Loading

tips voor kinderen van de UiT in Oostende-redactie

In de vakantie is het altijd zoeken naar leuke activiteiten om je kinderen bezig te houden, alleen duurt die ‘vakantie’ nu extra lang en zijn de mogelijkheden beperkt. UiT van Thuis verzamelde enkele leuke tips.

Kids op hun paasbest

Natuurlijk verstop je met Pasen eitjes in je tuin of in huis en laat je de kinderen met hun mandje op zoek gaan naar al dat lekkers. Afsluiten kan met een spannende eierrace. Zet een parcours af, leg een ei op een lepel en race tegen elkaar tot de finish. Te gemakkelijk? Steek de steel van de lepel in je mond. Plezier gegarandeerd!

Wat kan je nog doen om de paassfeer in huis te halen? Geniet van een paasbrunch met het gezin. Geen zin om zelf in de keuken te staan? Heel wat horecazaken organiseren take-away. De lijst vind je op www.economischhuis.be.

Geen Pasen zonder leuke versiering. Zet een paasboom in de woonkamer, laat je kinderen eitjes schilderen of maak een leuke slinger om op te hangen. Met dit voorbeeld kan je zeker aan de slag.

Maak je eigen boomhutboek met Andy Griffiths

Ben jij ook zo’n grote fan van de Waanzinnige Boomhut-boekenreeks? Helaas moest door het coronavirus ook de mooie doe-expo over de Waanzinnige Boomhut in Fort Napoleon vroeger de deuren sluiten dan gepland. Zo jammer! Maar niet getreurd, wij hebben een leuke opdracht voor je. Uitgeverij Lannoo ging langs bij Andy Griffiths, de auteur van de boomhutboeken, en vroeg hem om een paar tips. Bekijk hier het filmpje en ga aan de slag met je eigen (strip)verhaal. Psssst… Andy verklapt je het thema van het volgende Boomhutboek!

Kapitein Winokio geeft eerste hulp bij quarantaine

Kapitein Winokio meerde al verschillende keren aan in de Stad aan Zee. Vorige zomer nam hij Fort Napoleon over en ook in Kursaal Oostende kwam hij al langs om zijn mooiste liedjes te zingen. De leukste kapitein van het land laat jullie ook in coronatijden niet in de steek. Op zijn website geeft hij Eerste Hulp Bij Quarantaine. Hij leert je onder andere een liedje over handen wassen. Op de tv-pagina vind je trouwens nog veel meer filmpjes. Heb je zin in een volledig concert? Bekijk al Kapitein Winokio’s Berenconcerten live opgenomen in de AB.

Ga op Berenjacht

Over beren gesproken… heb je al gehoord over de Berenjacht? Op sociale media werd een oproep gelanceerd om een beertje voor je raam te zetten. De oproep werd heel snel opgepikt en ook in Oostende zijn er ondertussen al heel wat beertjes te spotten. Weet jij waar de beer op de foto staat? Tip: loop eens rond het Stadhuis.

Blijf dus niet bij de pakken zitten en ga met je gezin op berenjacht in de buurt. Ideaal om een luchtje te scheppen en tegelijk wat extra beweging in te lassen.

Bekijk alle voorstellingen van Froefroe

We spreken uit ervaring, Froefroe, dat is kindertheater van de hoogste plank. Dit poppentheater is dan ook een vaste waarde op Theater aan Zee. In het Familiepark (Leopoldpark) bezorgen ze kinderen elk jaar de tijd van hun leven met leuke theatervoorstellingen en workshops in een decor vol poppen. In 2019 kon je genieten van de voorstelling Stella, ster van de zee in samenwerking met theatergezelschap De Roovers. Bekijk deze voorstelling integraal op het Vimeo-kanaal van Froefroe. Naast Stella, staan er nog een heleboel andere Froefroe-voorstellingen klaar om te bekijken (met richtleeftijd erbij vermeld). Ideaal vertier voor kids én hun ouders.

Het 22-dagenplan van KAZ

Ben jij een echte knutselheld? Dan is dit de perfecte opdracht voor jou! Of liever ‘opdrachten’, want hier ben je wel even zoet mee. De Kunstacademie aan Zee maakte een tof schema om 22 dagen lang creatief aan de slag te gaan. Volg het schema en ga van de ene knutseluitdaging naar de andere. Hier kan je het plan downloaden. Je vindt ook een blaadje met uitleg en meer info over de materialen die je kan gebruiken. Stuur je mooiste werkjes door naar kunstacademie@soo.be of post ze op hun Facebookpagina.

Samen warme broodjes maken

In coronatijden is je eigen brood bakken weer helemaal hip. En nee, je hoeft er niet per se een broodbakmachine voor aan te kopen. Brood maken is zoveel leuker met de hand. Het kneden kan je (bijna) helemaal overlaten aan je kinderen, want wie van hen maakt nu niet graag de handen vuil? Hier vind je alvast een kidsproof-recept. Geen zin om te wachten terwijl het brood rijst? Misschien is scones maken iets voor jullie. Evenveel kneedplezier, maar dan zonder de wachttijd. Dit recept van Jeroen Meus is heerlijk met opgeklopte room en aardbeienconfituur.

UiT in Oostende is een publicatie van Stad Oostende (april 2020)

Meer artikels op www.oostende.be/UiTvanThuis

Created By
Chris Muylle
Appreciate