Loading

Review JURA S8 Moonlight Silver & chroom

Er zijn mooie machines en er zijn prachtige machines. Op het eerste oog is de JURA S8 in chroom een beauty! Het is de luxe variant van de JURA E8, uitgevoerd met touchscreen en verchroomde details. De S8 komt er ook in Moonlight silver, een eigen lakkleur van JURA.

De JURA S8 chroom is uit alle hoeken een mooie verschijning

In het kort

Het grote touchscreen op de S8 is afkomstig van de JURA Z8 en werkt derhalve op dezelfde manier. Daarnaast zie je een vernieuwde melkschuimer waarbij vooral de verstelling van de melktoevoer (temperatuur) sterk verbeterd is. Bovenop zien we een nieuw bonendeksel met het beste voor een bonenreservoir: een lichtdicht deksel met een siliconeafsluitrand, zo blijven de boontjes het best bewaard.

2 uitvoeringen

Zoals gezegd komt er een chroom uitvoering en een 'Moonlight Silver'. Om de verschillen tussen de uitvoeringen van de S8 direct zichtbaar te maken hebben we beide helften van de machines tegen elkaar geplakt. De rechterzijde van de machine is die van de S8 chroom. De linkerzijde is van de S8 Moonlight Silver. Bij die laatste blijft het middelste gedeelte rondom de display dus zwart, terwijl dat op de chroom versie ook is mee gekleurd.

Links de Moonlight Silver uitvoering, rechts chroom
De JURA S8 van links en rechts bekeken.

Ten opzichte van de E8:

De koffie-uitloop is opnieuw ontworpen. Het JURA logo zit nu niet meer op de uitloop, maar in het front van de machine. Dat ziet eruit als een verwijzing naar het verleden, de JURA Impressa F50 van 'vroeger' had dat ook. Dat ziet er rustig en opgeruimd uit. Ik mis het Zwitserse vlaggetje in het logo van JURA, dat kan een designkeuze zijn, maar het vermoeden heerst dat deze machine niet Swiss made is. Laten we hopen dat ik er naast zit.

Touchscreen

Het touchscreen op de S8 werkt hetzelfde als die op de Z8. Het is groot, snel en helder. Nu zijn we heel wat gewend van onze smartphones en tablets, maar het komt er dicht genoeg bij. Mocht je de S8 toch vanaf je smartphone of tablet willen besturen of programmeren, dan kan dat met de JURA Smart Connect adapter.

Het programmeren van de machine via touchscreen

Je kan op de S8 de producten een naam geven, zo is jouw favoriete koffie snel te kiezen. Dat geeft je ook de mogelijkheid om een cappuccino te maken met P.E.P.: je bouwt 'm om naar een espresso en melkschuim. Dat geeft een veel intensere smaak dan de standaard cappuccino. We leren je graag hoe je dat doet...

Een van de mooiste details is de deksel van het bonenreservoir: handgepolijst spuitgietzink. Daar had ik nog nooit van gehoord...Het is een kostbaar proces, vooral de machine om het te produceren en de matrijs zijn heftige investeringen. Zo'n 'dekseltje' kost dan straks ook gewoon een € 70,-. But it shows.

Als laatste is de melkschuimer (cappuccinatore) aangepakt. Die zit veel steviger op de machine wanneer je ‘m bedient. De melkschuimer is verstelbaar waardoor je de temperatuur en structuur van de melkschuim kunt beïnvloeden. Het schoonmaken van de melkschuimer kan makkelijk via het geïntegreerde reinigingsprogramma, maar als je 'm een keer handmatig wil reinigen, klik je de hele melkschuimer makkelijk van de machine af.

Verder is de JURA S8 is van binnen nagenoeg gelijk aan de JURA E8. Dus 1 verwarmingselement, een Aroma+ molen van de 3e generatie, Pulse Extraction Process (P.E.P.), de Vacüum Clean zetgroep en een automatisch keramiekventiel. De melkschuimer en de display zijn de grootste wijzigingen. Die vallen ook het meest op. De E-serie is sinds de introductie in 2015 zeer succesvol gebleken (De E8 is als een broodje bij de warme bakker) en met de S8 komt dat ook wel goed.

Omdat het een afgeleide is van de JURA E-serie, is het waterreservoir (1,9 liter), bonenreservoir (280 gram) en de lekbak van eenzelfde inhoud. Natuurlijk is ook deze JURA compatible met de JURA Smart Connect adapter (niet meegeleverd) waarmee je de machine kunt programmeren en bedienen via je smartphone of tablet. De optionele JURA Wireless Cool Control is uiteraard ook te koppelen aan de machine.

Net als alle andere JURA's vanaf 2015, heeft ook de JURA S8 de Claris Smart waterfilters. De machine herkent dan een geplaatst waterfilter, spoelt deze en houdt het verbruik bij. Op basis van de ingestelde waterhardheid zal de machine ook weergeven wanneer het filter vervangen dient te worden.

Claris Smart waterfilter

Het gebruik van Claris waterfilters is verplicht geworden, anders kan je de machine niet activeren...Gelukkig zit er bij de machine een gratis exemplaar dat je na verbruik kunt verwijderen en alsnog kunt overstappen naar ontkalken. JURA verkoopt heel graag waterfilters, dat laten ze via de S8 wel heel erg duidelijk blijken.

Met de Smart filters wordt voorkomen dat filters langer gebruikt worden dan wenselijk in verband met bacteriën. De Smart filters hebben een RFID chip erin waaraan ze herkend worden door de machine.

Het gebruik van waterfilters is in Nederland overigens een beetje overdreven. We hebben in Nederland fantastisch kraanwater met een gemiddelde waterhardheid van ongeveer 9 dH. JURA adviseert zelf pas vanaf 12 dH de waterfilters te gebruiken. Dat scheelt bij normaal huishoudelijk gebruik toch bijna € 100,- per jaar ten opzichte van het gebruik van normale ontkalkingsproducten. Snel verdiend!

Introductie aanbiedingen

Als je denkt aan aanschaf van de JURA S8 in chroom of 'Moonlight Silver', dan heb ik een aantal aanbiedingen voor je samengesteld. Dit zijn complete pakketten waarmee je direct van start kunt. Die aanbiedingen zijn uiteraard in onze winkel te bekijken en te kopen, maar je kunt ze ook vanuit je luie stoel direct op internet bestellen. Levering vindt dan z.s.m. plaats op een afgesproken tijdstip of dagdeel.

JURA S8 *Full Option*

De meest complete aanbieding van de JURA S8 met alle(!) van toepassing zijnde accessoires. Dit pakket heeft een meerwaarde van bijna € 350,-. Je hebt de keuze uit de verchroomde of zilverkleurige S8.

JURA S8 *Full Option*

 • JURA S8 in chroom of 'Moonlight Silver'
 • JURA kopjeswarmer (zwart met zilver)
 • JURA Cool Control wireless 0,6 liter
 • JURA RVS cappuccinoslang
 • JURA Smart Connect adapter
 • Proefpakket koffiebonen (7 smaken)
 • Startpakket onderhoudsmiddelen
 • Levering via technokoerier op gewenste dag/tijd (NL)
 • 15% kortingsvoucher voor je volgende bestelling

JURA S8 *Starter pack*

Direct van start met de JURA S8 in verchroomde of zilverkleurige uitvoering, met een fraaie JURA melkhouder die je makkelijk terugplaatst in de koelkast. Dan heb je een mooie set staan!

 • JURA S8 in chroom of 'Moonlight Silver'
 • JURA melkhouder glas (0,5 liter)
 • JURA RVS cappuccinoslang
 • Proefpakket koffiebonen
 • Startpakket onderhoudsproducten
 • Levering via technokoerier op gewenste dag/tijd (NL)
 • 10% kortingsvoucher voor je volgende bestelling

Wie zijn wij?

Wij zijn The Coffee Factory, in Nederland al vele jaren de grootste specialist op het gebied van JURA volautomaten. In onze showroom in Vlaardingen (Rotterdam) staan alle particuliere (begane grond) en zakelijke (1e etage) concepten werkend opgesteld. Je bent welkom van maandag tot en met zaterdag, een afspraak maken is handig, maar niet noodzakelijk. Je parkeert gratis en recht voor de deur.

Onze concepten zijn helder samengesteld: op alle machines die wij leveren kunnen wij zelf de service uitvoeren en hebben wij alle producten voor het concept op voorraad. Van accessoires tot de kleinste onderdeeltjes.

Mis je nog iets in deze review? Stuur me dan een e-mail, dat waardeer ik zeer. Is deze review waardevol gebleken, dan doe je me een plezier met een duimpje onderaan de pagina.

Created By
Ron Hagestein, The Coffee Factory B.V.
Appreciate

Credits:

JURA Elektro AG LONCC

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.