Loading

Fotoreis Zwitserland van 6 tot en met 11 mei 2018

Bergtoppen bedekt met sneeuw, meren en een vrijwel ongerepte natuur: welkom in Schwyz, Zwitserland. Het kanton Schwyz is één van de meest oorspronkelijke kantons. Het is nauwelijks bekend bij het grote publiek en daardoor heeft het zijn karakter voor een belangrijk deel behouden. Het grenst aan een aantal meren waarvan het Vierwoudstedenmeer en de Zügersee de bekendste zijn.

Cultuur en landschapsfotografie

Het thema van de deze fotoreis is landschappen en natuurfotografie. We besteden uitgebreid aandacht aan het gebruik van grijs-verloop en polarisatiefilters. ’s Avonds hebben we tijd om foto’s te bespreken en worden er workshops fotobewerking gegeven (Adobe Photoshop Lightroom en Nik-filters).

De natuur biedt eindeloze wandelgelegenheden en volop fotografische inspiratie, met prachtige panorama's, ruige natuurgebieden en een unieke flora en fauna. De rijke flora van het Alpengebied, biedt oneindig veel gelegenheid voor macro en close-up fotografie.

Het is voorjaar als we daar zijn. We kunnen de natuur niet sturen, maar de kans is groot dat de bergtoppen nog bedekt zijn met sneeuw. De alpenflora laat zich van zijn mooiste kant zien.

Het programma

We verblijven in Brunnen, kanton Schwyz, aan het Vierwoudstedenmeer. Op de eerste dag heten we iedereen van harte welkom. ’s Avonds gebruiken we om het programma door te nemen en geven we instructies voor de komende dagen.

Voor de tweede dag zoeken we het hoger op. We gaan onze eerste wandeling maken op de Hochstockli. Bovenop bevindt zich de langste hangbrug van Europa. De wandeling biedt veel mogelijkheden voor het maken van panorama foto’s.

Gedurende de derde dag maken we een rondgang langs diverse interessante punten. We gaan een groot klooster met een prachtige kerk in rococo stijl bezoeken en uiteraard fotograferen. Het klooster beschikt over een complete manege en een kloostertuin. Rondom het klooster liggen een aantal imposante boerderijen. Onze volgende stop is de Sihlsee. Dit meer is van oorsprong een stuwmeer, maar biedt de mogelijkheid om prachtige panorama foto’s te maken. De derde stop op deze dag is bovenop de Ibergeregg pas. Vandaar zijn prachtige wandelingen te maken naar Schwyz met veel panorama’s en natuur.

De vierde dag gaan we naar het Bödmerenwald. Dit natuurpak toont Zwitserland in zijn meest pure vorm, met vaste bewoners als Korhoenders, Sneeuwhazen, Steenbokken, Gemzen en Marmotten. De onbetwiste koning van de Alpen, de Steenadelaar, heeft hier zijn broedgebied.

De rijke flora van het Alpengebied, biedt veel gelegenheid voor macro en close-up fotografie.

De vijfde dag biedt ruimte om er zelf op uit te trekken, alleen of met elkaar, om plekken nog eens opnieuw te bezoeken, om dat ene shot nog een keer (over) te kunnen maken, of wat dan ook.

Op de zesde dag, na een goed ontbijt gaat iedereen huiswaarts, met kaarten vol foto’s en een hoofd vol indrukken, of je boekt er gewoon nog een paar dagen bij in dit prachtige gebied.

Reisinformatie

We verblijven in het hotel Schmid / Alfa in Brunnen aan het Vierwoudstedenmeer. Deze plaats vormt een prima uitvalsbasis voor onze trips. De prijs is afgestemd op een bezetting van 2 personen per kamer. Voor dag 3 en 4 wordt gebruikt van een busje, op dag 2 gaan we met eigen vervoer op basis van carpoolen.

 • Begeleiders: Boudewijn Vermeulen en Robert Flens (afhankelijk van het aantal deelnemers);
 • Niveau: Beginner tot gevorderde;
 • Comfort: ***
 • Conditie: gemiddeld;
 • Min. deelnemers: 5;
 • Max. deelnemers: 8;
 • Aantal dagen: 6 dagen / 5 nachten;
 • Thema van de reis: Cultuur en landschapsfotografie.

Kosten

Prijs: € 1074,- per persoon op basis van een gedeelde 2-persoonskamer (2 losse bedden). De kamers zijn voorzien van douche en toilet.

Toeslag voor een 1-persoonskamer: € 175,-.

Toeslag voor een luxe 1-persoonskamer: € 325,-.

Toeslag voor een luxe 2-persoonskamer: € 150,- per persoon (2-persoonsbed).

Afhankelijk van het aantal deelnemers en de beschikbaarheid van de kamers kan er een meerprijs ontstaan. Neem contact met ons op voor de actuele kamer beschikbaarheid.

De reis is inclusief:

 • 5 overnachtingen inclusief ontbijt;
 • gezamenlijk vervoer op dag 3 en 4;
 • workshops fotobewerking;
 • coaching en feedback;
 • fotobesprekingen in de avonduren.

De reis is exclusief:

 • lunches, diners, versnaperingen, alcoholische- en frisdranken;
 • aankopen van persoonlijke aard;
 • reis- en annuleringsverzekering;
 • vervoer van en naar Zwitserland (deze reis geschiedt op basis van eigen vervoer, waar mogelijk carpoolen). Winterbanden zijn in deze periode niet verplicht in Zwitserland, wel aanbevolen!
 • aanschaf tolvignet Zwitserland (verplicht).

Meenemen op reis

Alle foto-apparatuur in een goed draagbare tas, (incl. manual) en een statief. Wil je optimaal profijt hebben van de workshops, neem dan een laptop mee met daarop Lightroom en Nik-software geïnstalleerd.

Verder warme laagjes kleding, bergschoenen, vuilniszak of kniekussen om op te zitten/liggen, evt. een opvouwbaar stoeltje en zonnebrand.

Credits:

Fotografie en editing:Boudewijn Vermeulen

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.