Loading

Meandert(h)aal 18 december 2020

Kerst 2020.

Als gewone tijden

Ineens niet meer gewoon zijn

Besef je hoe bijzonder

Gewone tijden zijn!

We hadden het echt niet zien aankomen…dat we onze school zouden moeten sluiten in de afgelopen week. Trots ben ik op de leerkrachten en leerlingen die zo snel konden improviseren dat de Kerstvieringen in de groepen toch konden doorgaan en mooie momenten samen opleverden. De lessen en ontmoetingen vinden nu weer via de digitale kanalen plaats. We hopen dat we in het nieuwe jaar weer snel terug mogen naar de gewone situatie op school. Eerst gaan we komende week thuis Kerstfeest vieren. Dat zal niet groots kunnen en we kunnen niet op familiebezoek zoals anders. Dat we niet samen kunnen zijn, betekent echter niet dat we niet samen kunnen vieren dat het Licht weer (terug-)komt in de wereld. Als symbool daarvan gaan we komende week onze lichten thuis ontsteken. Wanneer dat niet blijft bij enkele flikkerende lichtjes, maar vele tientallen lichten worden die we overal kunnen waarnemen, dan kunnen we dat als een groot warm vuur beleven. Ik wens ons allemaal toe dat, ondanks de situatie waarin we ons bevinden, we de warmte ervaren waardoor we verbondenheid voelen en zo samen het nieuwe jaar aankunnen!

Heel warme Kerstdagen gewenst en voor 2021 een mooie gewone tijd!

Team.

Gisteren heeft juf Jolanda Roddenhof voor een korte tijd afscheid genomen van De Meander. Ze gaat met zwangerschapsverlof en hoopt begin juni haar werkzaamheden weer op te pakken. We wensen juf Jolanda, Tommie en Noï een heel mooie periode toe. Een periode waarin veel gaat veranderen. We houden de post vanuit Den Ham eind februari goed in de gaten, hopende op vrolijk nieuws. Tot ziens!

Juf Joyce Lohuis gaat het verlof van Jolanda invullen in groep 8. Joyce kent het reilen en zeilen van de Meander al helemaal en kan geruisloos weer plaatsnemen in ons team. We wensen Joyce veel plezier toe in groep 8.

Even voorstellen.

Er is mij gevraagd een stukje te schrijven om mezelf voorstellen als nieuwste lid van de Medezeggenschapsraad van de Meander. Petra Jansen is mijn naam en mag de moeder van Malana zijn. Sinds augustus dit jaar is Malana gestart in groep 1 op deze school. Afgelopen mei hebben wij ons gezin mogen uitbreiden met nog een dochtertje. Voor de liefde ben ik vanuit Bemmel naar Nijverdal verhuisd. Eerlijk gezegd was het echt wel even wennen in het begin. Inmiddels voel ik mij fijn thuis hier in het Oosten😊 Als passie geef ik graag Dru Yoga en Pilates les aan volwassenen in Dijkerhoek. Hobby's zoals wandelen in de natuur, tennissen, spelen met onze kinderen en quality-time met mijn partner, vrienden of familie laten mijn hart een blij sprongetje maken💓

De reden voor mij om de MR in te stappen is, dat ik van mening ben dat een diversiteit aan mensen in de MR met verschillende invalshoeken en gedachten, een mooie bijdrage kan zijn aan een positief leerklimaat voor kinderen.

Kerstactie Congo.

Er is afgelopen maandag een mooi bedrag ingezameld voor het werk van Joseline in Congo. Vanuit ons 'goede doelen potje' vullen we dit bedrag aan tot € 200,- . Namens Joseline mag ik iedereen bedanken voor de gulle bijdrage.

Korte agenda.

  • Kerstvakantie van 19 december 2020 t/m 3 januari 2021.
  • 4 januari - 1e schooldag 2021 in Teams.
  • 6 januari - OR-vergadering - 20.00 uur.
Vrolijke gezichten in groep 1.

Gefeliciteerd.

Kerstgroet.

Kerstkaart.

Credits:

Gemaakt met afbeeldingen van monicore - "christmas decoration xmas" • Pexels - "berry branch christmas"