Loading

AQUEST FOLLET ÉS UN TRAPELLA!!

En un bosc d'arbres molt alts que quan ets dalt de tot pots tenir una conversa amb el sol, amb la lluna, els estels, els núvols... amb unes fulles tan grans que sols deixen passar un raig de sol de tant en tant, a sota d'un bolet, hi té la casa un follet.
Es diu Murfi, però tothom el coneix amb el nom de trapella. La veritat és que s'ho té ben merescut, ja que de la manera que s'ho passa més bé és fent això, trapelleries.
N'hi ha un pilot de follets en aquest bosc. Algun porta barba, algun només bigoti... Tots tenen les orelles punxegudes, tots porten una caputxa de conjunt amb la camisa, unes mitgetes i les sabates llargues i acabades en punxa. Segons l'època de l'any es posen diferents coses al barret, a la tardor porten una fulla seca, a l'hivern gotes de rosada, a la primavera una floreta i a l'estiu un raig de sol.
Són molt treballadors, hi ha el cuiner, el sastre, el que cuida l'hort i... el trapella. Els altres follets sempre se'l treuen de sobre dient-li que estan molt enfeinats i no tenen temps per ximpleries. No és dolent, no, tot ho fa per jugar! Ell no se n'adona que als altres no els hi agraden les seves bromes. Així, doncs, dia rere dia fa de les seves.
Un matí el follet blau, corria amb la cara empastifada de fang. El trapella l'hi havia posat un parany davant d'un bassal molt gran que havia quedat al terra després de la forta pluja de la nit. Es va trobar amb el cuiner que rondinava per que el trapella l’hi havia tret els cigrons de l’olla i li havia posat pedres. Va anar d'un pèl que no se li trenquessin les dents quan va tastar el menjar!
Un dia va posar cola d'aquella que enganxa tant a la porta i el follet en sortir s'hi va quedar enganxat. Cridava tan fort que tres follets més, en voler ajudar, van caure al mateix parany i també es van quedar enganxats. I quin tip de riure, el trapella! Els pobres, se les van veure de tots colors per sortir-ne.
Però una tarda, mentre el trapella estava relaxat enfilat a la branca d'un arbre, pensant quina altre en podria fer, els altres deien enfadats: Ja n'hi ha prou! Tenim d'escarmentar-l'ho! I sabeu que van fer?

Heu vist mai unes flors que semblen cotó fluix? Aquelles flors que si les bufes, en surten volant espurnes blanques?

Doncs, van esperar al trapella ben amagats i quan el van veure venir, es van acostar sense fer soroll i tots a l'hora van bufar.
El pobre en un moment no va veure res tot era blanc fins i tot ell, les mans, el cos el barret, tot era una figura blanca.
Es va espantar d'allò més. Va engegar a córrer de pressa molt de pressa i... va caure al riu, tots els altres es caragolaven de tant riure. Què? T'ha agradat la broma? Mireu, està xop com un ànec!
En trapella va sortir de l'aigua i sense dir res, molt enrabiat va marxar mentre els altres reien i reien. Va enganxar un refredat!!!!
Des d'aquell dia, els altres follets estaven contents, però molt atents perquè sabien que en qualsevol moment, en trapella podria tornar a fer de les seves.
I el trapella? Ai el Murfi, de mica en mica li va passar l'enrabiada, ja no feia trapelleries, sols..... alguna brometa de tant en tant.
Created By
Antònia Molera
Appreciate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.