Loading

10 Asiaa sinun tulee tietää raudanpuutteesta ja hemoraudasta Matalat rauta-arvot ovat yksi yleisimmistä tilanteista maailmanlaajuisesti

Maailmanlaajuisesti i anemia vaikuttaa 1,62 miljardiin ihmiseen (95% CI: 1,50-1,74 miljardia), mikä vastaa 24,8% väestöstä (95% CI: 22,9-26,7%).

Korkein esiintyvyys on esikouluikäisillä lapsilla (47,4%, 95% CI: 45,7-49,1), ja alhaisin esiintyvyys miehillä (12,7%, 95% CI: 8,6-16,9%).

Kuitenkin väestöryhmä, jolla on eniten yksittäisiä potilaita, on hedelmäisessä iässä olevia naisia (468,4 miljoonaa, 95% CI: 446,2-490,6). (WHO).

Rautaa ei voida korvata millään muulla
  • Rauta on tärkeä osa punasoluja, jotka kuljettavat happea kaikkiin kehon soluihin. Jos meillä ei ole tarpeeksi, hengästymme helposti, väsymme ja on keskitymisongelmia.
  • Kehomme sisältävät 4 - 5 grammaa rautaa. Voi olla vaikeaa saada riittävästi tätä tärkeätä ravintoainetta, ellei liharuoat ole osa ruokavaliota.
  • Hedelmät, viljat ja vihannekset sisältävät suhteellisen vähän hyödyllistä rautaa. Jos kärsit raudanpuutteesta, mikään vitamiinien tai muiden lisien määrä ei muuta sitä.
Tunnet olevasi heikko, väsynyt ja hiukset, kynnet ja iho kärsivät

Lähes joka kolmannella naisella on alhaiset rauta-arvot. Vaara on erityisen korkea, jos kuukautiset kestävät yli kolme päivää sekä raskauden ja imetyksen aikana. Kuukautisten aikana nainen menettää keskimäärin 35-40 mg rautaa tai noin 10 mg päivässä. Siksi naiset tarvitsevat enemmän rautaa kuin miehet.

Raudan ehtymisen oireet ovat niin yleisiä, että niitä ei aina tunneta. Lukuunottamatta heikkoutta ja puutetta, se vaikuttaa myös ulkonäköön. Iho kalpenee, hiukset ja kynnet menettävät voimaa ja kiiltoa.

Fyysiset ja henkiset kyvyt vähenevät

Raudan puutos voi aiheuttaa seuraavia oireita:

  • Väsymys, uupumusta, passiivisuus ja uneliaisuus
  • Keskittymisvaikeuksia ja lisääntynyt unen tarve
  • Vähentynyt fyysinen suorituskyky
  • Vähentynyt oppimiskyky
Syyt voivat olla tappioita tai riittämätön saanti

Terveillä henkilöillä keskimääräinen imeytynyt rauta on 1 mg päivässä miehillä 1,5-2,5 mg päivässä naisille ja raskauden aikana 2-3 mg vuorokaudessa, mikä vastaa yhteensä 500-1000 mg kuukaudessa.

Rautavaatimusten tulisi kompensoida kasvun, raskauden sekä fysiologisten ja patologisten häviöt.

Elintärkeää täydentää, vaikka sivuvaikutuksia voi esiintyä

Monet rautahoidot epäonnistuvat, koska synteettinen rauta tuottaa ennen tai myöhemmin kivuliaita ja epämiellyttäviä ruoansulatuskanavan sivuvaikutuksia.

Hemorautavalmisteilla on käytännöllisesti katsoen täydellinen sieto ja tämä ei muutu edes pidemmässä käytössä jos on tarvetta.

Kaikki rauta tulee ruokavaliosta

Voimme käyttää vain kahta erilaista rautaa; hemorautaa lihasta, siipikarjasta tai kaloista ja ei-hemorauta vihanneksista, maitotuotteista tai kemiallisesti sidotusta raudasta tavallisissa lisäravinteissa.

Hemorauta imeytyy pitkin ruoansulatuskanavaa (ei pelkästään ensimmäisessä osassa) ja, toisin kuin ei-hemorauta, muut ruokavalion kelatoivat komponentit, kuten fytaatit, tanniinit ja fosfaatti, eivät vaikuta imeytymiseen.

Voit välttää sivuvaikutuksia hemoraudan kanssa

Tutkimuksissa hemoraudan sivuvaikutusten esiintyvyys on lumelääkkeiden tasoa.

Hemoraudan imeytymismekanismi ei vapauta rauta-ioneja suolistoon, jotka voivat aiheuttaa häiriöitä ja ovat mahdollisesti syöpää aiheuttavia.

Jos olet raskaana tai suunnittelet sitä. Muista: lapsi voi kärsiä

Raskaana olevan tai sitä suunnittelevan rautastatus määrittelee sikiön painoa. Jopa siinä määrin että se vaikuttaa lapsen terveystilanteeseen koko eliniän ajan.

Negatiivinen rauta-tasapaino aiheuttaa paitsi fyysistä ja henkistä väsymystä, ja voi myös johtaa anemiaan.

Lapsen raudan puute voi häiritä oppimiskykyä, jota ei voi korvata matkan varrella. Tämä koskee pääasiassa psykomotorista kehitystä ja kognitiivista suorituskykyä.

Kestää hiukan tilannetta korjaamaan

Asianmukaisten rautavarastojen rakentaminen kestää kuukausia, paljon samalla tavalla kuin ehtyminen ei tapahdu yhdessä yössä.

Siksi lisäannos yleensä riittää. Jos annos on korkeampi kuin 50 mg päivässä, sinkin imeytyminen estyy.

Rautaterapian menestys liittyy läheisesti käyttäjäystävällisyyteen. Tämä tarkoittaa, että sieto ja annostuksen noudattaminen ovat keskeisiä. OptiFer®-sarja on erinomainen tässä.

MediTec-konsernin NutriCare-divisioona tuottaa ja markkinoi OptiFer®-alkuperäisiä Hemorauta -ravinteita
Ruotsalainen MediTec Group AB: n toimialaryhmä NutriCare sitoutuu voimakkaasti tavoittamaan raudan puutteesta kärsivät ja joilla on ongelmia nykyisten lisäravinteiden kanssa. Raudanpuute on helppo korjata käyttämällä OptiFer®-sarjan tuotteita
Created By
Michael Collan, NutriCare Division of MediTec Group
Appreciate

Credits:

Created with images by makamuki0 - "oxide forms background" • jonbro - "IRON WORK" • siala - "door wood lock" • Jo Naylor - "wrought iron.jpg" • PIRO4D - "iron gate wrought iron metal gate" • ladynottingham - "Drippy" • ulleo - "gear metal stainless" • AliceKeyStudio - "tomatoes cucumbers kitchen" • makamuki0 - "nail iron wood" • discoodoni - "Like Vines" • congerdesign - "key keychain old"

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.