Loading

JØRGEN (27) ER KLAR FOR REGIONMESTERSKAP I RANA

Lørdag 11. september reiser Jørgen Skar sammen med 6 andre, for å representere Bodø Atletklubb i regionmesterskapet i styrkeløft. Oppnår man de riktige tallene her, kan man gå videre til norgesmesterskapet.

Jørgen på sitt første stevne i 2019. Han fikk 9/9 godkjente løft. Foto: Bodø Atletklubb.

FANT SPORTEN VIA TINDERDATE

Jørgen har holdt på med styrkeløft i to år, men hvordan han fant sporten er annerledes enn for de fleste.

- Jeg skulle være sammen med tinderdaten min hele helga, og på lørdagen så fikk jeg være med henne på stevne. Det var mitt første møte med styrkeløft, og jeg syns det var veldig interessant, forteller Jørgen selv.

Etter tinderdaten, dro Jørgen opp til Bodø igjen og begynte i Bodø Atletklubb. Han merket fort at sporten var sosial og at de hadde en kultur med å heie på hverandre.

- Stemningen og atmosfæren i klubben er helt utrolig, og hvordan vi heier på hverandre er en av grunnene jeg liker sporten, forteller Jørgen.
Jørgen har strenge krav før regionsmesterskapet. Han må gå ned 1 kg til lørdag, for å havne i rett vektklasse. Han må også ha lisens og ta utøvertester på nett. Foto: Ida Sofie Skinlo Sæter

PROLAPS I RYGGEN

For Jørgen er det ekstremt viktig å holde seg skadefri fram til konkurransen. I 2017 fikk Jørgen en prolaps i ryggen, som gjorde at han ikke trente noe på to år. Han brukte lang tid på å komme seg tilbake. Han måtte prøve andre øvelser, siden knebøy og markløft ikke kunne gjennomføres.

Etter et tilbakefall i fjor, tar han mange forholdsregler før han trener. Det er ekstremt viktig for Jørgen å holde seg skadefri før mesterskapet.

- Jeg har en veldig lang oppvarming, for å forhindre å få tilbakefall fra skaden sier Jørgen.
Jørgen bruker lang tid på oppvarmingen, i forhold til de andre som driver med sporten. Foto: Ida Sofie Sæter

Frykter å ikke nå målene sine

Det er andre gangen Jørgen deltar på stevne og han har klare mål til konkurransen. Han ønsker 190 kg i knebøy, 130 kg i benkepress og 210 kg i markløft. Dersom han oppnår dette, blir dette hans offisielle tall. De offisielle tallene er de man kvalifiserer seg med til NM. Jørgen frykter å ikke nå opp til forventningene sine, spesielt etter all den harde innsatsen han har lagt ned. Jørgen er likevel positiv og håper å overgå sine egne forventinger på lørdag.

- Jeg trener 4 ganger i uka, så det hadde selvfølgelig vært skuffende å ikke nådd målene jeg har satt meg, forteller Jørgen.