Loading

Fitstap Beweegprogramma

Gezond in bewegen!

Krijg jij het advies om meer te gaan bewegen? Maar weet je niet goed hoe te starten? Vraag je je af of het je echt gaat lukken om je fit(ter) te voelen of je gezondheidsklachten te verminderen? Zet de eerste stap en laat Norbert Baas je helpen met het programma FitStap!

FitStap is het nieuwe beweegprogramma van de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN).

Tijdens het programma van 12 weken krijg je begeleiding van een gecertificeerde FitStap-coach. FitStap draait niet alleen om meer bewegen, want je gaat ook aan de slag met gezonde voeding en mental coaching. De combinatie van een gezonde geest in een vitaal lichaam staat binnen FitStap centraal.

Het FitStap-programma bestaat uit de volgende onderdelen:

1. Beweging (wandeltraining, maar ook cognitieve fitness)

2. Voeding

3. Mental coaching

FitStap is bedoeld voor iedereen. Of je al een basisconditie hebt of niet en of je rekening moet houden met een beperking of niet, iedereen kan meedoen met FitStap. Je voert alle trainingen en opdrachten helemaal op je eigen tempo en niveau uit. De groepstrainingen zijn zodanig opgebouwd dat ze voor iedereen haalbaar zijn.

 • Gedurende twaalf weken heb je iedere week op een vast moment een groepstraining. Binnen je groep ga je aandacht besteden aan onderwerpen als: wandeltechniek, materiaal, voedingskennis en mentale coaching. Je persoonlijke doelstellingen staan gedurende het hele programma centraal.
 • Iedere week voer je naast de groepstraining twee zelfstandige trainingen uit. Deze kun je zelf inplannen, dus je kunt trainen wanneer het jou uitkomt. Van te voren krijg je een schema zodat je precies weet wat je moet doen. Daarnaast krijg je iedere week via de FitStap-app een aantal opdrachten en tips. Door deze opdrachten en tips krijg je meer inzicht in een gezonde leefstijl. Ook leer je hoe je een gezonde leefstijl kunt inpassen in je dagelijks leven.
 • FitStap bestaat dus iedere week uit de volgende onderdelen:
 • Een groepstraining
 • Twee zelfstandige trainingen
 • Twee praktische opdrachten via de FitStap-app
 • Vier tips via de FitStap-app

Om FitStap te kunnen uitvoeren en ervaren, is een speciale FitStap app gemaakt. Deze app is gratis voor deelnemers van het programma. Tijdens het FitStap programma krijg je veel ondersteuning via de FitStap app. Deze maakt een belangrijk deel uit van het programma. Je vindt er jouw vorderingen, we geven je tips én we prikkelen je met inspirerende opdrachten en achtergrondinfo. Ook een beschrijving van jouw individuele trainingen vind je in de app. Bovendien sta je via de app (ook buiten de groepstraining om) in contact met je coach.

De FitStap app bevat:

Tracking van jouw gelopen routes, afstand en snelheid

Inspirerende opdrachten op het gebied van voeding, coaching en cognitieve fitness

Motiverende tips over voeding, leefstijl, cognitieve fitness en coaching

Contactmogelijkheid in de vorm van een chatfunctie met jouw groepsgenoten en de coach

Naast de wekelijkse groepstraining train je twee keer in de week zelfstandig, met behulp van deze app. Dankzij de opdrachten en tips die in de app worden getoond, ga je actief aan de slag om je fit(ter) te voelen.

Deelname aan het FitStap-programma kost 139 euro (dat is nog geen 12 euro per week). Voor dit bedrag krijg je:

 1. Persoonlijke begeleiding van een gecertificeerde wandelcoach
 2. Wekelijks een groepstraining
 3. Zelfstandige trainingen, opdrachten en tips om individueel aan de slag te gaan
 4. Online ondersteuning via de speciale FitStap-app (hiervoor moet je de beschikking hebben over een smartphone). Via de app kun je in contact komen met je coach en groepsgenoten

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

..

.

.

.

.

.

.

Created By
PlanetMonkey Biersma
Appreciate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.