Loading

Dit is Bergamo Een Italiaans meesterwerk

Het Piazza Vecchia met de Contarini fontein waar Le Corbusier absolute harmonie vond.
De producten en de keuken van Bergamo heeft tal van verrassende producten zoals de ‘Polenta e osei’ (vogeltje) die bestaat twee versies een zoete en een hartige, de hartige versie bestaat uit polenta en aan het spit gegrilde vogels (zoals leeuweriken, vinken, lijsters, mussen of kwartels). Voor het dessert is er een zoete polenta bedekt met gele amandelspijs en versierd met kleine vogeltjes van chocolade of marsepein.
De meren en rivieren van Bergamo: schoon, helder en veel plezier.
De basiliek van Santa Maria Maggiore op het Piazza Duomo waaraan o.a. de beroemde ´maatstaven´ zijn verbonden.
Bergamo en de provincie zijn rijk aan natuurschoon, valleien, rivieren en bergmeren. Neem de fiets door de Brembana vallei, ga wandelen in de parken of geniet van een dagje dobberen op het water.
Een streek met zoveel bergweiden kan niet anders dan kaas maken, er zijn maar liefst 9 DOP kazen die uit Bergamo komen. Beroemd om de nagerechten die hier vandaan komen, probeer in ieder geval de Biscotti di San Pellegrino. In Bergamo weet men wat lekker is!
De Accademia Carrara, het Archeologisch Museum, het Natuurkundig Museum, de Angelo-Mai bibliotheek en er is nog zoveel meer te zien in Bergamo waar belangrijke verzamelingen een huis vonden.
Een wandelgebied bij uitstek, de bergen rond Bergamo.
Wijn werd al geproduceerd sinds de Etrusken. De bekendste komt is Valcalepio. De laatste jaren wordt de nadruk gelegd op kwaliteit niet kwantiteit. En natuurlijk is een bezoek aan de Franciacorta streek een ´must´ voor de wijnliefhebber.
De Vertova vallei, een van de vele natuurschone plekjes die de provincie Bergamo verborgen houdt.
Bergamo, stad met 2 gezichten, de oude hooggelegen stad en het nieuwe stuk, de laaggelegen stad die bruist van activiteit en wat een belangrijk financieel centrum is in noord-Italie.
Een maal per maand gedurende de zomer wordt de (op een na) grootste waterval van Italie van de Serio dam geopend, een fenomeen dat honderden bezoekers trekt die daar een stevige wandeling naar boven voor over hebben.
Created By
Redactie Dolcevia
Appreciate

Credits:

Bergamo APT

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.