Loading

Meandert(h)aal 23 oktober 2020

Spannend.

We konden helaas de afgelopen week niet starten met volledige groepen. Enkele leerlingen zitten in thuisquarantaine i.v.m. Covid-19 besmettingen in het gezin. Gelukkig hebben de besmettingen nog niet geleid tot heel ernstige situaties. Voor sommige gezinnen blijft het wel spannend en we wensen iedereen veel sterkte toe. Het is ook best spannend welke nieuwe maatregelen de regering bekend zal maken op 27 oktober. Worden de regels verder aangescherpt en welke gevolgen heeft dat voor het onderwijs? We zijn op alle scenario's voorbereid en wachten rustig af. Wat niet spannend was de afgelopen week waren de gewijzigde schooltijden. We merkten weer dat kinderen heel flexibel zijn en we hebben bijna geen opmerkingen gehoord over het half uur extra. De extra uren die gemaakt worden, geven wat ontspanning in het reguliere onderwijsaanbod.

Kind op maandag, week 44.

Wat geloof jij?

Numeri 13: 1-33 en 14: 1-9

Twaalf verkenners worden eropuit gestuurd om in het beloofde land te gaan kijken. Ze komen terug met verhalen over een prachtig land, maar ook over de grote en sterke mensen die daar al wonen. De meeste verkenners zeggen dat het onmogelijk zal zijn om in dat land te gaan wonen, maar Kaleb en Jozua geloven dat de Eeuwige daarvoor zal zorgen. Wie moeten de Israëlieten geloven?

Afgelast.

Voor de komende periode zijn er verschillende schoolactiviteiten afgelast. De voorstelling voor groep 1-2 gaat niet door en ook het Nationaal schoolontbijt hebben wij geannuleerd. Dit alles om het risico op besmettingen zo klein mogelijk te houden.

Onderzoek.

Nu de maatregelen weer zijn aangescherpt is het belangrijk om de effecten van de coronamaatregelen te blijven onderzoeken. Onderzoekers van het MUMC vragen uw medewerking aan een onderzoek naar die effecten. Met dit onderzoek willen zij antwoorden krijgen op vragen zoals: Hoe beïnvloedt de coronacrisis de levens en leefstijl van kinderen in Nederland? Welke kinderen krijgen meer verkoudheidsklachten? Zijn kinderen meer of minder gaan bewegen? Hoe houden we onze kinderen zo gezond mogelijk tijdens en na deze crisis? Via onderstaande knop kunt u meer lezen over dit onderzoek.

Agenda.

Gefeliciteerd.

Hoera !!!!!!!

Fijn weekend!

Credits:

Gemaakt met afbeeldingen van JXST PIX - "untitled image" • Benjamin Balázs - "Fungi in the Woods" • Unknown - "Free photo: Mushroom, After Rain - Free Image on Pixabay ..." • Gaelle Marcel - "Holding colorful balloons"