Loading

DubbelBelicht Jong en oud op fotoexpeditie in Schalkwijk haarlem

NIEUWS: Fotografie en schrijf-WORKSHOP ‘DUBBELBELICHT OP LOCATIE’

Wil je meedoen aan de workshop ‘DubbelBelicht op Locatie’ ? Tijdens deze interactieve workshop gaan we op zoek naar jouw eigen levensverhaal. Jong en oud, iedereen mag meedoen, tussen de 16 en 110 jaar. Alleen of in duo, (onder de 16 mag je wel meedoen in duo). Voorwaarde is dat je in Schalkwijk woont.

Aan de hand van een aantal vragen schrijf jij je eigen verhaal en krijg je een camera mee om bijzondere en waardevolle plekken in jouw omgeving vast te leggen. Daarnaast vragen we je ongeveer 8-10 foto’s mee te nemen die belangrijk voor je zijn of waar je een bijzondere herinnering aan hebt.Foto’s van vroeger, de geboorte van kinderen, je trouwdag, het ouderlijk huis, een persoon die je dierbaar is. Wij verzamelen alle verhalen en foto’s en maken daar met elkaar een mooi en persoonlijk boekje van. Uiteindelijk wordt alles geëxposeerd in de expositie ‘Schalkwijk Belicht’ die in Museum Haarlem en Bibliotheek Schalkwijk te zien zal zijn.De workshops worden gegeven op verschillende locaties is Schalkwijk:

Bibliotheek Schalkwijk woensdag 28 augustus 14:00-16:00 2019 contactpersoon Mike Warners Aanmelden of vragen? Marisa Beretta, info@marisaberetta.nl

De workshops worden gegeven door fotograaf Marisa Beretta en journalist Marleen Zwartkruis en zijn een onderdeel van het fotoproject ‘DubbelBelicht op Locatie’ dat in de zomermaanden plaats vindt op verschillende plekken in Schalkwijk.

In het fotoproject DubbelBelicht komen leerlingen van verschillende scholen en ouderen uit Schalkwijk bij elkaar. Ze hebben elkaar nog nooit ontmoet en hoewel het leeftijdsverschil groot is hebben ze in ieder geval een ding gemeen: ze wonen in dezelfde wijk. Ze gaan samen op stap, vertellen hun eigen verhaal en maken foto's van elkaar en de omgeving waarin ze leven. Naar aanleiding van de foto's worden ook gedichten gemaakt. De serie ontmoetingen wordt afgesloten met een expositie met foto's van de deelnemers. Wekelijks is er een publicatie van een verhaal dat is verteld in het Haarlems Dagblad.

DubbelBelicht was een onderdeel van het programma 'Age Friendly Cultural City' waarin de gemeente Haarlem participeert. De culturele organisatie Hart heeft samen met verschillende culturele en sociale partners ‘Haarlems Goud’ ontworpen: een programma waarin cultuur, zorg en welzijn centraal staan. Fotograaf Marisa Beretta ontwikkelt en fixeert dit fotoproject als 1 van de projecten die binnen dit programma wordt uitgevoerd.

Marleen Zwartkruis (tekst) Mirjam Touw (Buurtzorg Haarlem) Loes Bastiaansen (gedichten) en Jan Appel begeleiden haar.

DubbelBelicht#1
DubbelBelicht#2

Edna vertelt over DubbelBelicht#2 bij de expositie in winkelcentrum Schalkwijk. Het filmpje is gemaakt door David Johnson

Er wordt niet alleen heel veel gepraat en gefotografeerd, maar er worden ook gedichten bij de foto's gemaakt.

DubbelBelicht#1
DubbelBelicht#2

Voor info neem contact op met Marisa Beretta info@marisaberetta.nl 0641427698

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a copyright violation, please follow the DMCA section in the Terms of Use.