Loading

Etäopiskelua Telmassa

Telmassa etäopetukseen siirtyminen nähtiin nopeasti muuttuvan tilanteen jälkeen mahdollisuutena yksilöllistämiseen, itsensä kehittämiseen ja uuden oppimiseen.

Pikaisella aikataululla harjoiteltiin ja otettiin haltuun digitaaliset oppimisympäristöt ja etätyövälineet.

Opiskelijoista osan kanssa otimme käyttöön paperiton luokkahuone Showbie- ohjelman, joka on nopea ja helppokäyttöinen sovellus tehtävien jakamiseen, palautteen antamiseen ja keskusteluun.
Opiskelijat ovat lyhyessä ajassa oppineet hienosti käyttämään Showbie-ohjelmaa!

Showbien lisäksi myös mm. FaceTime- ja WhatsApp -sovellukset ovat olleet päivittäin ahkerassa käytössä opiskelijoiden etäohjaamisessa.

Tehtäviä mietitään yksilöllisesti jokaisen opiskelijan tarpeita ja tavoitteita vastaamaan. Tarjoamme mahdollisuuden tehtävien tekoon sekä digi- että paperiversiona.

Opiskelijoillemme on tarjottu mahdollisuus myös lähiohjaukseen. Ohjaaja on ollut apuna tehtävien teossa, yhdessä on mm. ulkoiltu ja harjoiteltu arkielämän taitoja.

Telman opetussuunnitelman osa-alueet ja jokaisen yksilölliset tavoitteet on toteutettavissa erinomaisesti myös kotioloissa ja etänä ohjaten!

Juho harjoittelemassa arkielämän taitoja.
Jussi työhön valmentautumassa kaupassa.

Olemme saaneet niin läheltä kuin etänäkin seurata opiskelijoiden heittäytymistä ja innostuneisuutta uudenlaiseen tapaan opiskella!

Opiskelijoiden ajatuksia etäopiskelusta:

"Ehkä aluksi hankala tottua, mutta nyt on tullut totuttua. Turvallista opiskelua koronaviruksen takia. " -Tommi

"Etäopiskelu on ollut ihan kiva. On saanut nukkua vähä pitempään. Ollaan mm. valmistettu välipalaa, tehty erilaisia tehtäviä Showbiessa ja käyty ulkoilemassa." -Krista

"Etäopiskelu on ollut aluksi jännää mutta kuitenkin ihan hyvä." -Juho

"Etäopiskelu on kivaa vaihtelua arkeen. Etäopiskelu on mennyt hyvin. Etäopiskelu on rentoa menoa. Etätehtävät on kivoja ja helppoja." -Siiri

"Etäopiskelu on mukavaa ja turvallista." -Arttu