Stater N.V. INtroductie

Deze handleiding zal je alle informatie geven die je nodig hebt om je voor te bereiden op het interview bij Stater N.V. Indien je nog meer vragen hebt, kun je contact opnemen met Computer Futures (020 - 522 1717)

Deze informatie is opgesteld door Computer Futures naar aanleiding van de ondertussen langdurige relatie met Stater N.V. Deze informatie is uiterst vertrouwelijk en mag niet gedeeld worden met derden.

Praktische informatie

De afspraak vindt plaats met Petra Elsenaar (Manager Risk Management & Compliance bij Stater). Petra verantwoordelijk over het Risk & Compliance team binnen Stater. Onderwerpen die passeren zijn onder andere de invulling van de functie, jouw expertise en ervaring en de projecten waar jij in het verleden mee gewerkt hebt. Daarnaast zal Petra je ook het een en ander uitleggen over Stater N.V.

Datum afspraak

Maandag 13 April: 12.00 uur

Gesprekspartners

Petra Elsenaar | Manager Risk Management & Compliance

Locatie

Podium 1, 3826 PA, Amersfoort

Parkeren

Je kunt parkeren in de parkeergarage onder het gebouw (gratis). Je hoeft enkel aan te geven met welke manager je een afspraak hebt.

Dresscode

Business Attire

Ontvangst bij Stater N.V. - hier kun je je melden, waarna je een bezoekerspas zult ontvangen en plaats kunt nemen.

Informatie over de afspraak

Wij zoeken per direct extra ondersteuning voor de compliance functie.

Door de grote vraag naar compliance ondersteuning vanuit de organisatie en noodzakelijk inzet in het EPV project komende weken, blijven de meer uitvoerende compliance monitoring activiteiten deels liggen.

Er is een compliance monitoring programma aanwezig waarin een breed scala aan activiteiten is onderkend waarop Compliance moet monitoren.

Denk hierbij aan de pre-employment screening voor nieuwe (tijdelijke) medewerkers, de bankierseed monitoring, de naleving van de gedragscode, de insiderregeling, maar ook de business partner due diligence en de giftenregeling.

Wij zoeken een praktische ingestelde junior/medior compliance professional die ervaring heeft met (een breed scala aan) monitoring activiteiten, zodat de activiteiten grotendeels zelfstandig uitgevoerd kunnen worden. Communicatieve vaardigheden zijn essentieel, evenals gestructureerd werken en documenteren van de monitoring uitkomsten. Van iedere monitoring activiteit moet een memo worden opgesteld met de uitgevoerde activiteiten, de resultaten en de gesignaleerde verbeterpunten, aangevuld met de bewijsstukken die tijdens de monitoring zijn gebruikt.

De huidige compliance officer zal zijn aanspreekpunt zijn gedurende de opdracht zodat ze samen de operationele werkzaamheden kunnen bewaken/bespreken/verdelen.

Even voorstellen: dit is Stater N.V

Stater is de grootste hypothecaire dienstverlener van Nederland. Ze ondersteunen ruim dertig procent van alle hypotheken in Nederland. De hypothecaire dienstverlening is door Fitch beoordeeld met de hoogste rating van Nederland. Stater opereert als zelfstandige ondernemening binnen de ABN AMRO GROUP.

Met de centrale ligging in Amersfoort - tussen de A28 en A1 en op loopafstand van het NS station Amersfoort-Vathorst - is het karakteristieke kantoorgebouw goed bereikbaar. Eenmaal binnen vallen de open werkplekken, hoge plafonds en enorme lichtval op. Gecombineerd met open communicatie en sterke groei is er volop ruimte voor initiatieven en zeker voor je persoonlijke ontwikkeling. Binnen een informele werkcultuur wordt hard gewerkt en kennis gedeeld.

Hoe ze werken

Binnen de organisatie hebben sinds ruim 2 jaar grote veranderingen plaatsgevonden. Eind 2012, begin 2013 is de organisatie druk bezig geweest met grote verbeterprogramma’s om de huidige infrastructuur & hardware naar de juiste versies te brengen zodat deze voorbereid zijn op grote datamigratie trajecten. Het is een organisatie waar de Lean gedachte sterk gepromoot wordt, maar waarbij de organisatie ook nog moet wennen aan het Agile (Scrum) werken. Van een matrixorganisatie naar 25 verschillende scrum teams die werken aan de conversie van verschillende hypotheekportefeuilles.

Naast hard werken is Stater ook een organisatie waar ruimte is voor (netwerk)borrels, bijscholing waarbij de informele omgang tussen collega's typerend is.

Organisatie (Profielen & Technologieën)

Stater is ontstaan vanuit Bouwfonds. Momenteel is Stater 100% dochteronderneming van de ABN Amro Bank N.V. De IT organisatie gebruikt de volgende ontwikkeltalen:

  • Uniface / Sybase – Backoffice systemen van Stater
  • .NET – wordt gebruikt voor de interfaces
  • Java – wordt als front-end gebruikt in het midoffice systeem, genaamd Estate (voorheen iSHS)
  • Blueriq (Aquima) – BPM platform voor het midoffice
  • Powercenter – het team dataservices, wat verantwoordelijk is voor het DWH van Stater extraheert de data middels deze ETL tooling.

Methodieken

  • AGILE (SCRUM)
  • LEAN
  • Prince2

Bedrijfsinformatie

Stater is de grootste hypothecaire dienstverlener in Nederland. Ze ondersteunen ruim dertig procent van alle hypotheken in Nederland. Van het accorderen van de hypotheekaanvraag tot de laatste aflossing. In totaal hebben zij de hypotheken in beheer van 40+ hypotheekverstrekkers, wat neerkomt op een 1.311.532 aantal hypotheekleningen.

Missie

Of het nu gaat om hypotheekdiensten of ondersteunende diensten, zij nemen onze klanten graag zorg uit handen. Zij willen hun klanten verbazen met hoogwaardige dienstverlening op alle onderdelen van het hypotheekproces. Buitengewone klantgerichtheid tegen scherpe tarieven.

Visie

Binnen een paar jaar willen zij de standaard voor hypothecaire dienstverlening zijn. Hun uitdaging is nog beter, nog sneller, nog goedkoper. Dit realiseren zij door te denken en te handelen in het belang van de consument en door hun proces zo efficiënt mogelijk in te richten.

Kernwaarden

Het doel van Stater is succesvol te zijn door bij te dragen aan het succes van onze klanten. Dit is dan ook het uitgangspunt voor hun kernwaarden, die hen richting geeft en aangeeft waar ze voor staan. Ze willen dat hun klanten en medewerkers hun ervaren als klantgericht, resultaatgericht, ondernemend, kostenbewust en samenwerkend.

Waarom Stater N.V.

Stater is volop in beweging. De hele organisatie is zich ervan bewust dat hun doel van 70 – 80% van het marktaandeel in handen krijgen binnen handbereik is. Het is een grote, maar toch dynamische organisatie, die openstaat voor de innovatieve ideeën om hun dienstverlening naar een hoger niveau te tillen. Daarbij maken zij gebruik van de nieuwste technologieën, en zijn zij dag in dag uit bezig met innovatie om de service richting klanten zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

Daarnaast is Stater N.V. een uitgelezen voorbeeld van een organisatie waar verandering aan de orde van de dag is. Sinds het begin van 2015 is Stater volledig overgegaan naar het Agile (Scrum) werken. Momenteel zijn er +- 25 scrumteams werkend aan de grote projecten binnen de organisatie.

De nieuwe trend methodiek binnen Stater N.V. - Agile (Scrum)

Tevens biedt Stater de mogelijkheid om trainingen te volgen. Deze trainingen worden niet alleen voor interne medewerkers georganiseerd, ook externe (contract) medewerkers kunnen hier aan deelnemen. Daarbij staat de organisatie open om de projecten als business case te gebruiken die verplicht zijn bij verschillende trainingen (o.a. LEAN).

Computer Futures

De relatie vanuit Computer Futures bestaat sinds juni 2013. Sindsdien heeft Computer Futures ruim 140 maal een consultant bij Stater bemiddeld. Op dit moment zijn een 50+ consultants via Computer Futures werkzaam zijn, wat Computer Futures tot grootste leverancier van Stater maakt.

Persoonlijk bericht

Ik hoop dat je zo een beeld hebt van de organisatie en je kan voorbereiden op het interview. Mocht je verder nog vragen hebben, hoor ik het uiteraard graag. Je kan mij altijd bereiken via e-mail of telefonisch op 020 - 522 1717.

Hierbij in een notendop de cijfers omtrent Hypotheken / Stater N.V.

Credits:

Computer Futures

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.