Loading

Proeflesmiddag Laurens Lyceum Leer onze school vandaag beter kennen!

Beste groep 8'ers,

Wat hadden we jullie vandaag graag op onze school gezien.

Ondanks dat alle scholen hun best doen om het contact tussen leraar/docent en leerling zo goed mogelijk te onderhouden, is het onvergelijkbaar met in het klaslokaal zitten.

Omdat we jullie toch een beeld van de school willen geven en dan vooral van onze docenten en hoe zij les geven hebben we hieronder een digitale proeflesmiddag voor je klaargezet.Alle docenten/ leraren zijn anders, zoals je op de basisschool ook al gemerkt hebt. Ze geven allemaal op hun eigen manier les. Vandaar dat onze docenten hun proeflessen ook op hun eigen manier geven. De ene docent heeft een presentatie en bij de ander ga je proefjes doen. Voordeel van deze manier is dat je de filmpjes ook af en toe op pauze kunt zetten of op een later moment terug kunt kijken als het vandaag niet uitkomt.

Veel plezier!

PS, vandaag geen tijd gehad om een tasje op te komen halen? We hebben er nog een paar liggen. Mocht je er een willen hebben, dan kun je die ophalen bij de receptie van onze school. Daarvoor moet je wel naar binnen, dus vergeet je mondkapje niet!

Door op dit filmpje te klikken ga je naar de proefles voor het vak Nederlands. Je hebt hiervoor niets uit je tas nodig en kunt dus lekker achterover zitten en naar de dames Versteeg en Visser luisteren en kijken (en de opdrachten maken natuurlijk). Op de foto hiernaast zie je mevrouw Bergwerff en op de foto hieronder de gehele sectie Nederlands.

Welkom bij de proefles biologie. In je tas zit een pepermuntje, die is (of was, als je 'm al op hebt) bedoelt voor één van de drie proefjes in het onderstaande filmpje. Hierin zie je onze docent biologie, mevrouw van Overbeek, die je van alles uit gaat leggen over zintuigen. Veel kijkplezier!

Oh ja, als je het toevallig ergens in de keuken hebt liggen en je wilt met alle proefjes meedoen, dan heb je in ieder geval drie bakjes en rode kool nodig. Wat je daar allemaal mee kunt doen... ga snel kijken!

Deze proefles wordt gegeven via LessonUp!

Je hoeft hier niets voor te downloaden. Het enige wat je hoeft te doen is klikken op de button hieronder. Zodra je dat hebt gedaan, krijg je van onze docent aardrijkskunde, meneer Galavazi (op de middelbare heten je juffen en meester opeens mevrouw of meneer), een lesje aardrijkskunde en een aantal opdrachten die je zelf, op je eigen tempo, kunt maken.

Hierboven een deel van de sectie aardrijkskunde. De twee andere collega's, te weten meneer Koopman (rechts) en mevrouw Stolk (links) staan op de foto hieronder. Ze probeerden vakkundig het fotomoment te ontwijken, maar we hebben ze dus alsnog op beeld kunnen vangen.

Deze proefles wordt ook gegeven via LessonUp. Zeer waarschijnlijk heb je door de foto hiernaast al door over welk vak het gaat. Engels dus! Onze docenten, mevrouw Scholten en mevrouw van Ruijven, nemen je mee op ontdekkingsreis in de wereld van de fabels. Klik op de button hieronder om naar de les Engels te gaan!

Download hier de werkbladen als je geen tasje hebt opgehaald

Hiernaast zie je het prachtige Colosseum. Misschien wel een van de meest bekende gebouwen die de oudheid een gezicht geven. In de onderstaande proefles gaat mevrouw Put je van alles en nog wat over vertellen over de Romeinen.

Van welk vak zul je nu toch een proefles kunnen volgen? Inderdaad, muziek. Meneer Beekman neemt je mee op een muzikale reis. Hij vertelt ook nog wat over één van onze expert programma's. Want, wie wil er nou niet in de schoolband (of er naar kijken/luisteren).

Sport! Op het Laurens doen we daar veel aan. Je krijgt, in bijna alle klassen, twee keer per week gym (eigenlijk lichamelijke opvoeding). We doen dat hier wel iets anders dan je op de basisschool gewend bent. We proberen zoveel mogelijk buiten te gymen, we hebben een aantal sportvelden naast de school liggen. Hierboven las je al iets over expert programma's. Nou, voor sport hebben we er ook één. Als je het leuk vindt, kun je je daarvoor opgeven. Je krijgt dan te maken met sporten waar je misschien normaal gesproken niet zo snel in aanraking mee zou komen. Wat dacht je bijvoorbeeld van golfsurfen, mountainbiken, schermen, skateboarden, klimmen en rugby. En, dankzij ons samenwerkingsverband met Excelsior krijg je een voetbalclinic met spelers die in het eerste elftal spelen én we gaan een wedstrijd spelen in het stadion van Excelsior. Maar nu eerst, de proefles. Gegeven door mevrouw van Marrewijk en meneer Willems.

Mevrouw van de Berg neemt jullie mee in de wondere wereld van wiskundig gereedschap. Met de spullen in je tasje (passer, geodriehoek en werkbladen) kun je daarna aan de slag met de opdrachten. Laat me raden, jij had niet zo snel gedacht dat de stad New York en wiskunde ook maar iets met elkaar te maken zouden hebben. Zo zie je maar, wiskunde is overal om je heen en gewoon een heel leuk vak!

Download hier de werkbladen als je geen tasje hebt gehaald.

Iedereen die thuis weleens een potlood heeft opgepakt weet dat tekenen veel makkelijker lijkt dan het eigenlijk is. Maar, als je zulke enthousiaste docenten hebt als op het Laurens, worden zelfs de grootste uitdagingen een peulenschil. De onderstaande proefles is gemaakt door mevrouw Man (dat is inderdaad een grappige naam) en mevrouw Jumelet. Zij gaan jullie leren een dier te tekenen met de vulpen en inkt of penseel en verftube die je in de tas kunt vinden. Heel veel plezier en laat je creativiteit erop los!

Een digitale handvaardigheid les? Jazeker, het kan echt! Gelukkig maar dat je een stuk klei in je tas hebt zitten met een paar stukjes "gereedschap". Kijk en luister goed naar meneer Beil. Hij gaat je uitleggen hoe je van dat stuk klei een prachtig dier kunt maken, of iets geheel anders natuurlijk. Met de basis die je na het kijken van het filmpje hebt geleerd, kun je alle kanten op! Samen met mevrouw Lenssen vormt hij de sectie handvaardigheid. Je gaat natuurlijk niet een heel jaar lang kleien. Je gaat ook aan de slag met hout, een lasersnijder en nog zoveel meer. Op onze Instagram pagina zie je de meest prachtige creaties voorbij komen.

In de derde klas krijg je scheikunde. Onze collega, mevrouw Lamkadmi, gaat je hier het een en ander over vertellen én je kunt wat proefjes maken (niet die waar je een zuurkast voor nodig hebt natuurlijk, want die heb je thuis niet staan). De rest van de proefjes/experimentjes kun je wél zelf doen. Heel veel plezier daarmee.

Created By
Joeri Overheul
Appreciate

Credits:

Gemaakt met afbeeldingen van Mahmoud-Ahmed - "dna 3d biology" • sasint - "agriculture asia cat" • PIRO4D - "tower bridge london bridge" • Edyttka1388 - "the coliseum rome italy" • Pexels - "audience band celebration" • papazachariasa - "geometry ruler mathematics" • Martina_Bulkova - "watercolor portrait painting" • jarmoluk - "laboratory analysis chemistry"