Business/functioneel analist CRM/DMS Met een hart voor Gent

We zoeken een enthousiaste, leergierige en resultaatgedreven business/functioneel analist. Je staat in voor de analyses en keuzes in de diverse IT-projecten die Digipolis realiseert voor de stad Gent, OCMW Gent, de hulpverleningszone Centrum, de lokale politie Gent en andere organisaties die aan Gent gebonden zijn.

Interesse? Lees vooral verder dan!

Als business/functioneel analist stuur je mee de keuzes die Digipolis maakt in het domein CRM/DMS. Hierin worden o.a. klanten- en dossierbeheerstoepassingen en case management oplossingen uitgewerkt op basis van het Microsoft Dynamics CRM platform, zoals een oplossing voor de verwerking van allerlei overlastmeldingen, subsidieaanvragen, enzovoort.

Je werkt ook mee aan de implementatie van een nieuwe burgergerichte werking, waarbij het o.a. de bedoeling is om een 360° zicht te geven (zowel intern als aan de burger) op zijn of haar (aan)vragen, klachten, dossiers,... Om nog beter op vragen te kunnen antwoorden, bouw je mee aan een nieuw kennisbeheersysteem voor de hele organisatie. Aspecten zoals master data en meta-procesdata vormen bij dit alles een belangrijke onderbouw.

Daarnaast werk je mee aan allerlei document- en contentmanagement gerelateerde projecten zoals het digitaal kunnen tekenen van documenten, aangeleverd vanuit allerlei applicaties, het uitwisselen van vertrouwelijke documenten met de burger via een Digitale Kluis, de invoering van een nieuw intranet- en collaboratieplatform (Digital Workplace) en de integratie van allerlei toepassingen en verschillende collaboratietools binnen dit platform,… om er maar enkele te noemen.

Je staat in voor de analyse, de goedkeuring en de documentatie van de business en functionele behoeften en draagt bij tot de implementatie van ICT-oplossingen. Je beschikt over de functionele basis om processen en toepassingen van de groep Gent verder uit te bouwen, dit onder andere door de trends in dit domein op te volgen. In dit kader zal je vergaderingen met de betrokken diensten voorbereiden, voorzitten en opvolgen.

Je volgt trends in de markt op die gelinkt zijn met de activiteiten binnen het domein. Je werkt visies uit rond klantenbeheer, document en content management, die zich dan moeten vertalen in roadmaps van de betrokken platformen en applicaties.

Werken voor verschillende veeleisende 'opdrachtgevers' tegelijkertijd ligt je wel; je houdt je daarin staande en stelt de juiste prioriteiten. Je neemt niet direct genoegen met de eerste conclusie en gaat op zoek naar meer antwoorden. Flexibiliteit, pragmatiek en daadkracht zijn je op het lijf geschreven en je hebt een collegiale mentaliteit. Integriteit staat bij jou hoog in het vaandel; je hebt immers te maken met vertrouwelijke en soms gevoelige informatie.

Jij

 • hebt een masterdiploma (in informatica, handelswetenschappen informatica, industriële wetenschappen ICT,…) of behaalde een gelijkwaardig niveau door ervaring.
 • bent analytisch ingesteld en hebt ervaring met het uitwerken van business en functionele analyses. Je kan hiervoor terugvallen op een basiskennis van een methodologie, voor bijvoorbeeld behoefteanalyse, procesanalyse en organisatieontwerp.
 • hebt ervaring met het analyseren en uitwerken van customer relationship, document- en content management gerelateerde oplossingen.
 • bent zeer communicatief en kan, zowel mondeling als schriftelijk, helder en vlot communiceren op maat van je gesprekspartners.
 • hebt een gezonde drive en neemt initiatief om problemen aan te pakken. Door jouw verantwoordelijkheidszin rust je niet voordat een oplossing voldoening geeft.
 • werkt klantgericht, nauwkeurig, projectmatig en je legt jezelf hoge kwaliteitseisen op.
 • kan zowel zelfstandig als in teamverband werken.

Wij

 • werken met veel enthousiasme voor een ‘vree wijze’ stad en gaan samen met onze collega’s bij stad, OCMW, politie en brandweer de uitdaging aan om met onze innovatieve IT projecten een onmiddellijke en concrete impact te hebben op de Gentse samenleving.
 • geven onze medewerkers de nodige ruimte om hun talenten en creativiteit te ontplooien.
 • zijn gebeten door IT, werken resultaatgericht en kostenefficiënt.
 • streven naar een doorgedreven technische expertise, sterke sociale vaardigheden, een oprechte betrokkenheid en een correcte professionele houding.
 • hebben extralegale voordelen zoals: werken 2.0, dertiende maand, min. 35 vakantiedagen, maaltijdcheques (€7), een gratis hospitalisatieverzekering voor jou, de partner waarmee je samenwoont/echtgenoot en je kinderen, groepsverzekering, fietsvergoeding, gratis abonnement openbaar vervoer, laptop en gsm.

Helemaal overtuigd?

Solliciteer via jobs@digipolis.be

We sluiten de inschrijvingsperiode voor deze vacature af op 21 mei 2017 en starten daarna de selectiegesprekken. Is deze uitdaging je op het lijf geschreven en ben je te laat? Bezorg ons dan zeker toch nog je cv en motivatie. Mochten we geen geschikte kandidaat vinden, dan contacteren we je.

Over Digipolis

Foto's: stad Gent en Digipolis ©

Created By
Info Digipolis
Appreciate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.