Loading

1000 MILES OF SCOTLAND 23 tot en met 30 april 2019

Een uitdagende Petrol & Wine roadtrip langs de ruige kusten van Schotland en dwars door de Highlands. Door schitterende landschappen als de Cairngorms, maar vooral met heel vaak de woeste zee in zicht. Langs eenzame dorpjes als Applecross, imponerende bergen als Ben Hope en geheimzinnige grotten als Smoo Cave.

Een route met heel vaak de zee in het zicht

Schotland behoort al jaren tot onze favorieten en dat blijft hij. Deze keer zoeken we het hoge noorden op, gaan we op bezoek bij een Nederlandse Schot, rijden we langs de noordelijke, oostelijke en westelijke kust en verblijven ook nog een nacht op Skye. Een druk maar prachtig programma waarin al het moois dat Schotland te bieden heeft aan bod komt.

Op dinsdag 23 april verzamelen aan het einde van de middag bij DFDS Seaways in IJmuiden. Voor elk team is een luxe Commodore hut gereserveerd. Welkomstdiner in het à la carte restaurant op de boot en gelegenheid met elkaar kennis te maken.

DAG 1, woensdag 24 april Newcastle – Sint Andrews Na het ontschepen in Newcastle staan we al vroeg op de kade, wat ons mooi de tijd geeft om St. Andrews te bereiken, een van de bekendste golf-oorden ter wereld, maar tevens een levendige universiteitsstad. Voor de nacht biedt Paul Veenhuijzen ons gastvrijheid aan in zijn prachtige Earshall Castle, overnachten bij een van de Bentley boys, dat wordt een gezellige avond....

Nederlandse gastvrijheid in Schotse setting

DAG 2, donderdag 25 april Sint-Andrews – Inverness We beginnen de dag met een bezoek aan Dundee en aan Discovery Point, een museum dat geheel gewijd is aan de Antarctische expedities uit de tijd dat de schepen van hout en de mannen van staal waren. Vervolgens doorkruisen we de uitdagende Cairngorms, en steken langs het koninklijk verblijf Balmoral door naar Inverness, de poort naar de Highlands. We overnachten in een klein en sfeervol hotel prachtig gelegen onder de rook van Inverness.

Fantastisch rijden in de Cairngorms

DAG 3, vrijdag 26 april Inverness - Lochinver Na Inverness trekken we naar het noorden via de indrukwekkende kustweg, die ons helemaal naar het noordelijke John O'Groats brengt. Daarna volgen we de kustweg in westelijke richting tot in het pittoreske Bettyhill en daar duiken we de echte Highlands in. Aan het einde van de dag checken we voor twee nachten in in heen hotel, gelegen aan het haventje van Lochinver.

John O'Groats is bekend van LeJog

DAG 4, zaterdag 27 april Lochinver - Lochinver We maken een fraai rondje en volgen zo nauwgezet mogelijk de eenzame en wilde west- en noordkust van Schotland. Via eindeloze single track roads volgen we de kustlijn en doorkruisen we de eenzame Highlands.

Mooie wegen, mooie vergezichten

DAG 5, zondag 28 april Lochinver - Sleat We nemen nog geen afscheid van Schotland’s prachtige westkust, maar volgen hem tot Kyle of Lochalsh. Voordat we daar arriveren kunnen de liefhebbers nog een uitstapje maken naar Applecross dat alleen over een spannende pasweg te bereiken is. Laat je niet afschrikken door het bordje ‘Not for learner drivers’, want de beloning is groot: schitterende uitzichten en koffie, thee of iets anders in de gemoedelijke Applecross Inn. Vanuit Kyle of Lochalsh rijden we het eiland Skye op, waar we overnachten vlak bij de veerboot die ons de volgende ochtend in een half uurtje terug naar Schotland brengt.

Een overnachting op het eiland Skye

DAG 6, maandag 29 april Sleat - Glasgow We steken bijtijds over met de veerboot naar Mallaig en rijden dan via Glenfinnan – waar de bekende spoorbrug is uit de films van Harry Potter – naar Fort William. Vandaar rijden we een mooie route naar het zuiden, langs een oude Militairy Road, die lang gebruikt is voor de Rest and Be Thankful Hillclimb. Het uitzicht is er schitterend en op oude films kun je zien hoe daar vroeger duizenden mensen op de heuvels zaten om de singleseaters en andere raceauto’s over de superspannende Military Road te zien scheuren en driften. Ooit was het de meest gevreesde heuvelklim van Groot-Brittannië. Kijk maar eens hier: movingimage.nls.uk/film/2120. Overnachting nabij Glasgow.

Harry Potter scenery bij Glenfinnan

DAG 7, dinsdag 30 april Glasgow - Newcastle Een laatste fraaie route, terug naar Newcastle via het Kielder Forest, het imponerende woud dat ooit een belangrijk strijdtoneel was van de RAC Rally. Om 16:00 uur moeten we inschepen op de ferry die ons van Engeland terug brengt naar Nederland.

Geen beren maar herten op de weg

Woensdag 1 mei 10:00 uur aankomst in IJmuiden, individueel vertrek

IJmuiden haven
No Scotland without whisky, a malt beer and fish and chips

Er is plaats voor maximaal vijftien equipes (30 personen), de reis gaat door bij deelname van minimaal acht equipes.

Ben je geïnteresseerd in deze reis en wil je het volledige programma plus de kosten weten, mail dan naar hetty@petrol-and-wine.nl. Heb je vragen? Bel met Hetty Louwaard op +31 651 126 482.

Bye bye Scotland

-onvoorziene wijzigingen voorbehouden-

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a copyright violation, please follow the DMCA section in the Terms of Use.