Loading

Ljudje iz Tambe Palermo, november 2019

V Palermu sva na ulicah opazila ogromne plakate s portreti ljudi iz Afrike. Razstreseni so bili po celem mestu, vsak pa je predstavljal po eno fotografijo, niso se ponavljale. Portreti niso bili kar tako. Izdelani so bili odlično, kot bi jih naredila kakšna velika oglaševalska agencija.

Hitro sva ugotovila, da gre za razstavo, saj sva kmalu naletela na plakat s predstavitvijo projekta, ki se ga je lotil avtor Giovanni Hanninen.

Dalo nama je misliti.

Detajl s prejšnje slike.

Živimo v času, ko so afriški migranti obravnavani samo kot številke. Zadnja leta časopisi dnevno poročajo koliko migrantov je prišlo na obale Sicilije, koliko jih je umrlo in koliko so jih zadržali v taboriščih na libijski obali. Evropo in ZDA je zajel val strahu pred migranti, ki še narašča. Gledamo številke, pozabljamo pa na humanost, ki je skrita za tem. Le redki posamezniki se zanimajo za zgodbe migrantov, njihove prejšnja vloge v družbi in razloge, zakaj so se odločili, da bodo zapustili domovino.

Fotografski projekt Ljudje iz Tambe sestavlje 200 fotografij z namenom, da bi ustvarili tipološki katalog družbe v Tambacounda, največjem podeželjskega mestu v notranjem delu Senegala in hkrati izhodišču migracij.

Avtor je idejo za ta projekt je avtor dobil pri nemškem fotografu Augustu Sanderju in njegovem projektu "Ljudje dvajsetega stoletja" - serije portertov posameznikov in njihovih vlog v nemški družbi tik pred izbruhom nacističnega režima.

Created By
Milos Toni
Appreciate