Loading

De Es Nieuwsbrief 18 december 2020

Week 51, 18 December 2020

In deze nieuwsbrief onder andere:

  • Trots
  • Communicatie
  • Noodopvang
  • Kerstfilm de Es
  • Kestgroet de Es

Trots!

We hebben het al een keer vaker gedaan en we weten dat het ons ook deze tweede keer weer gaat lukken!

Beste ouder(s), verzorger(s),

Vorige week openden we de nieuwsbrief met 'dit is de laatste nieuwsbrief van dit jaar'... We zaten er iets naast. Maandagavond werd bekend dat Nederland weer in lockdown zou gaan. De tweede van dit jaar.

In de afgelopen week hebben we de kerstboom die afstandsleren heet figuurlijk weer opgetuigd en werden de kerstbomen in school weer letterlijk afgetuigd. Dinsdag was de laatste dag dat we fysiek onderwijs konden geven op school. De sfeer was fantastisch: Er werden kerstliedjes gezongen, er werd opgeruimd, klassen waren een kerstfilm aan het kijken en sommige groepen namen de laatste scene van de kerstfilm van de Es op. Deze film staat op de groepspagina in de app van school en in deze nieuwsbrief. We hebben de film met heel veel plezier gemaakt! De credits zijn voor meester Nils die alles nog 'even' tot één geheel heeft omgezet.

Trots!

Alles wat normaal gesproken in de laatste week voor kerst gebeurt, werd afgelopen dinsdag 'gewoon' door het team in één dag gestopt. Tussendoor draaide de kopieermachine overuren, werd er in de lokalen door de kinderen onder leiding van de leerkracht geoefend met teams, werden tassen volgestopt met werk en devices en opladers uitgedeeld. We zijn dan ook onwijs trots op het team van de Es! Woensdag zijn we met elkaar online begonnen om ons 'strijdplan' door te spreken en stond de dag in het teken van voorbereidingen, groepen weer in teams zetten en al even online contact met de kinderen thuis. Op donderdag heeft elke groep een online kerstactiviteit gedaan. Bijzonder om al die koppies op het scherm te zien, terwijl de leerkracht een boek voorlas, een zoekspel, kerstbingo of escaperoom leidde. Het maakt dat we met een heel goed gevoel de kerstvakantie ingaan, met de overtuiging dat we het ook na de kerstvakantie weer met elkaar zullen fixen! Iets waar wij ontzettend trots op zijn.

Trots!

Niet alleen op onze leerkrachten, ook op onze leerlingen... Want ze moeten het maar weer doen. Wederom met juf Mama of juf Papa aan het werk. We merken dat dit, ondanks dat afstandsleren bekend is, gevoelens van angst, onrust of verdriet kan opleveren... We zullen, op afstand, proberen om hier zo goed mogelijk in te begeleiden. Dan (video)bellen we deze leerlingen bijvoorbeeld gewoon een keer extra!

Kanjers, weet dat we voor jullie klaar staan en dat we ontzettend trots op jullie zijn!

Trots!

Op de ouders! Ook voor jullie wordt de komende periode weer omschakelen. Thuiswerken, lesgeven, wellicht zorg om een ander. We vonden het mooi om te zien hoe afgelopen week de mouwen weer werden opgestroopt! Zo namen er ouders contact met ons op en boden opvang aan voor kinderen die niet in aanmerking komen voor de noodopvang. Meer hierover leest u verder op. En dan de ouderraad die besluit om alle leerlingen (corona-proof) te verrassen met een tasje met inhoud. Echt fantastisch!

Kerstvakantie

Het is nu eerst kerstvakantie. Twee weken geen school. Een andere kerstvakantie dan dat we eigenlijk gewend zijn. Maak er, ondanks alles, een hele fijne tijd van. En bovenal: Blijf gezond!

Tot 4 januari!

Robbert Flim / Marloes Joosten

Communicatie:

Tijdens de lockdown aan het begin van dit jaar hebben we, naast onderwijs op afstand, geprobeerd om verbondenheid uit te stralen en alles zo duidelijk mogelijk te communiceren. Voor ons staan deze zaken na de kerstvakantie ook weer centraal. Via de groepsleerkracht krijgt u alle informatie over afstandsleren en online lesmomenten. U kunt bij hen terecht met een vraag over het onderwijs aan uw kind. Vanuit de directie zullen we wekelijks een nieuwsbrief versturen met schoolinhoudelijke zaken. Mocht u een vraag hebben of wilt u iets met ons delen dan kunt u ons bereiken via mail en telefoon: Marloes Joosten (m.joosten@es-ikt.nl / 06-45608400) of Robbert Flim (r.flim@es-ikt.nl / 06-18686861).

Noodopvang

Afgelopen week hebben we u informatie gegeven over noodopvang. We merken dat er, in vergelijking met de eerste lockdown, meer aanvragen zijn. Alle ouders die een aanvraag voor noodopvang hebben gedaan zijn hier inmiddels persoonlijk over geïnformeerd. Op maandag, dinsdag en donderdag verzorgen we noodopvang van 08.30u - 14.30u en op woensdag vrijdag van 08.30u - 12.30u. Mocht in de kerstvakantie blijken dat u toch nog noodopvang nodig hebt, dan kunt u dit laten weten aan Robbert Flim of Marloes Joosten.

Mocht u geen beroep kunnen doen op noodopvang bij school, maar heeft uw kind wel behoefte aan een andere werkplek, dan is er een gezin die heeft aangeboden om onder schooltijd een plek te bieden. Er zal dan begeleiding worden geboden bij het schoolwerk. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marloes Joosten of Robbert Flim.

Positieve COVID-test tijdens de kerstvakantie? Geef het door

Mocht er binnen uw gezin een Corona-besmetting plaatsvinden, dan worden wij hier graag van op de hoogte gesteld, omdat we ervaren hebben dat dit een impact op kinderen heeft. Hier willen we graag rekening mee houden in het contact met de leerling.

Dit kunt u doen door een e-mail te sturen naar Marloes of naar Robbert .

En als het even niet lukt…

Iedereen heeft wel eens even een dagje dat het minder gaat. Als volwassene ga je hier vaak makkelijker mee om, dan een kind. Voor een kind kan het dan zo zijn dat het schoolwerk voor die dag niet lukt, wat dan thuis voor veel spanning kan zorgen. Als een kind zo’n “off-day” heeft, dan kunt u als ouders het beste zelf inschatten wat verstandig is: Even over de drempel heen gaan, of even een time-out nemen? Mocht het zo zijn dat een leerling een dag niet tot werken kan komen: dit kan af en toe. Wilt u dit wel even doorgeven aan de leerkracht? Dan worden ze niet gemist bij instructiemomenten en kunnen we de begeleiding eventueel aanpassen.

Kerstfilm

Wat zijn ze er druk mee geweest en wat is het een prachtig resultaat geworden. Elke groep heeft een deel van het kerstverhaal uitgespeeld. Al deze scenes zijn achter elkaar gezet om het kerstverhaal compleet te maken: Kerstfilm de Es:

Het team van de Es wenst u allen hele goede feestdagen toe!

Credits:

Created with an image by monicore - "christmas decoration xmas"