Loading

Nieuwsbrief 20 december 2019

Fijne feestdagen!

En dan zit 2019 er al weer op… Als we terugblikken op het afgelopen jaar dan mogen we vaststellen dat het, op schoolgebied, een bijzonder jaar is geweest.

In januari zijn we 2019 gestart met de heropening van onze school: Een week lang activiteiten, feestelijkheden en een open huis. Wat lijkt dat al weer lang geleden! Afgelopen woensdag sloten we het jaar af met een kerstviering. In de tussenliggende maanden hebben we gedaan waar we goed in zijn: Onderwijs verzorgen voor onze leerlingen en uw kinderen! Samen hebben we lief en leed met elkaar gedeeld en we beseffen dat onderwijs meer is dan alleen het geven van een rekenles of het uitwerken van een thema… Werk waar we bijzonder trots op zijn!

Via deze weg willen we iedereen bedanken voor het afgelopen jaar: De samenwerking en het in ons gestelde vertrouwen. We wensen iedereen hele fijne kerstdagen toe en een goede jaarwisseling.

Namens het team van de Es,

Robbert Flim / Roel Roelofs

Groep 7 naar Kerstgala in Zwolle

Afgelopen woensdag is groep 7 naar het Kerst Muziekgala 2019 geweest in de IJsselhallen in Zwolle.

Alle klassen die deelnamen aan Lang Leve de Muziek Show vormden samen de Grootste Schoolband van Nederland. Koningin Máxima was ere gast! Naast veel jonge talenten, hadden Suzan & Freek, Gerard Joling, Wibi Soerjadi, Glen Faria en Duncan Laurence opgetreden.

Er zijn deze middag opnames gemaakt. A.s. zondag 22 december is het te zien om 21.25 uur op NPO1!

Knieperties

Nieuwjaarswensen op het plein

Op maandag 6 januari zien we elkaar weer! Het team van de Es ontvangt u vanaf 08.15u buiten met kniepertjes en slagroom! Het kniepertje symboliseert het oude jaar, dat als een boekrol ligt ontvouwen. Het rolletje staat voor het nieuwe jaar: in de rol liggen de geheimen van het nieuwe jaar nog veilig verborgen. In bepaalde streken eet men in de loop van de maand december alleen kniepertjes (knijpertjes, knieperkes, kniepkoukies), om ze vanaf nieuwjaarsdag te vervangen door de rolletjes.

Charlie and the cohocolate factory!

Thema 3

Na de kerstvakantie starten we alweer met het derde thema van dit schooljaar: Charlie and the chocolate factory naar het bekende boek van schrijver Roald Dahl. Een thema met een Engels karakter, chocolade, verwondering, Willy Wonka en 'the golden ticket'... De entree is inmiddels al omgetoverd van kerst naar 'Charlie'

Om vast in de stemming te komen: Op maandagavond 23 december is de film te zien op NET5
We zijn klaar voor thema 3!

Open Huis 17 januari

Open Huis 17 januari

Op vrijdag 17 januari 2020 organiseren wij ons jaarlijkse open huis voor nieuwe ouders. Dit open huis duurt van 08.00u tot 20.00u. Voor leerlingen duurt de schooldag net als anders van 08.30u – 12.30u.

Daarnaast kunnen leerlingen zich op vrijwillige basis opgeven voor het middaggedeelte (van 13.00u – 15.15u en/of van 15.30u – 17.00u). Op die manier zien geïnteresseerde ouders ook 's middags onze school 'in bedrijf'.

We ontmoeten u graag op 17 januari 2020.

Bent u die dag verhinderd, maar wilt u wel graag kennismaken met onze school? Loopt u gerust een keer binnen, dan maken we een afspraak!

Kent u iemand die wellicht interesse heeft in onze school? Nodig hen van harte uit op de Es!
Flyer Open Huis 2020