Βραβειο Πολιτιστικης Προσφορας Τεύκρου Ανθία - Θοδόση Πιερίδη

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017 στην Πύλη Αμμοχώστου η απονομή του «Βραβείου Πολιτιστικής Προσφοράς Τεύκρου Ανθία – Θοδόση Πιερίδη»
Ο Πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, ο Πολιτισμός είναι απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε κοινωνία που σέβεται τον εαυτό της, προσδοκεί σε πραγματική Πρόοδο και αληθινή ευτυχία και αγωνίζεται να ζήσει σε συνθήκες ειρήνης, συναδέλφωσης υπερασπιζόμενη αυτούς που πραγματικά δημιουργούν τον πλούτο της χώρας, ιδιαιτέρως τους ταπεινούς και τους αδικημένους, τα μεγάλα θύματα της κρίσης.
Να καταστήσουμε την παιδεία και τον πολιτισμό έννοιες αλληλένδετες προκειμένου να βοηθήσουμε τους νέους ανθρώπους να αναπτύξουν το ταλέντο τους.
Το βραβείο απονεμήθηκε στον κεραμίστα Βαλεντίνο Χαραλάμπους και στον ποιητή Αντρέα Κουκουμά (Άντη Κανάκη)
Η ποίηση του Άντη Κανάκη έχει αφήσει το στίγμα της στην κυπριακή ποίηση. Ο ποιητής έχει προσφέρει ένα αξιόλογο ποιητικό έργο και ακούραστος σκαπανέας συνεχίζει την προσφορά του αυτή. Γι αυτή την πολύχρονη και αξιόλογη προσφορά του στη λογοτεχνική δημιουργία και γενικότερα στον πολιτισμό η Επιτροπή Βραβείου Πολιτιστικής Προσφοράς Τεύκρου Ανθία και Θοδόση Πιερίδη, της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, αποφάσισε να του απονείμει την τιμητική αυτή διάκριση για το 2017
Ο καλλιτέχνης κεραμίστας Βαλεντίνος Χαραλάμπους, κατά γενική ομολογία είναι ένας από τους πιο αξιόλογους σύγχρονους κύπριους καλλιτέχνες, ο οποίος υπηρέτησε με αφοσίωση και μοναδικό ζήλο την τέχνη της κεραμικής και σφραγίζει με το δημιουργικό και εμπνευσμένο έργο του τη σύγχρονη κυπριακή καλλιτεχνική δημιουργία. Για τη συμβολή του στη σύγχρονη τέχνη και για την πολύχρονη, ανεξάντλητη και αξιόλογη προσφορά του στην καλλιτεχνική δημιουργία και γενικότερα στον πολιτισμό, η Επιτροπή Βραβείου Πολιτιστικής Προσφοράς Τεύκρου Ανθία και Θοδόση Πιερίδη, της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, αποφάσισε να του απονείμει την τιμητική αυτή διάκριση για το 2017

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.