Adobe mobiili-appsit Photoshop Fix, Photoshop Mix, Adobe Post, Adobe Voice, Adobe Slate. (Markus Aalto)

Katso Adobe mobiili-appsien pikainen esittely alla olevasta videosta.

Et välttämättä tarvitse Photoshop Fixiä, Mixiä tai Adobe Postia mihinkään, mutta niiden avulla voit korostaa kuviesi viestiä ja parantaa niiden ulkonäköä.

Tässä kuvassa yläosan kuvakkeet on muotoiltu Photoshop Fixissä ja tallennettu sitten kameran rullalle kuvaksi. Sitten käynnistetty Mix ja tuotu tuo Fixillä tehty kuva pohjakuvaksi. Mixissä kuvaan on lisätty tyttö ja koira. Aluksi se peitti koko kuvan, mutta sitten ryhdyttiin poistamaan taustaa ja yllä tulos.
Tässä Adobe Postilla tehty kansikuvan versio Wordpressiä varten. Slatessa tätä ei voinut käyttää, koska Slate zoomailee kuvaa oman mielensä mukaan, eikä kuvaan kiinnitetty teksti silloin aina mahdu kokonaan näkyviin. Slaten zoomailu taas johtuu siitä, että nykyteknologia pyrkii istuttamaan kokonaisuuden mahdollisimman hyvin kaikenkokoisiin ja -muotoisiin näyttöihin. Enää ei voi siis sommitella kuvaa käytettävissä olevan kuva-alan mukaan, vaan se pitää tehdä joustavasti, halusipa tai ei.

Tärkein työkalu on kuitenkin Adobe Voice, koska sillä voi tehdä hienon digitarinan iPadilla tai iPhonella. Seuraavassa videossa ohjeistus Adobe Voicen käyttöön.

Adobe Voice -tuotos pitää julkaista, jotta sitä voidaan käyttää yleensä mihinkään. Helpoin tapa julkaista se on sähköposti. Valitaan siis se ja laitetaan vastaanottajaksi oma sähköpostiosoite. Näin Voice lataa videon verkkoon, antaa sille osoitteen ja liittää osoitteen sähköpostiviestiin, jonka tulet lähettämään. Tuota osoitetta voi käyttää sitten myöhemmin myös Slatessa tai vaikkapa omassa blogissasi.

Tässäpä malliksi englantilaisen opettajani esimerkkityö, jonka hän teki oppilaitaan varten (aika kova juttu muuten, ja hienosti tässä esiin tuotu):

Created By
Markus Aalto
Appreciate

Made with Adobe Slate

Make your words and images move.

Get Slate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.