Loading

BLOCKCHAIN, BITCOIN & CRYPTO-CURRENCIES Kennismaking met de mogelijkheden, ook op vlak van belegging.

Iedereen spreekt over Bitcoin, maar weten ze wel waarover ze spreken?

Bitcoin, andere crypto-currencies en de achterliggende blockchain-technologie zijn begrippen waar de meeste mensen zich nog maar vaag iets kunnen bij voorstellen. Daar zal snel verandering in komen, als deze zaken mainstream worden. Dat er interesse is, bleek alvast op 12/12 in Oostkamp. Toen verzamelden we 61 personen voor een interessant programma.

We hernemen op 18 januari het concept, maar met andere onderwerpen. Het informatieve gedeelte zal iets korter zijn dan op 12/12, omdat we aansluitend de beleggersclub 8000BC opstarten. Er zal die avond ook al kunnen ingetekend worden. Voor wie er op 12/12 nog niet bij was, kom dan zeker luisteren. Voor wie er na 12/12 zeker bij wil zijn, kom dan zeker ook af. Kijk ook al eens op onze site.

Vanaf 18 januari zullen volgende vergaderingen alleen toegankelijk zijn voor effectieve leden van de beleggingsclub of wie interesse heeft om dat te worden. Het informatieve luik zal dan alleen staan in het teken van onze portefeuilles, onderwerpen die echte beleggers aanbelangen en vooral het bepalen van de beleggingsstrategie en het bepalen van het verdere verloop van onze groepen. Hou dan eventueel 15 maart, 19 juni, 13 september en 11 december 2018 al vrij.

Programma 18 januari 2018

  • 19u00: Van harte welkom + drankje.
  • 19u40: Welkomstwoord en inleiding van Erik Devlies, initiatiefnemer 8000BC. Hij toont meteen ook enkele onmisbare sites voor wie zelf op verkenningstocht wil gaan en kijkt verwonderd naar de vele mogelijkheden van blockchain.
  • 19u45: Robin Ingelbrecht brengt ons aanvullend een stappenplan om zelf het investeringspotentieel van een coin of token te leren inschatten. (Het item over wallets wordt verschoven naar de eerste bijeenkomst met actieve leden van 8000BC, mensen die dus effectief beleggen.)
  • 19u50: Kris Strybol bespreekt a.d.h.v. negatieve stellingen waarom je zeker niét in Bitcoin moet investeren. Hij weerlegt met de nodige achtergrondkennis vijf FUD's die je wel eens hoort bij non-believers. (dit is een beperkte herneming van de sessie over Bitcoin van op 12/12, voor wie er toen niet bij was).
  • 20u20: Kurt Callewaert, o.a. lesgever aan de HOWEST en blockchain-expert, komt (bevestigd) vertellen over deze revolutie: wat het voor bedrijven en particulieren kan betekenen. Aansluitend mogelijkheid om vragen te stellen.
  • 20u50: Joost Joly, boekhouder, vertelt ons in vijf minuten wat je wil weten over Bitcoin en de fiscus. Aansluitend vragenronde.
  • 20u55: Vragenronde, geleid door Kris Strybol.
  • 21u00: Einde van het programma voor wie geen interesse heeft in de beleggersgroep. Korte pauze van tien minuten.

Opstart Beleggersgroep 8000BC

  • 21u10: Erik Devlies toont samen met inbreng van Kris en Robin hoe de beleggingsclub tot stand zal komen: de groep(en), de site, het portfolio, de transparantie, de communicatiemiddelen en de toetredingsmodaliteiten. Je krijgt ook een stappenplan mee en/of je kan ook meteen inschrijven voor de eerste groep(en). We streven naar zo veel mogelijk deelnemers, niet naar bv. 20 deelnemers die telkens in elke groep zitten. Wie daar uiteindelijk lid van wordt, zal bepaald worden o.b.v. voorintekening, je overschrijving van de eerste inleg en je aanwezigheid in andere groepen. Meer uitleg volgt via mail. Met vragen kan je terecht bij info@8000bc.be. De voorwaarden kan je hier lezen.
  • vanaf 22u25: netwerkbabbel. Leer de leden van je groep beter kennen. We sluiten de avond (en de locatie) af om 23u.

Je bent ingeschreven na het invullen van onderstaand formulier en na het ontvangen van een bevestigingsmail van ons. We vragen een bescheiden bijdrage van €5 voor het drankje bij aanvang en het eerste drankje van de netwerkbabbel en wat versnaperingen. Daarna kan je tegen betaling nog Brugse Zot, water, cola of witte wijn krijgen.

We beperken de inschrijvingen tot 95 personen, omwille van het comfort bij de presentaties. Ben je ingeschreven en besef je dat het toch niet lukt, gelieve dit tijdig te laten weten. Dan kunnen we wie net uit de boot viel toch nog welkom heten.

De sessie start donderdagavond 18 januari stipt om 19u40, dus graag tijdig aanwezig, zodat we de locatie ook tijdig kunnen verlaten. Voorziene eind na de netwerkbabbel, 23u00.

Locatie is gewijzigd omwille van het aantal deelnemers: Onze-Lieve-Vrouwecollege, Collegestraat 24, Assebroek. Er is parking bij de hoofdingang (ongeveer 20 auto's) en in de Collegestraat zelf.

Tot dan. Kris, Robin en Erik

Created By
Edushock Erik Devlies
Appreciate

Credits:

Created with images by Pexels - "architecture art design"

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.