Loading

Jan Barbier Nieuwsbrief 26 26 juni 2020

Laatste loodjes...

Nog een weekje... en dan zit een memorabel jaar erop. Aan het begin van het jaar stond één ding vast: Het zou het laatste schooljaar voor onze directeur Roel worden. Over Corona, een lockdown, een halve opstart en daarna een volledige nieuwe opstart stond niets in onze planning. We denken echter dat we ons er prima doorheen geslagen hebben. Het krijgen van een lintje stond ook niet in de planning van Roel, wel in die van Antje en mij. De verassing was gisteren dan ook groot voor hem. Alleen het gevoel om even geen regie te hebben was best lastig voor Roel... het gevoel achteraf was er echter eentje van trots en dankbaarheid. Meer over deze koninklijke onderscheiding leest u in deze nieuwsbrief.

In deze nieuwsbrief...

In deze nieuwsbrief zullen we u verder alle info geven over de laatste loodjes van dit memorabele schooljaar:

  • Koninklijke onderscheiding
  • Schooltijden na de zomervakantie volgens Coronarooster
  • Corona - vragenlijst
  • Afscheid groep 8
  • Afscheid leerkrachten (en organisatie)
  • Vakantiebieb.

Wat een verrassing!

Gisteren is onze directeur Roel Roelofs geridderd in de Orde van Oranje Nassau... Hij werd door onze bestuurder Maud Berendsen na een overleg thuis afgezet, waar hij in de tuin naast zijn gezin veel bekenden trof met wie hij samengewerkt heeft. Dit waren ook de mensen die hem voorgedragen hadden voor het lintje, al wist hij dat op dat moment nog niet. Toen burgemeester Anneke Raven de tuin in kwam werd het al snel duidelijk. Na een toespraak kreeg hij zijn koninklijke onderscheiding aangereikt door de burgemeester en mocht zijn vrouw Marianne deze opspelden.

Roel, van harte gefeliciteerd met deze onderscheiding. Je hebt deze dik en dik verdiend!

Namens de teams van de Es en de Jan Barbier,

Robbert

ps; alle credits voor deze onderscheiding gaan naar Antje Altink! Meer dan een jaar geleden is ze al met de voorbereidingen begonnen!

De koning heeft het behaagd….

Wat een bijzondere middag…volledig verrast werd ik gisterenmiddag toegesproken door burgemeester Anneke Raven. Vanaf heden ben ik benoemd als lid in de orde van Oranje Nassau. Wat een eer voor alles wat ik de afgelopen 42 jaar allemaal heb betekent in Hellendoorn. Onderwijs, vrijwilligerswerk en ontwikkelen van prachtige plannen. Voor mij de gewoonste zaak van de wereld. Veel zaken kosten energie, maar leveren nog meer nieuwe energie op. Zonder Marianne, mijn vrouw, zou dat zeker nooit gelukt zijn. Veel zaken die we samen hebben uitgedacht met als doel de verbinding in het dorp te vergroten.

Voor het onderwijs is de samenwerking met teamleden, directies en bestuur ook van wezenlijk belang geweest. Samen sta je sterk om allerlei verbindende initiatieven te organiseren.

De waardering op welke wijze dan ook, dat maakt me enorm dankbaar. Het begint nu toch te kriebelen. De datum 1 september begint te dringen. Het opruimen en het overdragen van documenten aan Marloes is in volle gang. Enerzijds kijk ik er naar uit, anderzijds vind ik het helemaal niets om die twee prachtige scholen los te laten.

Eerst een week met afscheid van groep 8, de start van het nieuwe schooljaar en veel mensen bedanken voor hun enorme inzet. Wat dat laatste betreft een lintje voor iedereen….

Fijn weekend,

Roel

Terugblik op de verassing voor Roel:

de Tubantia van vanmorgen...

Coronarooster na de zomervakantie!

Vanaf mei draaien we op school met een Corona-rooster. Dit rooster is ingesteld om het aantal verplaatsingen te minimaliseren. Door het bestuur is vastgesteld dat we met deze tijdelijke aanpassing ook na de zomervakantie door zullen gaan. De tijden moeten we echter wel enigszins aanpassen om het correct aantal lesuren te maken. Iedere dag kan uw kind vanaf 08.15 uur de school in. Het is dan de bedoeling dat leerlingen alvast met hun dag- of weektaak aan de slag gaan. Het lesrooster start formeel om 8.30 uur.

Na de zomervakantie ziet het Corona-rooster er als volgt uit:

Maandag, dinsdag, donderdag

  • 08.15 uur inloop
  • 08.30-14.30 uur school

Woensdag, vrijdag

  • 08.15 uur inloop
  • 08.30-12.30 uur school

Vragenlijsten nav de Corona-periode:

Nu we aan het einde van het heel bijzondere schooljaar zijn gekomen, willen we graag van u weten hoe u onze dienstverlening heeft ervaren tijdens de coronacrisis. We hopen uiteraard dat we niet nogmaals in zo'n situatie komen, maar zekerheid hiervoor is er niet. Dat maakt dat we heel graag willen leren van de opgedane ervaringen en dat kunnen we uiteraard niet zonder u. We hebben twee vragenlijsten gemaakt, één die betrekking heeft op de groepen 1 en 2 en één die betrekking heeft op de groepen 3 t/m 8. Wilt u ons voorzien van gerichte feedback? Heeft u uw kind/kinderen in groep 1 en/of 2, vult u dan de vragenlijst in die betrekking heeft op die groepen. Heeft u uw kind/kinderen in een van de groepen 3 t/m 8, wilt u dan (ook) de vragenlijst invullen die betrekking heeft op die groepen?

Afscheid leerkrachten

Mirjam van Dalfsen is deze week voor het laatst op de Jan Barbier. Mirjam heeft fantastisch werk verricht, waarvoor enorm veel dank. Door een kleine roosterwijziging kan Mirjam een gedeelte van het dagprogramma bijwonen. ’s Avonds zullen we ook van haar officieel afscheid nemen.

Enkele weken geleden hebben we al officieel afscheid genomen van Alida, met ook heel veel prachtige cadeautjes van leerlingen en ouders. Een prachtige avond, die haar na al die jaren zo gegund is. Alida we willen je ook langs deze weg heel veel succes toewensen op Talentrijk. Geniet ook daar van het onderwijs en de leerlingen. Enne blijf alsjeblieft gewoon Alida…

Start nieuwe schooljaar...

Aankomende woensdag is de laatste dag van schooljaar 2019/2020. Alle leerlingen mogen die dag verkleed naar school komen. Een dag die in het teken zal staan van het afscheid van de groepsleerkracht en het vertrouwde lokaal. Een dag later begint schooljaar 2020/2021 namelijk. Twee dagen die in het teken zullen staan van kennismaking met de nieuwe leerkracht, groepsvorming en het wegnemen van vragen van leerlingen. Ervaring heeft ons geleerd dat dit voor kinderen rust biedt: Ze hoeven zich dan niet zes weken lang af te vragen hoe die nieuwe meester toch is, waar ze komen te zitten en hoe een juf reageert...

Hebben ouders de gelegenheid om afscheid te nemen van de groepsleerkracht?

Natuurlijk is dat mogelijk! Leerkrachten zullen woensdagochtend om 12.30u met de leerlingen meelopen naar buiten en meelopen naar de witte strepen. U hebt dan de mogelijkheid om de groepsleerkracht te bedanken. Het komt ook voor dat leerlingen iets maken voor de groepsleerkracht en dat dit door een ouder aangeboden wordt. Ook dat is mogelijk, maar wilt u dit dan overleggen met de betreffende groepsleerkracht? Dan kan dit buiten gedaan worden... het is even niet anders.

Afscheid groep 8:

afscheid groep 8

Maandag nemen Troy, Jan, Danny en Tim afscheid van hun Jan Barbierschool. Een bijzonder moment met een prachtig programma. Om half negen starten we met de onthulling van het afscheidscadeau op het plein. Overdag is het dan een groot feest met spelletjes voor alle leerlingen. We verklappen niets, maar het programma is heel erg leuk.

Deze ochtend zal ook Alida van der Kolk, die naar Talentrijk vertrekt, afscheid nemen op school.

Het wordt vast een prachtige dag. Om zes uur gaan we als team afscheid nemen van groep 8 en van hun ouders. Dit officiële gedeelte vindt plaats bij Tante Stoof.

We wens Troy, Jan, Danny en Tim een prachtige tijd toe op hun nieuwe school.

Anders dan 'normaal', maar niet minder speciaal!

Vakantiebieb!

Binnenkort worden de vakantiebieb en de jeugdbibliotheek weer online geopend. Veel leesplezier voor de zomervakantie!

Over de vakantiebieb

De VakantieBieb is hét zomercadeautje van de Bibliotheek: een gratis app vol e-books en luisterboeken voor jong en oud! De VakantieBieb-app is toegankelijk voor iedereen. Dus ook als leerlingen géén lid zijn van de Bibliotheek. In de app staan e-books zoals SuperDolfje van Paul van Loon en Lampje van Annet Schaap. Daarnaast staan er dit jaar ook luisterboeken in de app, zoals Floddertje van Annie M.G. Schmidt en De jacht op het schaduwdier van John Flanagan.

De VakantieBieb is gratis beschikbaar in de App Store en via Google Play. Van 1 juli tot en met 31 augustus 2020. Meer informatie vind je op www.vakantiebieb.nl.

Jeugdbibliotheek.nl

Kinderen die lid zijn van de Bibliotheek kunnen naast de e-books en luisterboeken in de VakantieBieb nog veel meer e-books en luisterboeken lenen. Ook kunnen ze oefenen voor schoolvakken via Junior Einstein. Kijk op jeugdbibliotheek.nl voor een overzicht van alle digitale producten voor kinderen.

Created By
Robbert Flim
Appreciate