Portfolio Nicky Molendijk

Voorbeelden van belichting

Deze foto's heb ik gekozen omdat bij deze foto's de belichting me het meeste aansprak. Bij de eerste foto valt het licht helemaal op het gezicht en ik vind dat een heel gaaf effect hebben, zeker in combinatie met de rest aangezien dat allemaal wel donker is. De tweede foto heeft een beetje hetzelfde effect met het licht/donker in een foto maar deze foto vond ik heel erg tof omdat je echt de helft van het gezicht maar ziet. Op foto drie zie je hoe het licht naar binnen valt en dat kan een heel mooi effect geven, dit heb ik later ook in een paar foto's gebruikt. Verder vind ik de regenboogkleuren heel mooi op foto vier, zeker in combinatie met het oog. Bij de laatste foto spreken de zachte tinten mij het meeste aan, met name het zachte roze in combinatie met de mist.

De driehoeken

Bij de driekhoek foto's vond ik het leuk om te experimenteren met het licht en de schaduwen. Eerst vond ik het wel een beetje gek dat we foto's moesten maken van driehoeken maar uiteindelijk was ik wel blij met het resultaat.

Mijn ontbijt

Foto's van m'n ontbijt vond ik leuk om te maken maar het was soms ook wel een beetje lastig, vandaar dat ik verschillende diafragma's en sluitertijden heb gebruikt voor deze foto's. Bij de eerste heb ik de instellingen staan op 5.6 - 1/15 - ISO100. Bij de tweede foto staan de instellingen op F8.0 - 1/8 - ISO100 en bij de laatste foto staan de instellingen op F5.6 - 1/8 - ISO100.

Zelfportret

Bij de zelfportret foto's ben ik het meest blij met de foto van mijn oog, de kleuren vind ik heel mooi zeker in combinatie met het licht en de schaduwen. Toen ik deze foto had uitgekozen was het lastiger om er nog iets bij te verzinnen maar uiteindelijk heb ik gekozen voor nog twee foto's met licht en schaduw. Foto één heb ik gekozen omdat ook daar mijn oog het meeste opvalt en de laatste foto heb ik gekozen omdat ik toch ook een foto van m'n hele gezicht erin wilde laten terug komen.

Portret

Deze foto's zijn gemaakt met een mooie zonsondergang. Deze foto's vind ik zelf heel speciaal omdat mijn broertje eigenlijk nooit op de foto wilt maar uiteindelijk vroeg hij zelf aan mij of ik toch wel wat foto's van hem wilde maken, natuurlijk stond ik gelijk te springen en gingen we op pad. Alle drie de foto's hebben wel een stoere uitstraling maar toch is het ook een lieve uitstraling. Bij de tweede en derde foto vind ik het contrast op de achtergrond heel erg mooi. De zachte kleuren van de voorbeelden van de belichting (opdracht 1) komen hier heel mooi in terug. De eerste foto vind ik echt een mooie portret foto, zeker leuk omdat z'n haren lekker wild zitten.

Nachtfotografie

Bij de eerste foto moest ik nog een beetje oefenen met de BULB stand en ook wist ik nog niet wel effect het zou geven maar toch vond ik het resultaat wel grappig. De laatste foto vind ik zelf heel leuk door het roze/rood achtige licht in combinatie met de plant ervoor en nog een beetje versiering in de achtergrond. Ook de foto's bij het tankstation vond ik heel gaaf omdat je daar echt zag wat een verschil het is om het in het donker te fotograferen.

In-flits fotografie

Ik wilde graag een keertje buiten foto's maken met m'n nichtjes dus zo gezegd, zo gedaan. Op een hele mooie zonnige dag gingen we naar buiten maar omdat het licht eigenlijk net iets te fel was was het soms moeilijk foto's maken met de harde schaduwen, vandaar dat ik hier ging inflitsen en daardoor is het resultaat heel goed gelukt vind ik zelf.

Architectuur

Bij architectuur foto's vind ik het heel leuk om ook een blauwe lucht te fotograferen met hier en daar een wolkje, hierdoor spreekt de foto meer en valt het gebouw naar mijn gevoel ook meer op. Voor de verandering wilde ik er ook de zwart wit foto bij doen omdat ik bij deze foto echt de energie voel van de lichten, dit was mooier in zwart wit dan in kleur.

De remake opdracht

De bovenste foto is een foto van Gioia de Bruijn. Haar foto's vond ik echt heel gaaf en bij deze foto vond ik metname de belichting mooi, het licht dat door het overhemd schijnt. Deze foto besloot ik dus na te maken zoals je kunt zien op foto één. Op foto twee zie je een mannen en een vrouwen overhemd en op foto drie is een mannen overhemd, een vrouwen overhemd en een kinder rompertje te zien. De achterliggende gedachte bij deze foto's is dat je eerst alleen de vrouw hebt, dan de man en de vrouw samen en daarna is er een gezinnetje.

Fotostudio witte achtergrond

De foto's met de witte/grijze achtergrond vond ik makkelijker om te maken en ik vond het ook een mooier effect hebben dan bij de zwarte achtergrond. Zeker de laatste foto met de bel vind ik ontzettend gaaf omdat de bel bijna op klappen staat. Bij de eerste foto moest ze oprecht lachen en net op dat moment werd het plaatje vastgelegd dus ook dat vond ik een erg leuke foto.

Fotostudio zwarte achtergrond

De foto's met de zwarte achtergrond vond ik moeilijker om te maken maar toch had ook dit een grappig effect. Zeker de laatste foto met de bellen vind ik erg spontaan en dat maakt hem juist zo leuk.

Fotogrammen

Ik vond het een hele leuke ervaring om naar de dark room te gaan en daar te zien hoe ze vroeger foto's maakten. De metalen rondjes vond ik eigenlijk nog wel het leukste effect hebben maar ook de sleutels en het kant maakte de fotogrammen echt af.

Credits:

Nicky Nathaly

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.