Loading

De Schoolweetjes Nummer 2 || 21 augustus 2020

Onze eerste week

De eerste schoolweek zit er bijna op. Het ritme van de dag pakken we weer op na zes weken vakantie. Het kan niet anders dan dat veel kinderen aan het eind van de schooldag erg moe waren. Zeker voor de jongste kinderen is het een hele verandering om ochtenden of dagen naar school te gaan. We hopen dat iedereen een goede eerste week heeft gehad. Thuis heeft u de kinderen vast met hele verhalen horen thuiskomen. Geniet van die momenten.

Foto's van de eerste schooldag

Meer foto's staan in ons fotoalbum voor de ouders. De code om in te loggen ontvangen de ouders de komende week.

Stappen en dansen gaat helaas niet door

We hebben besloten om de geplande stappen- en dansenavond niet door te laten gaan. De ouderraad en wij balen dat we deze activiteit op 11 september moeten aflasten. De Corona-maatregelen zijn dusdanig scherp dat we het niet verantwoord vinden om deze avond te houden. We moeten helaas wachten tot volgend jaar.

Geboren

Op 27 juli is Emi geboren het zusje van Nathan (groep 7) en Levi (groep 6). We feliciteren Lennert, Mieke en de jongens van harte met de geboorte van hun dochter en zusje.

Kind op maandag

Volgende week komt deze vragen aan bod: "Hoe zijn wij aan de bijbel gekomen? Elke week lezen we verhalen uit de bijbel. Hoe zijn we eigenlijk aan die verhalen gekomen? En wat betekenen ze voor mensen?" Er wordt gelezen uit Nehemia 8 en Handelingen 8:26-40

De kleuters horen de verhalen over de schepping en van Adam en Eva.

Sfeerweken en kindgesprekken

De eerste weken van het nieuwe schooljaar noemen wij de de sfeerweken. Veel staat in het teken van elkaar leren kennen. In de groepen maken we afspraken met elkaar om er een fijn schooljaar van te maken. Die afspraken komen in de klas te hangen als een reminder. De namen worden er onder gezet of een handafdruk als bezegeling. Daarnaast zijn er allerlei groepsactiviteiten die veel samenwerking vragen. Komende week beginnen we ook met de onze gesprekken met de leerlingen. Dankzij de inzet van onze onderwijsassistenten hebben de teamleden tijd om met de leerlingen in gesprek te gaan, elkaar beter te leren kennen en de verwachtingen over en weer uit te spreken. Deze sfeerweken hebben een waarde in de afgelopen jaren bewezen.

40

Afgelopen dinsdag verrasten de collega's mij door het delen van een filmpje. Iedereen had een persoonlijke boodschap voor mij. Op 18 augustus 1980 ben ik als "meester" begonnen aan de Christelijke Lagere School in Gorssel. Veertig jaren onderwijs zijn omgevlogen. Toch is het ook wel weer een lange tijd, zeker als je een jongere collega hoort zeggen dat haar veertigjarig jubileum in 2055 zal zijn...

Beste collega's, mijn hartelijke dank voor jullie lieve woorden. Het is fijn om na bijna vijf maanden fysieke afwezigheid weer op school te zijn. Met jullie te werken, de kinderen te zien en een gesprekje met de ouders te hebben. Beste ouders, ook voor jullie mijn dank. Heel fijn dat er even geïnformeerd wordt hoe het met Wilma gaat. Gelukkig goed!! (HGW)

Beste collega scholen, collega's, bestuur en leerlingen dank jullie wel voor jullie felicitaties en attenties. Ik had dit niet verwacht. Henk Groot Wassink)

Tegeltjeswijsheid

Drie essentiële zaken voor geluk in dit leven zijn, iets te doen te hebben, iets om van te houden, en iets om voor te te hopen.

De Amerikaanse predikant George Washington Burnap (1802-1859) wist wat er nodig is voor geluk in het leven.

De Schoolweetjes

Maar liefst 531 keer is ons eerste nieuwsbrief van dit schooljaar gelezen. Daar zijn we natuurlijk superblij mee. Fijn dat u even de moeite neemt onze nieuwsbrief te lezen. Elke week willen we u op deze manier informeren. De foto waar we dit nummer mee openen is van Tina Sosna en heeft de titel "Everywhere we go" meegekregen. Iemand schreef het volgende commentaar bij deze foto: "Das schaut man an und hat sofort eine Geschichte im Kopf, bestimmt jeder seine eigene. So soll Fotografie sein". Mocht u een mooie foto hebben gemaakt waar we De Schoolweetjes mee kunnen openen? Stuur deze gerust naar info@marijke-ikt.nl

Team

Donderdag 20 augustus 15.00 uur.

Weekend

We realiseren ons dat er nog steeds veel ouders (deels) thuis werken. Misschien bevalt het of misschien mist u de collega's. Dan is bovenstaande foto van ons team best lastig om te zien. Wij zijn begonnen en we kijken terug op een fijne week. Voor nu wensen wij u een heel fijn weekend. Het team van de Prinses Marijkeschool.

Created By
Team Prinses Marijkeschool
Appreciate

Credits:

Tina Sosna: "Everywhere we go". "Elkaar verstaan" van Understood en Prinses Marijkeschool.