Loading

.meriryhmä Sukella teatteriin!

Meriryhmä.

Meriryhmä on kahden turkulaisen teatterintekijän Andy Pilkkeen ja Aliisa Kallion vuonna 2018 perustama kollektiivi. Meriryhmä luo nukketeatterin, fyysisen teatterin ja musiikin keinoin lapsille ja koko perheelle suunnattuja esityksiä. Meriryhmä tutkii taiteensa kautta ihmisen ja ympäristön välistä suhdetta. Tällä hetkellä meitä kiinnostavat myös pelillisyys, dokumenttiteatteri ja historialliset aiheet.

Arkeologin arvoitus! -esitys

Arkeologit ovat menneisyyden salapoliiseja! Heli Kuoppala on arkeologi, jonka suurin haave on tulla yhtä kuuluisaksi kuin Indiana Jones. Heli saa huikean työtarjouksen vanhoja esineitä kauppaavalta huijarilta Janne Kultalusikalta. Heli syöksyy apurinsa Aika Mäyrän kanssa menneisyyteen muinaisesineitä metsästämään. Matka ei ole helppo, Heli ja Aika Mäyrä joutuvat käyttämään kaiken kekseliäisyytensä tullakseen ymmärretyksi ja hyväksytyksi. Luopuuko hurja pronssikauden soturi miekastaan, pitääkö kivikauden shamaani mäyristä, miten rautakauden emäntää lepytellään?

Arkeologin arvoitus! on koko perheelle suunnattu komediaseikkailu Suomen esihistoriassa. Tuhansien vuosien takainen Suomi avautuu katsojille teatterin, nukketeatterin ja musiikin keinoin. Esityksessä katsojat pääsevät vaikuttamaan tapahtumien kulkuun. Esityksen innoituksena on tietokirjailija, arkeologi Ilari Aallon ja kuvittaja Elina Helkalan lasten tietokirja "Jatulintarhoja ja hiidenkiukaita" – nuoren arkeologin käsikirja".

Muovimysteeri -esitys

Muovimysteeri -esitys – kiertue-esitys 2-luokkalaisille (syksyllä 2019). Ympäristöteema.

On vuosi 3020. Lempo -haltia asuu metsässä ihanan rauhan keskellä. Eräänä päivänä metsään saapuu salaperäinen kauppias Kade. Lempo ostaa kauppiaalta värikkäitä ja hauskoja tavaroita, joita muoviksi kutsutaan. Lempo lähtee etsimään lisää muovia ja hyppää jännittävään seikkailuun! Mistä salaperäinen muovi on oikein peräisin?

Muovimysteeri! on nukke- ja naamioteatterilla leikittelevä, pelin logiikkaa noudattava esitys, joka haastaa katsojat vaikuttamaan valinnoillaan esityksen kulkuun.

Sotka ja Aava -esitys

Sotka ja Aava. Merellinen satu koko perheelle. 2019 -kesällä kiertänyt esitys. Ympäristö-, kierrätys-, ystävyysteemat.

Aava-tyttö on kesälomalla saaressa. Hän löytää kalliolta suuren linnunmunan. Munasta kuoriutuu utelias Sotka, joka tutustuu Aavaan. Syksyllä Aava joutuu lähtemään kotiinsa kaupunkiin. Sotka päättää etsiä kadonneen ystävänsä.Matkalla Sotka tapaa saariston asukkaita, kuten hupsuja kalastajia, sulavaliikkeisen itämerennorpan ja muoviotuksen, joka haluaisi olla ihan oikea meduusa tai jotain hyödyllistä.

Sotkan ja Aavan tarina vie ulapalle ja kaupunkiin. Esitys puhuttelee kaikenikäisiä katsojia huumorilla, leikkisyydellä ja ystävyydellä.Näytelmän tuottaa Meriryhmä eli Andy Pilke, Aliisa Kallio ja Pessi Pajunen. Esityksen nuket on valmistanut Pessi Pajunen. Ikäsuositus 3+

Credits:

Luotu käyttämällä kuvaa, jonka on ottanut Matt Hardy - "Ocean Ripple - Buy Print: https://society6.com/product/ripple1982828_print?sku=s6-10781771p4a1v3"