Loading

Jimmy Nelson Jimmy Nelson “Mielőtt végleg eltűnnek” – Tisztelgés az Emberiség előtt

Before they pass away - Homage To Humanity
Közreműködők
2018. október 10-14
A tavalyi nagy sikerű David Bowie Kiállítás után, az 8Privé elhozza Jimmy Nelson nemzetközileg elismert munkáját Budapestre!

Jimmy Nelsonról

Jimmy Nelson (Egyesült Királyság, 1967) 1987-ben kezdett fotográfusként dolgozni. Miután 10 évet töltött egy jezsuita bentlakásos iskolában Észak-Angliában, 1985-ben elindult, hogy teljes hosszában gyalog járja be Tibetet. Az utazás egy évig tartott, és hazatértét követően közzétette egyedülálló vizuális naplóját, mely egy korábban hozzáférhetetlen Tibet sokatmondó képeit mutatja be, és széleskörű nemzetközi elismerést hozott.

Nem sokkal ezután, 1987-től megbízásokat kapott, hogy világhírű kiadványokban kulturálisan széleskörű érdeklődésre számot tartó témákat dolgozzon fel, többek között az oroszok Afganisztánban való részvételéről, az India és Pakisztán közötti folyamatos harcokról Kasmírban, vagy a délszláv háború kirobbanásáról.

Jimmy Nelson

1994 elején ő és holland felesége, Ashkaine Hora Adema elkészítették a "Kínai Irodalmi Portrékat". Ez egy nagyalakú képes album Kína összes őshonos kultúrájáról és azok lefordított irodalmáról. A könyv egy negyven hónapos projekt eredménye, amely az újonnan megnyíló Népköztársaság minden rejtett sarkába elvitte őket.

Elkészülte után a képeket a pekingi Tienanmen téri Népek Palotájában mutatták be, melyek azután az egész világot bejárták.

1997-től Jimmy világhírű márkáknak vállalt reklámcélú megbízatásokat, és ezzel egyidejűleg kezdte távoli és egyedi kultúrák képeit összegyűjteni, melyeket egy 50 éves lemezes fényképezőgéppel készített - a díjak pedig nem maradtak el.

Jimmy Nelson

2010-ben kezdte meg útját, hogy létrehozza azt az ikonikus művészeti dokumentumot, melyből a “Mielőtt végleg eltűnnek” című fotósorozat lett. Jimmy 35 kiválasztott bennszülött közösségbe látogatott el, és miután az első részt 2014 elején közzétették, az nemzetközi elismerésre tett szert, Jimmy pedig számos dijat nyert.

Ma Jimmy még mindig utazik és fotózik, hogy elkészítse a projekt 2. részét. Üzenete és szenvedélye sokkal nagyobb felületen ér el hozzánk. Nemzetközi múzeumok kiállításain, a világ vezető fotográfiai művészeti galériáiban mutatja be munkáját, nemzetközi konferenciákon ad elő, és ezzel egyidejűleg a Jimmy Nelson Alapítvány felállításán dolgozik.

Homage to humanity

A “Tisztelgés az emberiség előtt” című nagyalakú képes album kapható dedikálva vagy anélkül - további részletekért írjon ide: hkcarbon@me.com

Az 8Privé Csapata

Hiren Kothari -vezérigazgató

Bujáki Ildikó - ügyvezető partner

Virág Natália Szűcs - kreatív

Fekete Erika - tanácsadó partner

Khoshlen Awootar - cégcsoport könyvelő és Global Reach Business Solutions vezérigazgató

Arun Kumar - Kreatív Igazgató

Dr. Szilágyi Edina -cégcsoport jogi vezető

Created By
hiren kothari
Appreciate

Credits:

All images (c)Jimmy Nelson All logos (c) respective owners Jimmy Nelson "Before They Pass Away" Homage to Humanity presented at the Art Market Budapest by Crossover and 8Privé Exhibition by 8Privé Curated by Hiren Kothari and Bujáki Ildikó