Loading

Björn Wallin LIA-2 Ink n art

1. web - Uppbyggnad av deras hemsida

Program: Wordpress, Photoshop, LiveSurface Context, Illustrator Tidsåtgång: Hela tiden

Ett av dom större, om inte det största, projektet jag medverkat i har varit bygget av deras nya hemsida. Innan jag började fanns en grund och en idé om hur det skulle kunna vara. Sen har jag fått, med hjälp av deras webbkille och en till praktikant, utforma sidan med väldigt fria händer och det har varit riktigt lärorikt. Jag har fotat (se nedan) produkter, lokalen och personal. Skapat mockups till deras beställningssida för att visa på hur det kan se ut och vad dom kan välja på. Jag har även skapat grafik och utformat sidan hur den ska komma att bli. Det har varit mycket fram och tillbaka men sidan är nu uppe och kan nås på knappen nedan.

2. foto - Produktfoto

Program: Photoshop, Bridge Tidsåtgång: Hela perioden

Ett till stort projekt har varit att fota många av deras produkter för användning på hemsidan. Jag har arrangerat, fotat, redigerat och frilagt bilderna för att sedan ladda upp dom på sidan till en passande layout. Mestadels har det varit att dokumentera deras tidigare produktioner men ruljansen på produkter hos Ink n Art är väldigt snabb så det kommer in nya produkter hela tiden för att fotas och läggas upp på deras medier.

Allt fotades i deras egna studio. Några av bilderna har även använts på deras Instagram.

3. Grafisk design - Sallanders

Program: Illustrator, InDesign Tidsåtgång: 4 timmar

Jag har tagit fram nytt material åt Sallanders som är en resturang i Spanien med svensk ägare. Har tagit fram och designat nytt visitkort och meny. Direktiven jag gick efter var snyggt och stilrent med en strandkänsla. Menyn skulle skiljas från en svensk och en engelsk version för att personalen lätt ska se vilken dom ska ta.

4. Grafisk design - Primärtandvården kyrkbyn

Program: Illustrator, InDesign, Photoshop Tidsåtgång: 2 timmar

Tanken från början var att göra en flyer åt kunden. Fick text och bild för att sedan sätta ihop till en trevlig design. Hade några tidigare jobb att ta inspiration ifrån. Senare ökade beställningen med två till flyers och omslag + profilbild till deras Facebook. Kunden ville ha bockarna på höger sida på omslagsbilden, var tvungen att förlänga den i Photoshop för att få det fungera då den delen inte fanns i orginalbilden.

5. GRAFISK DESIGN - cellink

Program: Illustrator, InDesign Tidsåtgång: 5 timmar

Det blev några uppgifter åt Cellink. Ett klistermärke (bild 1) som skulle sitta på en liten tub, etikett (bild 2) och ett lösblad (bild 3). Klistermärket fick jag designa från grunden medan det fanns mallar för etiketten och lösbladet som jag utgick ifrån. X-et i bild 1 och 2 har jag gjort. Etiketten fick jag lov att göra om eftersom det inte fanns filer att redigera. Bilden är ny och X-et är omskapat i Illustrator med tydligare färger.

6. GRAFISK DESIGN - enzoe Vision

Program: Illustrator, InDesign Tidsåtgång: 8 timmar

Kanske ett av dom mest kreativa uppdrag jag fått här på Ink n art. EnZoe Vision håller på med vape-produkter och har flera olika märken. Jag har tagit fram etiketter till två av deras märken, AR Vape och Alladin Vape. Dom enda riktlinjerna jag hade var att diamanten och lampan skulle vara med sen hade jag fritt spelrum med designen. Allt är skapat i Illustrator (förutom diamaten).

(Bilderna är förstorade, riktig storlek är 60x25 mm då det är små klistermärken.)

Fick även uppgiften att ta fram en design till ett butiksställ för märket MadVape. Mallen för stället var redan klar så det var upp till mig att komma på den slutgiltiga designen. Grafik och logo fanns redan. Trämaterialet har jag tagit fram själv genom att hitta en bra textur och vektorisera den. I arbetet ingick även att ta fram färger till 8 nya smaker.

Sammanfattning

Dom projekten jag har tagit upp här är bara en del av allt det jag har gjort här på Ink n Art. Men det är dom jag känner att jag har utvecklats mest utav genom eget skapande och stort ansvar. Många uppdrag har varit att ta redan befintligt material och göra om det på nytt, tex uppdatering av menyer och visitkort, göra filer tryckfärdiga, ändra och lägga till information.

Jag är väldigt glad att jag hamnade på Ink n Art, jag har lärt mig mycket och känner att jag har blivit mer säker på det jag gör. Tempot har varit högt och det har hela tiden hänt saker, inte en lugn stund! Med min andra LIA-period ville jag utveckla mig inom det grafiska, med grafisk design och illustration. Det har jag verkligen fått göra med flera varierande uppdrag. Jag har designat menyer, visitkort, flyers, etiketter och en hel del annat. Min portfolio har fått en rejäl uppdatering på material, vilket jag är väldigt glad över.

Jag kan starkt rekommendera andra att söka sig hit då man blir inkastad i hetluften direkt och får en jättebra grund i hur det fungerar och hur det kan vara att jobba inom denna bransch.

(Alla tider är uppskattade för att skapa en känsla om hur lång tid jag har lagt på varje projekt, dom behöver inte stämma överrens med hur mycket som egentligen lades ner)

Created By
Björn Wallin
Appreciate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.