Loading

PERSONEELSMAGAZINE UITGAVE 04/2020

Woord vooraf

In deze digitale versie van het gedrukte ROCKWOOL personeelsmagazine de Uitschieter tref je een beknopte selectie aan van ingekorte artikelen uit de editie van december 2020. Zo kun je op je tablet, desktop of smartphone snel en waar en wanneer je maar wilt een indruk krijgen van de interne mijlpalen en nieuwe ontwikkelingen binnen onze organisatie.

Wij wensen je veel kijk- en leesplezier.

Invoering BENG

ROCKWOOL® profileert zich als kennispartner

Vanaf 1 januari 2021 gelden in Nederland nieuwe energieprestatie-eisen voor nieuwbouw. Voor alle nieuwbouw, zowel woningbouw als utiliteitsbouw, geldt vanaf dat moment dat aanvragen van de omgevingsvergunning moeten voldoen aan de eisen voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen (BENG). Een projectgroep van ROCKWOOL deed intensief onderzoek naar BENG en alle eisen. Zo bouwde onze organisatie veel kennis op. Kennis die nu wordt ingezet om architecten, voorschrijvers en aannemers bij te staan in de transitie.

Vragen? Kom naar ons!

“We willen uitstralen dat wij de kennis in huis hebben en willen delen. Heb je vragen, kom dan bij ons, wij helpen je verder.” Dat zegt Jurrian van Andel, Technical Engineer, over het technisch advies dat ROCKWOOL kan bieden bij de invoering van BENG. Onze Technical Engineers gaan in dit kader nu ook samen met de Accountmanagers op pad, bijvoorbeeld naar aannemers. Dat werkt goed en er is veel belangstelling voor BENG bij aannemers. Het versterken van de samenwerking tussen de salesafdeling en de technische afdeling is ook een subdoel van deze campagne; we werken steeds intensiever samen.”

Technical Engineers Jurrian van Andel en Frank Bod

Meer weten over BENG? rockwool.nl/beng

Eet gezond

De schijf van vijf

Onderzoek van het RIVM heeft uitgewezen dat nog geen 10% van de Nederlanders de in de ‘Schijf van vijf‘ aanbevolen hoeveelheden groenten, aardappelen, peulvruchten en vetten eet. Bovendien drinken we onvoldoende water. Reden voor collega en voedingsdeskundige Simon Coenen om in zijn gezondheidscolumn in de papieren editie van de Uitschieter uitgebreid in te gaan op nut en noodzaak van de schijf van vijf.

De schijf van vijf is opgedeeld in:

Hoe ziet jouw menu eruit?

Hoe ziet jouw menu eruit? Simon schrijft: “Het lijkt me leuk om eens van jullie te horen hoe jullie dagmenu’s eruit zien. Hoeveel van welke voedingsproducten eet jij op een dag? Heb je het wel eens bij gehouden? Hoeveel drink je op een dag? Als het je leuk lijkt om dit te delen, hou dan eens een week of 10 dagen een voedingsdagboek bij en stuur dat naar mij via simfoodvoedingsadvies@gmail.com.

Simon Coenen, collega lijn 6 en voedingsdeskundige

Mix & match

Rockfon realiseert nieuw kleurenassortiment

Na een intensief voortraject zal in 2021 het nieuwe Rockfon Color-all® assortiment gelanceerd worden, waarbij 16 bestaande kleuren vervangen worden door nieuwe trendy tinten die helemaal van nu zijn. Hierdoor ontstaat een harmonieuze kleurenfamilie die zich perfect leent voor ‘mixing & matching’. Het nieuwe kleurenpalet bestaat vooral uit natuurlijke kleuren en grijstinten. Met de plafondpanelen kunnen kleurencombinaties en designs worden gecreëerd waarmee de 0pdrachtgever en architect een eigen unieke stempel op de ruimte kunnen drukken.

The Colours of Wellbeing

Voor de introductie in februari 2021 is een speciale marketingcampagne ontwikkeld onder de noemer ‘The Colours of Wellbeing’. Aan de hand van prachtige foto’s laten we zien waar onze kleuren hun oorsprong vinden: in de natuur. Aan de hand van diverse kleurengroepen worden de verschillende psychologische effecten van deze kleuren verder uitgelicht. Voor de campagne werken we samen met de kleurenexperts Sara Garanty en Karen Haller. In video’s en artikelen delen zij hun kennis en ervaringen.

Aan de hand van prachtige foto’s laten we zien waar onze kleuren hun oorsprong vinden: in de natuur.

Succesvol worden in een nieuwe markt

Grodan onderzoekt aardbeienteelt

Grodan staat voor groei. Uiteraard voor de groei van gewassen en de tuinbouwbedrijven die deze gewassen succesvol telen op Grodan substraat. Maar ook in het eigen DNA van Grodan is groei prominent aanwezig.

“Wij geloven in het ontwikkelen van mogelijkheden voor de substraatteelt met nieuwe gewassen,” zegt Manager Business Development Joyce Rasquin.

De nieuwe markt die momenteel wordt verkend is die van de aardbeienteelt. Daarvoor is een project opgezet met collega’s van verschillende afdelingen: van marketing, sales, business support, application & development tot en met finance.

Wat gebeurt er als de teler overstapt op steenwol?

Afgelopen seizoen hebben de eerste praktijkproeven plaatsgevonden bij verschillende bedrijven in het land. Joyce: “Volgend jaar schalen we de proeven verder op om te onderzoeken welke aanpassingen de teler moet doen om over te schakelen, en wat daarvan uiteindelijk het resultaat is. Met dit project brengen we in kaart wat er gebeurt als een teler overstapt op steenwol. Wat is daarvan de positieve impact en wat de negatieve? Onder de streep moet het resultaat zodanig positief zijn dat het voor de teler interessant is om die stap te maken.”

Joyce Rasquin, Manager Business Development, Grodan

Van nature uniek

Rockpanel Woods campagne breekt records

Met de Rockpanel Woods-lijn bieden we een uniek gevelmateriaal dat de warme, authentieke uitstraling van hout heeft en tegelijk brandveilig, duurzaam en uiterst onderhoudsarm is. Oftewel: een product dat van nature uniek is! De introductie van twee nieuwe designs – Black Oak en Caramel Oak – vormde een mooie aanleiding om de hele productlijn opnieuw onder aandacht te brengen als het beste alternatief voor echt hout.

De luxe sample box, exclusief voor B2B, bleek een schot in de roos.

Campagne in zeven landen

De campagne is gericht op (potentiële) B2Bklanten, zoals architecten en aannemers. Via een uitgebreide campagne, uitgerold in Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Zweden, Polen en het Verenigd Koninkrijk, laten we hen kennismaken met alle voordelen van Rockpanel Woods. Bij deze campagne zetten we voor het eerst een ‘nurturing’ campagne in voor de nieuwsbrieven. Hiermee voeden we elk individu met de nieuwsbrieven die passen bij de acties die hij of zij al ondernomen heeft. De campagne ging op maandag 19 oktober van start via social media en een nieuwsbrief. We mogen wel spreken van een voortvarende start, want al snel stroomden de aanvragen voor productmonsters, brochures en vooral de sample box binnen.

Donatie aan Vincentius Roermond

Kerstpakketten en het goede doel

Hoe organiseer je het uitreiken van kerstpakketten als je beperkt wordt in het aantal contactmomenten en ‘ouderwets’ uitdelen niet mogelijk is. De enige optie was om de pakketten bij iedereen thuis te laten bezorgen. Veiligheid en gezondheid staan tenslotte voorop. Uiteraard was er voor de ROCKWOOL medewerkers wederom de mogelijkheid om de waarde van het kerstpakket te doneren aan het goede doel. Vele collega’s hebben dit dan ook gedaan en de directie van ROCKWOOL heeft het bedrag verhoogd, waardoor er een prachtig bedrag van 5.000 euro gedoneerd kon worden!

Veilig uitgereikt

Op een veilige manier werden de cheque en uiteraard een bosje bloemen overhandigd aan twee vrijwilligers van Vincentius Roermond. Bedankt aan alle collega’s die gedoneerd hebben en aan de directie van ROCKWOOL voor het verhogen van het bedrag. Voor iedereen die voor een pakket gekozen heeft, geniet van het uitpakken!

Op de foto vooraan: Kees Spapens en Els Op de Ven (Voorzitter en penningmeester van Vincentius Roermond). Achteraan: Hans Ter-Linde (HR Director Region Central Europe), Carina Schipper-Hilkens (secretaris PV) en Dick Snellenberg (Finance Director ROCKWOOL B.V.).

Wil je meer lezen klik dan op onderstaande button voor de volledige digitale uitgave van de Uitschieter-editie van december 2020.

©2020 De Uitschieter eEditie is een uitgave van ROCKWOOL B.V.