Loading

De Schoolweetjes Nummer 28 || 19 maart 2021

Stembureau

Woensdag 17 maart 7.25 uur. Het stembureau gaat bijna open.

Het kan niet anders dan dat het stembureau in onze school een hoge opkomst heeft gescoord. Op sommige momenten was het erg druk op school. Gelukkig maar dat we een studiedag hadden en dat we daardoor onze school weer beschikbaar konden stellen.

Er is hard aan gewerkt om aan alle hygiënisch maatregelen te voldoen zodat de stemming Corona-proof kon verlopen. De uitslagen zijn binnen en het formeren kan beginnen.

Een week Marijke

Gym in de zaal, een tekening op het raam en de lente begint zondag.
Bloesem en een vogel, juf Judith was jarig en een taalles buiten.

Michael van CJ stelt zich voor

Hallo allemaal,

Ik wil mij graag even willen voorstellen. Mijn naam is Michael Landewe en ik ben 33 jaar jong. Sinds 1 maart ben ik aan het werk voor Columbus Junior. In mijn vrije tijd ben ik groot voetbal fan en hou ik van lekker koken. Na een lange tijd wat anders te hebben gedaan leek het mij leuk om weer te gaan werken in de kinderopvang. Het werken met mensen en kinderen is altijd een grote passie van mij geweest, daarom heb ik er ook erg veel zin in. Ik hoop jullie allemaal een keer te ontmoeten en dat wij er samen een fijne tijd van maken.

Groeten, Michael Landewe

Kind op maandag

Ik doe het goed, toch?

Ik doe het goed, toch? Twee mensen gaan bidden: de één is heel blij met zichzelf, de ander schaamt zich. Juist die tweede wordt gehoord door God, zo vertelt Jezus. Deze week horen we ook over de intocht in Jeruzalem en het begin van het lijdensverhaal. Er wordt gelezen uit Lucas 18: 9-14, 19: 28-48 en 22: 1-23.

En de kleuters horen over Palmpasen.

Zending

Afgelopen week vrijdag is er door de leerlingen een bedrag van € 25,65 meegenomen. Digitaal is er ook geld binnen gekomen. Deze keer € 45,--. Alle gevers heel hartelijk dank! Fijn dat wij een bijdrage kunnen leveren om er voor te zorgen dat de kinderen straks niet meer over een gevaarlijke weg hoeven te lopen en twee rivieren over moeten steken om op school te komen. Nu kunnen de kinderen pas vanaf een jaar of tien zelfstandig deze route volgen en gaan daarom dan pas naar school.

Woensdag was een studiedag

Best wel spannend! Met meer dan 170 mensen digitaal aanwezig, iedereen thuis, behalve 'de helpdesk', dat waren een aantal collega's waaronder onze meester Henk, die samen zaten op een school om alles in goede banen te leiden. Maar het ging super! Het begin samen, daarna uiteen in verschillende groepen voor 3 workshops en weer een gezamenlijke afsluiting. We hebben onder leiding van de Vlaamse schrijver Luk Dewulf onze eigen talenten onderzocht en gekeken hoe we die binnen de scholen in kunnen zetten. Maar we hebben ook gehoord hoe belangrijk het is om ook de talenten van de kinderen te zien en vooral ook te benoemen. We hebben niet allemaal dezelfde talenten, sommige talenten zijn meer zichtbaar dan andere en soms denken we dat het ene talent het belangrijkste is dan het andere, maar elk talent is het waard om gezien te worden.

Wilt u weten wat uw talenten zijn? Kijk kan eens op deze site van Luk Dewulf. Bij elk van zijn recente boeken zit een code om de "mytalentbuilder.com" scan in te vullen. Deze tool is ook ingevuld door alle deelnemers aan de studiedag.

Tegeltjeswijsheid

Een rivier zonder oevers wordt een moeras.

Luk Dewulf laat ons weten dat het goed is om je competenties te kennen, zij zijn voor ons als de oevers van een rivier.

Beleef de lente

Wat kun je niet op de site van de vogelbescherming? Beter is te vragen wat kun je wel. Dit voorjaar verschillende vogels volgen. De postcode vogelcheck doen. Een gratis cursus tuinvogels volgen. Vragen stellen over vogels aan mensen die er veel van weten. Altijd een aanrader deze mooie site.

Tot slot

Deze vrijdag sluiten de groepen 3 t/m 8 de week af met een techniekopdracht. Ze maken een robothand, een "festive flashlight" of een lichtpiano. Via een Zoomverbinding gaan de medewerkers van Roombeek Cultuurpark en Tetem uit Enschede met de collega's aan de slag in deze "Maak-Caroussel". Veel plezier wensen we hun toe. Goed weekend allemaal. Met vriendelijke groet, het team van de Prinses Marijkeschool.

Created By
Team Prinses Marijkeschool
Appreciate

Credits:

Created with images by Joachim Weits: Licht, Gelb, Frühling" . Unknown - "Got Talent, skill ,assessment  - Public ..." • Unknown - "Free photo: Redbreast, Bird, Nature, Spring ..." en Prinses Marijkeschool.