God jul -15 ønsker Kristin&Atle

2015 har ikke vært et år på det jevne! Sebastian som kom til oss den 14 juli - vårt fjerde barnebarn og Marte&Terjes tredje barn - setter jo året i et ekstra flott lys på linje med 2005 (Emma), 2008 (Felix), og 2010 (Tobias). Deilig med barnebarn!

2015 var også det året Emma flytta i egen bolig på Ekeberg. Det går egentlig over all forventning selv om vi ikke er helt fornøyd med aktivitetsmulighetene i den nye boligen. Vi besøker henne flere ganger i uka, og hun er alltid veldig glad og klapper i hendene når vi kommer.

Kristin er fortsatt i full jobb, mens Atle har tatt 20% AFP. Deilig med en fridag i uka! Det er mye å gjøre på begge jobbene. Kristin underviser mye i EndNote (og hvordan lage riktige referanser i akademiske besvarelser) for nye studenter. I tillegg har Universitetene og høgskolene gått bort fra gode gamle BIBSYS og over på ALMA fra Nederland. Spennende nytt system med tusenvis av nye roller... Atle jobber mest med digital læring… En av mine (Atles) store og artige greier var at vi fikk utviklet et HMS-spill… Vi fikk gjennomslag for å lage et nett-spill i stedet for å “brusje” opp det tradisjonelle klikk-neste-kurset som alle nytilsatte skal gå gjennom. Ikke et veldig avansert spill, men det er i allfall en mer motiverende måte å lære på. Det viktigste med spillet er likevel bare å sette HMS på dagsorden og få de tilsatte til å se at HMS angår dem. Veldig morsomt å jobbe med og “a dream come true”! Hovedpersonene i spillet er noen figurer som likner mistenkelig på “jelly beans” derfor fikk vi også laget egne godteposer med figurene. Spillet heter “Årets kollega” og posen kommer med “50 gode kollegaer…”. Det kan være artig å jobbe med kompetanseutvikling i Statens vegvesen!

Hovedferien i år hadde vi på Klint hos Staffan og Winni. Felix og Tobias var med. VI måtte jo holde oss i nærheten av Ulvøya når vi skulle vente på Sebastian. Da hadde vi også besøk av Alex fra Spania og fikk noen herlige bad på Sydstranda. Alex er en riktig “badeengel” og har vant seg til den nordiske sommeren og at det ikke er like varmt som hjemme. I november hadde vi en søsken-tur (søsken med ektefeller) til Spania. Det er utrolig deilig å erstatte høstmørket her med sol, lys og varme! Vi var på en felles tur til Sevilla med mange små hyggelige opplevelser. Ikke minst i matveien. Å sitte å spise oksehaler under oliventrærne på et lite torg, var en høydare! Både Staffan og Atle måtte besøke barbereren i Sevilla og Atle lot skjegget falle...

Barnebarna deltar i ulike fritidsaktiviteter - mest Tobias og Felix naturlig nok. Tobias går på turn og fotball sammen med kameratene fra barnehagen. Felix driver med Tae Kwon Do og like før jul fikk vi lov til å oppleve seansen hvor han gikk fra hvitt til oransje belte. Det var artig!

Den årlige julebryggtesten gikk av stabelen den 12 desember. Formanden (dvs. Atle) fryktet litt for gjennomføringen. Det er så som så å teste seg gjennom 14 - 15 øltyper uten å spytte ut (og særlig når akevitten kommer på bordet sånn halvveis og den spytter man jo iallfall ikke ut...). Heldigvis får vi vel si, var det bare 12 typer som stod oppstilt på testbordet til Anne-Oline&Tore på Rena (flere av deltakerne hadde ikke fått med seg hva de andre hadde kjøpt inn på bloggen på forhånd…). Mystisk nok kom E.C.Dahls poløl ut på første plass (som mange ganger før) med Berentsens julefnugg ("Mørk brun. Dufter av kaffe, moden frukt, karamell, sjokolade, malt, anis i følge nettsidene til aperitiff”) og Hansa poløl på de neste. Overraskende kom Aas fra Drammen lengre ned på lista i år. En annen overraskelse var hvordan sjokolade kan forandre smaken… Jeg syntes i utgangspunktet at ølet “Stille natt” fra Austmann var veldig “trådt” med litt tjæresmak. Sammen med sjokolade derimot ble det reine desserten!

Felix må stå for årets sitat. På vei hjem fra Klint stoppet vi på en MacDonalds i Skåne. Det var overfylt av folk og det ble litt kluss med bestillingen vår (en amerikansk jente som var under opplæring tok i mot bestillingen), men da alt var på plass, lot Felix de bevingede ord falle: “Dette er livet!”.

Jula skal vi feire på Elverum hos Heidi, Espen og Felix! Alle fra Vargveien drar oppover på julaften og det gleder vi oss masse til!

Ønsker

Kristin og Atle

Made with Adobe Slate

Make your words and images move.

Get Slate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.