Loading

Martijn Kort Architectuur fotograaf

Architectuurfotografie is een passie

Ik ben Martijn Kort (36), architectuur en fine-art fotograaf. Over het algemeen maakte ik voornamelijk vrij werk, wat later vaak in licentie wordt gebruikt maar inmiddels heb ik de switch gemaakt naar fulltime fotograaf en ben ik op zoek naar opdrachtgevers / partners waarvoor ik met mijn kwaliteit en oog voor detail, hoogwaardige beelden kan maken.

Door mijn fine-art architectuurfotografie achtergrond weet ik als geen ander te spelen met licht. Het idee van de architect weet ik goed te vertalen naar de fotografie, mede door mijn passie voor architectuur. Zodra ik een project ga fotograferen bepaal ik altijd samen met de opdrachtgever wat de hero shots moeten worden en welke foto's minimaal gemaakt dienen te worden. Daarnaast neem ik de vrijheid om op zoek te gaan naar unieke composities die het complete verhaal kunnen vertellen van uw project. Een tweede specialisme is het fotograferen in de avond. Unieke beelden creëren door gebruik te maken van de zonsondergang en het blue hour en deze samen te voegen (time blending) is iets wat bijna altijd een wow effect geeft.

In mijn werk ben ik vrij perfectionistisch en zal dan ook altijd alles uit de omstandigheden proberen te halen, zodat er een kwalitatief hoog eind resultaat behaald wordt. Soms zul je het verschil nauwelijks zien maar juist deze kleine details zijn voor mij de puntjes op de i. Het is uiteindelijk mijn werk om alles zo perfect mogelijk vast te leggen.

Hotel Jakarta, Amsterdam

Door mijn samenwerking met ZEISS als ambassadeur beschik ik over de beste kwaliteit non-shift lenzen en daarnaast werk ik met tilt shift lenzen van Canon. Hierdoor kan ik een zeer hoge beeldkwaliteit garanderen, wat uiteindelijk belangrijk is voor het veelzijdige gebruik van de foto's.

The Green Planet - Dubai

Het op locatie maken van de foto’s is één ding maar de nabewerking is minstens zo belangrijk. Met jaren lange ervaring beschik ik over een totaal pakket aan kwaliteiten zoals; exposure blending, time blending, lighting adjustments, color correction, perspective fine-tuning en sky replacements. Dit alles zorgt ervoor dat ik u prachtige beelden kan leveren.

Project fotografie
Vastgoed en woonhuis
Somfy in Hoofddorp

Wilt u een keer heel iets anders? Dan zit u bij mij goed met ruime ervaring en ontwikkeling van mijn fine-art architectuur fotografie. Het is echt iets unieks en de kwaliteit van mijn zwart-wit beelden zijn zeker in Nederland ongeëvenaard. Door het spelen met contrasten is het mogelijk om meer diepte in het beeld te geven en om details naar voren te laten komen die anders misschien sneller gemist worden. Met deze vorm van fotografie wil ik de mensen aansporen eens anders naar hun directe omgeving te kijken.

Fine-Art Architectuur fotografie

De afgelopen jaren hebben mijn foto's goed gescoord in internationale fotografie wedstrijden in de categorie Architectuurfotografie. Waarbij de finale van de Hasselblad Masters voor mij persoonlijk iets speciaals is geweest. De kwaliteit van de foto's is zo hoog in die competitie dat ik met recht trots ben op het behaalde resultaat.

Hasselblad Masters are judged on their photographic ability, creativity, compositional skills, conceptual strength and technique – and are acknowledged to have made a compelling contribution to the art of photography.

Ik hoop dat we kunnen samenwerken aan uw huidige of volgende project en dat ik u kwalitatief hoogwaardige beelden mag leveren. Uiteraard kom ik graag een keer langs om persoonlijk kennis te maken.

Martijn Kort

06-21 555 109

Beschikbaar: wereldwijd, woonachtig in Hoofddorp.

Created By
Martijn Kort
Appreciate

Credits:

All photos ©Martijn Kort