende de er, jo bedre. Husk at du først og fremst skriver for at en potensiell kunde skal lese teksten, slik at du prioriterer leselighet og rettskrivning før søkemotoroptimalisering.

Slik kan du gjøre søkeordene mer fremtredende:

  • Legger inn søkeord i overskrifter, fortrinnsvis i begynnelsen
  • Ha med søkeordene i toppen av siden
  • Bruk Bold eller kursiv i søkeord der det er hensiktsmessig.

I stedet for å ha en link til en annen side som sier «Klikk her for å lese mer», omformulere det å inkludere søkeordene, f.eks les «Hvordan bli synlig på Google» på deres egen hjemmeside.

Tittel tagger gir din side struktur

Et viktig tips er å også inkludere søkeordene i HTML tittel-taggene på siden. Det er ulike metoder for å endre på disse, men det gjøres enklest hvis du har en utvidelse som Yoast installert på din hjemmeside. Hvis du ikke får til å gjøre det selv kan du spørre oss, så installerer vi en gratis versjon for deg og viser deg hvordan den fungerer.

Når du har finjustert hjemmesiden din, bør du vurdere å legge til nytt innhold, som for eksempel detaljerte beskrivelser av hva du tilbyr, FAQ og informative artikler om dine produkter og tjenester. Hvis du ikke ønsker å skrive disse selv kan vi sende deg artikler som du kan bruke.

Gjør bilder synlige for Google

Husk også at søkemotorer kun kan lese tekst og ikke bilder. Derfor legger vi inn ord i bildene slik at søkemotorene kan lese disse. Det er også til stor hjelp og glede for synshemmede og andre når du er flink til å merke bildene dine.

3. Tilbakekoblinger og lenker

En hver lenke fra et annet nettsted til ditt regnes av søkemotorer som en stemme av popularitet for din virksomhet og vil forbedre din rangering, autoritet og dermed også synlighet.

Det er viktig å forstå at det er kvaliteten og ikke kvantitet på lenkene som er avgjørende. De andre nettstedene bør være relevante i forhold til din bransje, og helst høyt ansett seg selv. Ti koblinger fra kjente og gode nettsteder teller langt mer enn 500 linker fra vilkårlige og nettsteder med lav autoritet.

Tenk gjennom alle relevante nettsteder som kan lenke til deg, for eksempel ikke-konkurrerende selskaper, katalogtjenester og organisasjoner. Skriv en vennlig e-post til dem som forklarer fordelene deres besøkende får av å vite om virksomheten din. De fleste vil ikke svare på en slik henvendelse om de ikke kjenner deg, men ta en telefonsamtale hvis det er nødvendig og få noen nye og spennende forbindelser.

4. Indeksering

Dessverre er det ikke selvsagt at Google får med seg nye innlegg og endringer med en gang og de tekniske utfordringene og barrierene er mange. Men heldigvis finnes det hjelp å få.

KlokkeslettRapid SEO Indexer er en utvidelse til WordPress som raskt indekserer alle sidene dine slik at du enkelt kan sende oppdatert informasjon til Google. Vi satte Rapid SEO Indexer på prøve og tok skjermbilde før og etter vi hadde innstallert og brukt utvidelsen. I løpet av 30 minutter ble ble siden indeksert på nytt av Goolge. Ikke bare oppdaterte den informasjonen slik at tekstene ble riktig, men det resulterte også i bedre synlighet av kontaktsiden vår som du ser dukker opp litt lenger ned på siden.

Få mer trafikk med superrask indeksering av din hjemmeside

Få ubegrenset gratis trafikk fra Google: Å få din WordPress-side eller innlegg indeksert er det første skrittet til å få gratis målrettet SEO trafikk.

Installeres på få minutter: I løpet av noen få minutter hadde vi kjøpt, installert, lært og testet denne utvidelsen.

2-klikks indeksering: Klikk på 2 knapper og få din side eller innlegg til å bli indeksert i løpet av få minutter. Bruk denne plugin for å indeksere et ubegrenset sider og innlegg på din nettside.

Nettsteds-kart generator: Bruk den innebygde nettsteds-kart generator eller bruke en annen SEO utvidelse som du liker.

Du kan bestille og laste opp utvidelsen til din hjemmeside fra linken ovenfor, eller ta kontakt med oss i Visible så innstallerer vi den for deg og viser deg hvordan bli synlig på Google på et blunk.

Created By
Stig Solberg
Appreciate

Made with Adobe Slate

Make your words and images move.

Get Slate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.