Sebastian Dall Mayoni

Da jeg gik på handelsskolen i Haderslev, ville jeg bygge et pontonfly med en kammerat og flyve til Panama. Det kom så langt ud, at jeg skrev med en, der solgte flypakker fra USA og pitchede ideen til DR, engang de søgte unge til en dokumentarserie. Den blev ikke valgt.

Senere ville jeg støbe mit eget fundament i vores baghave og bygge et anneks, hvor jeg kunne have geder, får og gæs. Så jeg kunne jeg både undgå at slå græs og blive vækket af min mor, der støvsugede under min dør. Det er ikke alle mine idéer, der er lige gode, men ofte er de sjove, og så er der mange, man kan vælge imellem.

Jeg er født i 1993 og har tre halv-søstre som for mig er hel-søstrer. Jeg har gået på litteraturhistorie i Aarhus i to år, fordi jeg synes, litteratur er en vanvittig god måde at komme ind i hovedet på et andet menneske fra et andet sted og en anden tid. Og så elsker jeg at lære, hvilket også betyder, at jeg nu er i gang med makroøkonomi på Khan Academy, kodning på Codeacademy.com og spansk på Duolingo. Udover mine seks bøger på natbordet.

Hver gang jeg har mulighed for det, rejser jeg. Det har betydet, at jeg stort set ikke har haft en ferie i Danmark de sidste seks år. Derfor er jeg også redaktør på udenrigsmagasinet UDPOST.DK. I sommerferien rejste jeg, efter mange problemer med visummet, fordi jeg er journaliststuderende, til Kina i 1,5 måned. Jeg startede i Beijing og sluttede i det nordlige Vietnam, og undervejs skrev jeg en artikel, som kan læses i portfolien.

Journalist med litterær fortid

I mit sabbatår arbejdede jeg på en slagterfabrik i Christiansfeld. Hver dag skændtes polakker, rumænere, vietnamesere og danskere indbyrdes. De stod og hadede hinanden, mens de 8 timer om dage skar pålæg, pakkede spegepølser eller lagde ost i små pakker med carpaccio. Inden jeg startede på slagteriet, gik jeg El Camino de Santiago, en 800 kilometers pilgrimsrute fra det sydlige Frankrig gennem Catalonien og Galicien til Santiago de Compostela. Det vigtigste, jeg tog med fra den tur, var at læse og snakke med folk fra hele verden. Præcis det, man ikke gjorde på slagterfabrikken i Christiansfeld, selvom muligheden var der.

På turen fandt jeg ud af, at jeg i fremtiden skulle arbejde med skrift, men hvad vidste jeg ikke helt. Jeg læste alt fra Orwell og Hemingway til Paolo Coelho og startede sommeren efter på litteraturhistorie i Aarhus, som jeg gik på to år, inden jeg kom ind på DMJX. I mit sabbatår forstod jeg for alvor, at verden er helt anderledes i fattige bjergbyer i det nordlige Spanien end på et slagteri i Christiansfeld. Den er endda anderledes end livet på en handelsskole i Haderslev 15 km derfra. Jeg tror, at det er sundt at blive blandet på den måde, i hvert fald som journalist.

Og det er en af grundene til, at jeg valgte journalistik i det hele taget. Nyheder, features, reportager og internationale perspektiver i den danske journalistik er, i min optik, den bedste måde at udvide læsernes horisont på. Om det så handler om ny teknologi, diskrimination, menneskerettigheder eller noget helt fjerde.

Jeg valgte med fem andre danskere på årgangen at tage det internationale 3. semester med studerende fra hele verden, som kan ses i portfolien. Primært, fordi jeg elsker at møde nye mennesker, der er helt anderledes og alligevel meget lig en selv, men også fordi verden bliver mindre og udlandet, i meget højere grad end tidligere, påvirker den danske journalistik.

CV

Uddannelse:

2015 - 2019: Danmarks Medie- & Journalisthøjskole

2013 - 2015: Litteraturhistorie på Aarhus Universitet

​2008 - 2012: Haderslev Handelsskole (HHX)

​2007 - 2008: Sportsefterskolen SINE

​1999 - 2007: Haderslev Realskole

Erhvervserfaring:

2014 - 2016: Udskærer på restaurant Flammen i Aarhus

​2012 - 2013: Slagteriarbejder på SKARE i Christiansfeld

​2010 - 2011: Ekspedient i Lagkagehuset i Haderslev

Andet:

2017: Skribent på kulturmagasinet Fine Spind

2016: Internationalt semester på DMJX

2016: Makroøkonomi på Khan Academy

​2016: Redaktør på udenrigsmagasinet UDPOST

​2014: Certifikat for at hjælpe udvekslingsstuderende med at falde til i Aarhus

​2012: I mit sabbatår gik jeg pilgrimsruten Camino de Santiago

Portfolio

Afsluttende opgave på 3. semester til magasinet 'Udvikling'

På internationale 3. semester skulle vi slutte året af med en længere problemorienteret historie. Jeg valgte at undersøge problemerne med multiresistent tuberkulose i Armenien. Efter ugers research, ti dage i Armenien og en uges skriverier bagefter blev dette resultatet. Artiklen findes både på dansk og engelsk. Jeg solgte artiklen til udenrigsministeriets magasin 'Udvikling', som ville have den på dansk.

Den engelske version kan læses herunder.

Artikel fra min Kina-tur udgivet på UDPOST.DK

Guangzhou er Kinas tredje største by og adskiller sig fra Shanghai og Beijing ved at have Asiens største koncentration af afrikanere. Jeg har skrevet en artikel om, de afrikanske drømme i Guangzhou, som i folkemunde kendes som "Chocolate City."

Kulturmagasinet Fine Spind

Jeg ville udgives... Så jeg blev skribent på kulturmagasinet for at udvikle mine evner.

Mit portræt af Oliver Dengsø. Vi prøvede at imitere hans dystre lyd i billedet.

Debatindlæg i Information

I slutningen af 2015 ramte debatten et nyt lavpunkt. Derfor besluttede jeg mig for at prøve at skrive et lille indspark om, at man bør argumentere for de ting, man står for, i stedet for at skyde andres holdninger ned. Det blev trykt i Information tirsdag d. 24. november 2015.

Information - Tirsdag d. 24. november 2015

Kontakt

Telefon: 27574456

Mail: Sebastiandallmayoni@gmail.com

Created By
Sebastian Dall
Appreciate

Made with Adobe Slate

Make your words and images move.

Get Slate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.