Loading

De Schoolweetjes Nummer 21 || 22 januari 2021

Nog twee weken?

We hebben nu een paar weken te maken gehad met het feit dat de scholen gesloten zijn. Er wordt nu gesproken dat we weer open mogen op maandag 8 februari. Wij hopen het.

Een week in beeld

Bingo

Vanmiddag doen meer dan 130 gezinnen mee aan onze grote Schoolbingo. Spannend om met zoveel mensen tegelijkertijd via Teams online te zitten. Hopelijk gaat het goed met de techniek. Het Bingoteam is helemaal voorbereid. Zonodig wordt een YouTube kanaal ingezet. Veel plezier allemaal. We bedanken de ouderraad voor het verzorgen van de prijzen. Vele handen maken licht werk.

Raad van Kerken

We hebben vorige week een bedankbrief van de Raad van Kerken ontvangen voor de mooie bijdrage van onze school ter ondersteuning van de minima. Helaas was het verkeerde bedrag vermeld. Onder de knop vindt u de brief met het juiste bedrag, te weten 1700 euro.

ZINiN gaat door als afhaalbieb

De scholen en de bibliotheken zijn nog steeds gesloten. Er zijn inmiddels veel kinderen die tijdens de hele Corona periode veel minder dan anders lezen. Dat is niet nodig, kinderen kunnen nog steeds voor leesboeken terecht bij de bieb. Er kan een tas met 5 boeken voor je klaargezet worden. Hoe dat precies werkt lees je via onderstaande knop. Dus blijf lekker lezen, want het is toch heerlijk om lekker weg te dromen bij de verhalen die je leest. Of misschien zijn er vaders of moeders , opa's of oma's die wel eens een verhaal voor willen lezen. Nog leuker is het om hen eens voor te lezen of je broertje of zusje.

Wij wensen je heel veel leesplezier!

En vind je lezen nou niet zo leuk: Yoleo

Als je liever niet met je neus in de boeken zit, kan je meelezen op de pc, een laptop of op een tablet. Daardoor wordt lezen nog leuker! Met Yoleo verdien je leespunten die je kunt gebruiken om je virtuele kamer in te richten. Lezen met Yoleo is ook makkelijk. Doordat de tekst wordt getoond en voorgelezen. Een soort karaoke dus. Duizenden kinderen maken al met veel plezier gebruik van Yoleo. Misschien vind jij het ook wel superleuk!

Met Yoleo wordt lezen makkelijker en kunnen kinderen zelf aan de slag. Yoleo biedt kinderen (van +/- 8-12 jaar) ondersteuning bij het zelfstandig lezen. Om Yoleo te kunnen gebruiken moet je wel eerst een account aanmaken. Dat lijkt voor veel mensen een drempel te zijn, maar nu heeft Yoleo 2 hele duidelijke instructiefilmpje gemaakt en hoeft dat geen belemmering meer te zijn. Voor meer informatie en de instructiefilmpjes zie hieronder:

Hoe doen we het als team?

Afgelopen week heeft u middels een enquête kunnen laten weten hoe u denkt over het onderwijs dat wij voor uw kinderen organiseren. Dank u hartelijk voor uw feedback. Voor de ene ouder is het wellicht teveel, soms is het precies goed en voor de andere ouder te weinig. Het ene kind is het andere niet en om aan alle individuele behoeften te voldoen is op deze digitale manier een stuk lastiger dan normaal op school. Afgelopen woensdag heeft het team samen, ook via teams ;-), overlegd en uw feedback besproken. Wij blijven onze uiterste best doen om elk kind te bieden wat het nodig heeft. Volgende week ontvangen de ouders een korte samenvatting van de antwoorden.

Zending

Afgelopen week is er een bedrag van € 20,-- binnen gekomen voor ons nieuwe project 'Een eigen basisschool voor kinderen in Ethiopië' van Wilde Ganzen. In de vorige Schoolweetjes hebben wij u verteld over dit project. Voor informatie of een gift voor dit project klikt u op onderstaande button.

Kind op maandag

Op deze plek vindt u elke week de Bijbeltekst die wij, normaal gesproken, op school behandelen. Dat lukt nu al een tijdje niet, maar ook deze week willen wij de tekst met u delen en hopen wij dat u hier thuis aandacht aan wilt besteden.

De kracht in jou

Lang geleden heeft de profeet Jesaja geschreven dat er iemand zou komen die blinden zou laten zien en onderdrukte mensen vrijheid zou geven. Jezus leest het voor en zegt erachteraan: ‘Die woorden gaan nu in vervulling.’ Zijn stadgenoten kunnen zich niet voorstellen welke kracht in Jezus werkt. In Kafarnaüm komt Jezus een man tegen die beheerst wordt door een andere kracht: een boze geest. Jezus verjaagt die boze geest. De man wordt weer zichzelf. De Bijbeltekst die hier bij hoort is Lucas 4: 14-39.

De kleuters kunt u de verhalen 'Vier mannen en hun zieke vriend' en Zacheus voorlezen. 

Video's Kind op Maandag

Vindt u het lastig om zelf met de bijbelteksten aan de slag te gaan? Als alternatief biedt de uitgever van Kind op Maandag, elke week een nieuw bijbelverhaal in de vorm van een video. De video's duren een paar minuten. Op dit moment staan de vertelvideo 'De storm op het meer' en de vertelvideo 'Bartimeüs' klaar voor uw kinderen. Klikt u op onderstaande link, iets naar beneden scrollen en dan vindt u de video's. Elke week komt er een nieuwe video bij.

Herinnering aanmelding leerlingen

Heeft u uw zoon/ dochter die in 2021 of 2022 gaat starten op school inmiddels al opgegeven? Wij willen u hier graag nog even aan herinneren. Voor het aanmeldingsformulier kunt u terecht op onze website of downloaden via deze knop.

Tegeltjeswijsheid

Joe Biden bij zijn inauguratie
De cover van de New Yorker.

Weekend

Beste lezers, we beleven met elkaar ongekende tijden. Vanaf morgen krijgen we te maken met een avondklok. Het valt niet mee. We denken aan de zelfstandigen, de bedrijven die gesloten zijn, de mensen die eenzaam zijn. De mensen die zich zorgen maken over hun baan. De mensen die in de gezondheidszorg werken. De mensen die iemand vanwege de Corona verloren hebben. We denken aan de ouders die nu veel ballen in de lucht moeten houden: het thuisonderwijs combineren met werk etc. Het is een kwestie van volhouden en genieten van wat er wel mogelijk is. Dat kunnen hele kleine dingen zijn. Een goed weekend wensen wij u toe. Met vriendelijke groeten, het team van de Prinses Marijkeschool.

Created By
Team Prinses Marijkeschool
Appreciate

Credits:

Created with images by NandoBonilla - "dog pet friend and walk" • Kunnasberg - "bingo play gambling" • Unknown - "Digitalisierung der Arbeit - Chancen und Herausforderungen" en Prinses Marijkeschool.