Loading

De Schoolweetjes nummer 2 || 14 september 2018

En dit was de tweede week

Dat was best even wennen: de nieuwe vormgeving van onze nieuwsbrief. We hopen dat u onze nieuwe ontwerp kunt waarderen. We hebben zelfs al gezien dat door het aanklikken van het hartje helemaal onderaan de nieuwsbrief er waardering werd getoond. Door het gebruik van hetzelfde lettertype, logo en de "pratende stoelen" is het gelukt om toch de sfeer van de oude nieuwsbrief vast te houden. De mogelijkheden die Adobe Spark biedt om links, video's, documenten en buttons in te passen zijn nu zoveel eenvoudiger dat ook het maken van de nieuwsbrief vlotter gaat. Wij zijn er in ieder geval blij mee. We hebben gezien dat de nieuwsbrief meer dan 400 keer bekeken is, dat hadden we niet gedacht.

In dit tweede nummer hebben we de eerste impressiefoto's van ons kamp naar Schiermonnikoog. Verder kijken we vooruit naar de komende week, bijvoorbeeld naar de schoolreizen van de groepen 3 t/m 6. We laten u weten waar de verhalen van Kind op Maandag over gaan en ook hebben we de telling van de eerste keer zendingsgeld inzamelen gehad. Wat was die opbrengst?

Schoolreizen

Op dinsdag 18 september gaan de groepen 3 en 4 op schoolreis naar Burgers Zoo in Arnhem en de groepen 5 t/m 6 gaan op schoolreis naar het Dolfinarium in Harderwijk. Twee mooie bestemmingen waar veel te zien en te beleven is. Deze week hebben de leerlingen van de groepen 3 en 4 ter voorbereiding op hun reis al een mooie gastles van een expert gehad. We wensen de groepen heel veel plezier toe!

Startdienst

A.s. maandag 17 september houden wij weer onze jaarlijkse startdienst in de protestantse kerk 'Het Centrum' aan de Constantijnstraat 71a. Behalve de kinderen zijn ook ouders, broertjes en zusjes en opa's en oma's van harte uitgenodigd. De kinderen zitten bij hun ouders. Meester Riekus Schippers verleent deze avond zijn muzikale bijdrage waarvoor wij hem heel hartelijk willen bedanken. We beginnen om 18.30 uur.

Graag willen wij u wat meer vertellen over de bestemming van het collectegeld. Het geld gaat deze keer naar Marlies. Zij woont met haar gezin in Azië . Ze komt oorspronkelijk uit Nijverdal. Marlies is van beroep orthopedagoog en momenteel werkzaam op een kleuterschool. Ze helpt de leerkrachten bij de integratie van gehandicapte kinderen binnen de school.Verder is ze actief in een kerkelijke gemeente. Ze helpt daar bij de opvang van gehandicapte en misbruikte kinderen. Ze is als zendeling werkzaam en afhankelijk van giften. Wij ondersteunen Marlies graag en bevelen de collecte van harte aan.

Zending

Afgelopen vrijdag hebben de kinderen een bedrag van € 13,82 meegenomen. Alle gevers hartelijk dank daarvoor. Deze vrijdag zijn de kinderen van groep 7 en 8 op kamp en dan zijn er een aantal 'normale' vrijdagen. We komen dan vanzelf weer in het ritme en hopen dat er dan weer volop geld voor de zending wordt meegenomen.

Kind op Maandag

Weg! De farao wil het volk Israël niet laten gaan. Maar nadat er tien zware plagen over Egypte zijn gekomen, gaan ze toch. Zo vertrekt het volk van God: weg uit de slavernij, op weg naar een veelbelovende toekomst. Er wordt gelezen uit Exodus 5: 1-11, Exodus 7-10 en Exodus 12: 29-42. En de kleuters horen over de toren van Babel en het verhaal 'Abraham gaat op reis'.

Ga je mee op stedentrip?

Komende vrijdagavond, 21 september organiseert de Ouderraad een avond voor alle ouders om elkaar te ontmoeten. Onderweg zijn er heerlijke hapjes en is tijd om elkaar te spreken over de vakantie, het begin van het schooljaar, de eerste weken van dit schooljaar. Opgeven kon tot vandaag. Zie "De Schoolweetjes" van vorige week. We bedanken de Ouderraad voor de organisatie en de ouders de helpen om heerlijke hapjes te verzorgen. We zien u graag komende vrijdag.

Schiermonnikoog

De ouders van de leerlingen van de groepen 7 en 8 zullen vanavond en anders in het weekend mooie verhalen over het kamp naar Schiermonnikoog horen. Ze zullen vertellen over de bus, de boot, de fietsen van "Soepboer", de "moord" die werd gepleegd en die opgelost moest worden. Wie is de dader? Ze vertellen over het brede strand, het zwemmen in de Noordzee. Ze vertellen over de "Wassermann", de bunker die onderdeel uitmaakte van de Atlantikwal. Ze hebben hun geld uitgegeven in het kleine dorp want een klein souvenir is altijd leuk of anders gewoon een reep chocolade. Even wat beweging voor het ontbijt met een korte loop en fikse oefeningen in het vroege morgenlicht, zorgen ervoor dat het ontbijt met vers brood nog lekkerder smaakt.

Wat hebben we genoten van de waddenexcursie op donderdagavond met een prachtige zonsondergang als cadeautje. We hebben veel dieren gezien en kokkels geopend en gegeten als ook een oester. Krabben bij de vleet en heel veel modder dat op de Wadden zo mooi "slik" heet. De geur van het wad zal in veel huizen hangen. Na het douchen nog een mooie en gezellige bonte avond en het bleef nog lang gezellig in de feesttent.

De volgende dag opruimen en daarna vliegeren, nog een ijsje, de fiets inleveren, de bagage in de wagentjes en dan aan boord van de “Rottum” terug naar Lauwersoog waar de bus met chauffeur Ben op ons wachtte. Het weerzien met de ouders en het attente bedanken voor drie mooie dagen. Wij hebben een prachtig kamp gehad. De kinderen van de groepen 7 en 8 liepen en speelden door elkaar. Mooi om te zien. Ze hadden echt aandacht en oog voor elkaar en maakten er samen een feestje van. We hebben genoten van jullie kinderen. Bedankt!

In het weekend verschijnen er foto's in ons fotoalbum op onze website. Via Klasbord heeft u al veel kunnen zien en meemaken. De kinderen hebben vast bij elke foto een mooi verhaal. Genieten dus.

De hele groep bij elkaar in het gemaaide gras met in de verte "De Oorsprong" de kampeerboerderij. In de vaargeul naar de jachthaven vind je oesters, krabben, garnalen, visjes. De zon die ondergaat zet alles in een gouden licht en wat ziet de zee er uitnodigend uit om te gaan zwemmen. We maken ons klaar om de zee in te gaan.

Link van de week

Helaas is Hans Rosling overleden, maar wat weet hij nog steeds te inspireren. Zijn lezing over de komst van de wasmachine en de gevolgen daarvan is al meer dan 2,5 miljoen bekeken. In 9 minuten krijgt u een mooi stukje geschiedenis te zien en te horen maar nog mooier is zijn optimistische zienswijze voor de toekomst. Een absolute aanrader deze Hans Rosling.

Tot slot

We hopen u komende week te ontmoeten bij de Startdienst en bij de Stedentrip. Voor nu wensen wij u een fijn weekend en veel leesplezier met onze nieuwsbrief. Met vriendelijke groet, het team van de Prinses Marijkeschool.

Created By
Team Prinses Marijkeschool
Appreciate

Credits:

Created with images by PublicCo - "water waves ripples" • sasint - "tiger animals bengal" • Erik Witsoe - "Air Dry" en foto’s van het kamp naar Schiermonnikoog.

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.