Loading

Nyfödd Guide inför en nyföddfotografering

När är bäst att göra sin nyföddfotografering?

Jag fotograferar nyfödda när bebis är mellan 5 - 14 dagar gammal. Därför bör man boka in sitt bf i min kalender i god tid för att vara garanterad en tid inom de första 2 veckorna i bebisens liv. Hör man av sig för att boka tid när bebis är 5 dagar utan att man har bokat in sitt bf så är det svårt för mig att få in en tid om jag är fullbokad i den perioden. Men har jag ett inbokat bf så lämnar jag luckor för redigering så jag kan ta emot de som bokat in.

När får man sitt datum för fotograferingen?

När bebis är född så hör man av sig till mig direkt för att få sitt datum för fotografering. Då får man även en länk med mer information inför fotograferingen samt att man planerar lite om man har några speciella önskemål.

1 vecka gammal

Hur lång är en nyföddfotografering?

Räkna med 2-3 timmar då bebisen kommer behöva ammas emellan, samt vyssjas till sömns emellanåt osv.

Kan man boka in nyfödd vid 3-4 veckor med?

Självklart kan man boka in en nyföddfotografering upp mot 24 dagar gammal men det blir svårare att få samma variation ju äldre bebisen blivit. Men självklart kan man få fina bilder och de kommer ha en lika stor betydelse i ert liv då bebisen växer så fort det första året. Här nedan är lite varför man rekommenderar upp mot 14 dagar.

  • Bebisen sover inte lika djupt och har mer vakentider vid tex 3 veckor
  • Bebisen är mer lättstörd vid beröring och vaknar lättare
  • Bebisen har börjat få knip i magen vissa tider på dagen
  • Bebisen ligger inte lika ihopkurat som den första tiden efter förlossningen
  • Vid 3 veckor har bebis börjat sträcka ut sig och skelettet är inte lika mjukt för posering
  • Vid 3 veckor börjar hormonplitorna komma
4 veckors bebis

Hur mkt kostar en nyföddfotografering?

En nyföddfotografering kostar 1500 kr och då ingår inga bilder. Däremot så erbjuder jag en gratis 6-7 månaders babyfotografering till ett värde 950 kr som ingår om man bokar in den i samband med att man är hos mig för sin nyfödd. Detta är inte avdragsgillt utan något jag erbjuder.

Behöver man ha med sig något?

Nej, man behöver inte ha med sig något om man inte har speciella önskemål kring familjebild eller syskonbild. Jag har allt jag behöver i min studio som små handgjorda mössor, pannband, tyger, rekvisita, skålar m.m. Jag har alltid frukt, iskallt vatten, kaffe och någon kaka som jag bjuder på för att hålla sockernivån uppe.

Så liten och söt

Kan man ta syskonbild också?

Självklart kan man det! Jag rekommenderar att vi gör det först och att sedan en vuxen tar syskonet och åker iväg någon timme. Detta är för att jag kan inte jobba med andra barn i studion.

Delvis kommer det bli varmt och tråkigt i studion för syskonet. Sedan har syskonen en benägenhet att kräva mycket uppmärksamhet då de märker att mycket cirkulerar kring nya familjemedlemmen. Detta kan göra det oerhört stressande för föräldrarna och detta kan påverka den nyfödda bebisen.

Syskonkärlek - ovärderligt!

Vid bokning så får man en länk med mer information

Så liten och rofylld (1 vecka gammal)
Created By
Fotograf Suzanna K
Appreciate

Credits:

Fotograf Suzanna K