Loading

Van het Lindeveld - breng de natuur op je bord -

Welkom bij - Van het Lindeveld - het bedrijf van de familie Bottu.

Je kan bij ons terecht voor het aankopen van Hoevevlees. Er is zowel een aanbod van Belgisch Witblauw als Black Angus vlees.

Tijdelijke openluchtwinkel

We zagen allemaal de beelden van consumenten die uit angst voor de Corona-epidemie hamsteren. Het zorgde voor lege rekken en overvolle winkels op een moment dat ‘social distancing’ aangewezen is voor ieders gezondheid. Dat deed ons nadenken over onze rol in een voedselketen die onder druk staat. Begin maart organiseerden we al een drive-in voor klanten die bij ons rundsvlees kopen. Het was met spijt in ons hart want we geven jullie liever de gelegenheid om een kijkje te nemen in de stal en een praatje te maken. Een veilige en betrouwbare voedselbevoorrading heeft nu echter voorrang. Samen met collega-landbouwers en handelaars uit de regio breiden we het aanbod uit. Zo wordt de drive-in een heuse openluchtwinkel.”

Wegens de tal van enthousiaste reacties (dankjewel allemaal) hebben we besloten om dit concept verder aan te houden, ook al zijn inmiddels de maatregelen versoepeld.

Voor onze klanten uit regio Noorderwijk komen we 1x per maand in de buurt, maar leveren we geen extra producten aan.

4 november (LINTER ) & 5 november (Noorderwijk)

Wil je ons beter leter kennen? Lees dan rustig verder en ontdek alles over onze boerderij en ons (h)eerlijk hoevevlees...

Met veel trots stellen we graag ons bedrijf aan je voor.

Al sinds 1984 is - Van het Lindeveld - een plaats waar koeien hun kalfjes zelf mogen grootbrengen. Het grootste deel van het jaar zie je ze samen grazen rond onze boerderij in Melkwezer en in de Grote Getevallei.

onze Black Angusjes in de Grote Getevallei

Het laten zogen van de kalveren en het maximaal inzetten op begrazing vormen samen het hart van ons familiebedrijf. Alle bedrijfskeuzes en dagelijkse werkzaamheden zijn hier op afgestemd. Telkens opnieuw streven we naar een zo goed mogelijk evenwicht tussen het volgen van de natuur en het vakkundig grootbrengen van onze dieren.

onze Belgisch Witblauwkalfjes samen buiten op de weide aan de boerderij.
Wij zijn daarnaast ook trotse winnaars van - DE SCHOONSTE BOERENWEIDE VAN VLAANDEREN - Dit is een wedstrijd van Natuurpunt in samenwerking met het ILVO en de VLM.

Deze bekroning is een heel mooie erkenning voor - Van het Lindeveld - Het bevestigd dat ons bedrijf staat voor meer dan de productie van vlees. We dragen met onze (grazende) koeien ook bij aan de ontwikkeling van mooie, waardevolle & natuurrijke graslanden.

Ontdek in bovenstaande bedrijfsreportage ons verhaal achter 'De schoonste boerenweide' en leer ons nog beter kennen.

Waarom zijn wij overtuigd van ons hoevevlees?

Zowel onze Belgisch Witblauw- als Black Angus koeien groeien op volgens dezelfde waardevolle principes:

 • Optimale start - onze kalfjes blijven tot minimum 6 maanden in groep bij hun mama's zogen. Zo hebben ze steeds toegang tot de beste melk die er is en de geborgenheid van hun mama & kudde.
 • Traag gekweekt - doordat ze voornamelijk buiten opgroeien en grazen krijgen de dieren de kans om op hun tempo te ontwikkelen en vlees aan te zetten.
 • Gevarieerde voeding - onze dieren worden hoofdzakelijk grasgevoerderd met daarin een hoge variatie aan grassensoorten en kruiden. Zo krijgen ze alles mee om in optimale omstandigheden te groeien en hun weerstand, mineralen en penswerking op peil te houden.
 • Natuurlijke malsheid - doordat onze dieren nooit geforceerd zijn geweest op vlak van groei en veel bewegingsruimte hebben, hebben ze een enorm groot potentieel om lekker mals vlees aan te kweken.
Zoals je kan lezen, trachten we onze dieren zo natuurlijk mogelijk te houden en te kweken. Ook nadien vinden we het belangrijk om met veel zorg en respect met ons vlees om te gaan.
 • Geen nodeloze verspilling - ons vlees wordt aangeboden in pakketvorm. Zo zorgen we er SAMEN voor dat er geen vlees van onze dieren verloren gaat en dat het zo efficiënt en voordelig mogelijk tot bij de eindverbruikers geraakt.
 • 100% natuurlijk - ons vlees dat wij je aanbieden is vrij van bewaarmiddelen, kleurstoffen en andere toevoegmiddelen (bv. water, eigeel,..).
 • Vacuümverpakt (per 1 of 2 stuks) - de kwaliteit van het vlees wordt zo maximaal behouden en in de beste omstandigheden bewaard.
 • Gesloten koude keten - van in het slachthuis tot dat je het vlees in ontvangst neemt - komt de vleestemperatuur nooit boven de 4 graden.
 • Gebruiksvriendelijk - elk product wordt door ons voorzien van een etiket met houdbaarheidsdatum. Je kan thuis het vlees rechtstreeks in je diepvriezer leggen en daarna eenvoudig en hygiënisch laten ontdooien in de vacuümverpakking.

Wil je graag ons vlees bestellen? Dan kan je hieronder alle informatie terugvinden.

Hoevevlees - Van het Lindeveld -

Tips om aan de slag te gaan:

 1. Bekijk (zie verder naar beneden) naar welk vlees je voorkeur uitgaat: Belgisch Witblauw of Black Angus.
 2. Check de datum in je agenda: Die dag dien je het vlees te komen ophalen op één van onze afhaalpunten.
 3. Open het bestelformulier via de bijgevoegde knop: Hierin vind je alle informatie over de samenstelling van onze pakketten, de prijs en onze afhaalpunten.
 4. Vul het bestelformulier in naar wens: Hierna krijg je een bevestigingsmail.
 5. Afhaaldetails: Je ontvangt een paar dagen voor het afhaalmoment nog een mail met betaling- en afhaaldetails.
 6. Kom naar ons toe: Kom het vlees afhalen op de plaats van je voorkeur en reken je bestelling af.
 7. Laat het smaken...

Alvast bedankt voor het vertrouwen

Bestel hier - Belgisch Witblauw

Belgisch Witblauw - staat voor GEZOND, MAGER en MALS vlees.

 • Belgisch Witblauw vlees wordt wel eens het gezondste rundvlees ter wereld genoemd doordat het zo weinig vet bevat.
 • Het heeft van alle rundvlees de meest onverzadigde vetzuren en het hoogste omega 3-gehalte.
 • Door het lage vetgehalte en dankzij de fijne spierweefsels is het vlees ook extreem mals.
 • Het is een typisch lokaal ras dat standaard goed gekend en geliefd is in onze Belgische keukens.

Afhaalmoment en bestelformulier: zie begin website

 • In dit formulier vind je alle informatie over de samenstelling van onze pakketten, de prijs en onze afhaalpunten.
 • Op basis hiervan kan je alles rustig bekijken, je persoonlijke keuze maken en een bestelling plaatsen.

Black Angus

Black Angus - staat voor SMAAK, NATUUR en CULINAIR GENOT

 • Vlees van Black Angus wordt wel eens het 'neusje van de zalm' genoemd omwille van zijn geweldige smaak. Met dit ras kies je dus voor een zeer uitzonderlijk lekker stukje vlees.
 • Het vlees is heel mooi gemarmerd met dunne lijntjes vet. Dit smelt - gelukkig - tijdens het bakken weg en in ruil komen er heerlijke smaakaroma's vrij.
 • Het is een ras van Schotse oorsprong dat door zijn oereigenschappen nog heel goed kan gedijen op schrale graslanden en robuustere natuurgebieden. In samenwerking met Natuurpunt beheren we met onze Black Angussen een aantal graslanden in de Grote Getevallei.

Afhaalmoment & bestellingen:

Volgende datum is 4 & 5 NOVEMBER

VOLG ONS OP FACEBOOK

CONTACTGEGEVENS

Voor individuele vragen of wensen kan je ons bereiken:

GSM: 0474 59 02 67 of 0494 43 43 03

Email: vanhetlindeveld@hotmail.com

TOT ZIENS

Familie Bottu