Loading

Digitale bibliotektjenester for Innlandet Innlandet fylkesbibliotek

Innlandet fylkesbibliotek og bibliotekene i Innlandet gir deg en samlet oversikt over digitale tjenester som alle kan benytte seg av.

«Når som helst og hvor som helst»

Flere digitale tjenester vil bli lagt til fortløpende. Nettsidene er spesielt tilpasset mobile enheter, slik at du til enhver tid har tilgang til tilbudet. Alle sorte knapper er lenker.

Innlandet fylkesbibliotek og bibliotekene i Innlandet har en samlet oversikt over lokal digitale formidling, som eventyr, boktips og litteratur-pod i knappen under.
Nasjonalbiblioteket har lansert digitalt nasjonalt lånekort.

Boklek 2021

Boklek er et årlig bokprosjekt hvor en barnebokforfatter eller illustratør engasjeres og sendes ut på turné sammen med en formidler til alle folkebibliotekene i Innlandet. På boklek.no er det flere aktiviteter for barna som de gjerne kan gjøre sammen med en voksen. Lenke for tilgang:

BookBites - en gratis leseapp

Innlandet fylkesbibliotek og bibliotekene i Innlandet tilbyr gratis leseapp for e-bøker. Vi tilbyr aktuelle e-bøker og e-lydbøker for voksne, barn og ungdom.

Mer om BookBites og hvordan du skal komme i gang, finner du på hjemmesiden til Innlandet fylkesbibliotek og knappen under:

Filmbib – gratis nasjonal strømmetjeneste for film

Filmbib er også tilgjengelig på mobile enheter. Last gjerne ned Filmbib som app til iOS eller Android.

Alle med nasjonalt lånekort på norske bibliotek kan se kort- og dokumentarfilm gratis gjennom strømmetjenesten Filmbib. Du kan se kortfilmer og dokumentarer av nyere dato, men også flere filmer som går tilbake i tid. Filmbib har en unik samling av filmer for både barn og voksne: animasjonsfilmer, eksperimentelle filmer og humoristiske korte historier.

Du logger deg inn med lånenummer og PIN-kode som du får på biblioteket. Lenke til tjenesten:

Vi har nå laget en egen Filmbib side hvor nyheter og tips blir lagt ut; Dokumentarer, filmer for barn og ungdom, animasjoner, tegnefilmer og mye mer. Lenke til siden finner du på knappen under.

NML - Musikkbiblioteket

Naxos Music Library er verdens største uavhengige plateselskap innen klassisk musikk og tilbyr strømming av klassisk musikk og jazz. Tjenesten gir tilgang til over 148.000 CD-er og 2.300.000 lydspor med musikk, hovedsakelig innen klassisk musikk, men også mye jazz, verdensmusikk, pop, rock og blues. Hver måned øker musikkbasen. Du finner også utfyllende biografisk informasjon om utøvere og komponister som en del av tjenesten. Foreløpig er tjenesten kun tilgjengelig for «gamle» Oppland, men vi arbeider for at tjenesten skal bli tilgjengelig for hele Innlandet fylkeskommune. Lenke til:

Nettbiblioteket

Nettbiblioteket er Nasjonalbiblioteket sin storsatsing for allmenn tilgang til digitalisert materiale. Nasjonalbiblioteket tilbyr, via sin nettportal, tilgang til bøker, bilder, tidsskrifter, aviser og kart:

Du kan også lese artikler, høre podkast og se videoreportasjer, med historier fra samlingen.

Universitetsforlaget åpner Idunn

Tjenesten er foreløpig åpen for alle

Idunn er Universitetsforlagets digitale plattform for fag- og forskningstidsskrifter og åpent tilgjengelige (open access) forskningsbøker. Her kan du søke og lese i over 32 000 kvalitetssikrede tidsskriftartikler og bokkapitler innenfor en rekke fagområder. Nye artikler, utgaver, tidsskrifter og bøker blir løpende lagt til. Lenke for tilgang:

Europeana

Utforsk 57 millioner gjenstander, bøker, videoer og lyder fra hele Europa.

Europeana er EUs store satsing for å etablere en felleseuropeisk åpen kunst- og kulturutstilling på nett og har samlet over 23 millioner objekter på sin portal. Lenke til tjenesten finner du her:

Europeana.eu fungerer som en internettportal til millioner av bøker, malerier, filmer, gjenstander og arkivmateriale fra hele Europa som har blitt digitalisert. Rundt 2200 europeiske institusjoner har bidratt til Europeana, alt fra store internasjonale institusjoner som Rijksmuseum i Amsterdam, British Library og Louvre i Paris, til regionale arkiver og lokale museer.

Verdensbiblioteket

På Verdensbiblioteket finner du e-bøker og lydbøker på flere språk. Bøkene er tilgjengelige for strømming gjennom tjenesten. Verdensbiblioteket.no er åpent for alle i Norge. Du må besøke siden fra en norsk IP-adresse. For å få tilgang til innholdet må du også opprette en bruker og logge inn her:

Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek

NLB har bøker for barn, ungdom og voksne. Tilbudet omfatter også studielitteratur for studenter ved universitet, høgskole og fagskole. Flere hundretusen mennesker i Norge har svekket syn, dysleksi eller andre lesevansker og NLB skal bidra til at de kan delta i samfunnet på linje med andre. Alle som har vansker med å lese trykt tekst og vanlige bøker på grunn av funksjonsnedsettelse eller sykdom, kan melde seg inn her:

«Åpen lesesirkel» podkast

Norsk litteraturfestival på Lillehammer gir deg leseinspirasjon uten at du trenger å bevege deg utenfor hjemmets fire vegger. Podkasten er også perfekt som startkabel i (FaceTime-)samtale med andre. Podkast episodene og mer informasjon finner du i knappen under.

Karanteket - Digitale bibliotektilbud

Meieriet bibliotek og Nordland fylkesbibliotek har utviklet Karanteket, en samleside over digitale bibliotektjenester.

Audible - Lydhistorier for alle.

Audible gir deg lydhistorier for alle aldre på 6 forskjellige språk. Det anbefales å bruke Chrome nettleseren for økt funksjonalitet. Følg lenken under for tilgang til gratis historier:

Bokselskap - Norske klassikere

235 norske klassikere. Helt gratis.

Bokselskap.no er en ebokportal utviklet av Det norske språk- og litteraturselskap. Bokselskap.no tilbyr lesetekster på nett og nedlastbare e-bøker i fire formater. Foruten tekstene består nettstedet av verkspresentasjoner, forfatterbiografier, tidslinje og periodeomtaler. Trykk på knappen under for tilgang.

Billedbokhylla

Logoen er laget av Katarina Huemer Fredriksen.

Hammerfest bibliotek har jobbet med et prosjekt, med støtte fra Nasjonalbibliotekets prosjektmidler, for å gjøre billedbøkene i Nasjonalbibliotekets elektroniske bokhylle mer tilgjengelig for barnefamilier, barnehager og bibliotek.

Ide og utvikler: Olav Birketveit, Innlandet fylkesbibliotek

Ros, ris, forslag og andre innspill kan sendes på e-post ved å trykke på knappen under:

Created By
Jon Olav Birketveit
Appreciate

Credits:

Laget med bilder av Markus Spiske - "untitled image" • Annie Spratt - "Grey / gray blank textured plaster background" • Keith Misner - "untitled image" • Yiqun Tang - "untitled image" • Kristina Kashtanova - "Oxford brick wall" • Andres Jasso - "untitled image" • Emma Matthews Digital Content Production - "Cosy iPad Mock Up"