Loading

Fjordnært og jordnært tett ved Trondheim Bo romslig i vakre omgivelser, med byen innen rekkevidde.

Indre Fosen er den første kommunen du kommer til når du tar ferga fra Trondheim til Fosenhalvøya. Her bor i underkant av 10 000 innbyggere på den sørvendte siden av Trondheimsfjorden.

Se hvor du finner oss på Google maps

Indre Fosen har gode solforhold og fruktbar jord. Her finner mange glede av å sanke fra naturen og dyrke frukt, grønnsaker, bær og blomster i hagen. Kunnskap og ideer deles bl.a. gjennom Indre Fosen hagelag og Dyrk Fosen. Bilder: Fembøringen barnehage, Ida Husby, Maria Gjølgali og Kari Klepp.
Indre Fosen består av rundt ti bygder med hver sine særpreg. Du kan bo sentralt med nærhet til butikker og servicetjenester, eller med mer armslag tett på naturen. På indrefosen.kommune.no/bo finner du bl.a. oversikt over ledige boligtomter og boliger. På bildet: Strømmen i Rissa.

Friluftsliv

Fosningene er ivrige turgåere, og ildsjeler har sørget for gode sti-nett, rasteplasser og skilt. Vinterstid kan du gå langrenn, stå på skøyter eller alpint. I sommerhalvåret er fiske, kajakk, seiling, sykling, klatring og bading populære utendørs-aktiviteter. Du er aldri langt unna fjord, fjell og skog. Foto: Elizabeth Brødreskift, Geir Are Nyeng, Bård Hindrum og Kari Klepp.

Kultur og fritid

Aktiv fritid: Lag, foreninger, kulturskole og konsertarrangører sørger for et bredt tilbud av kultur- og fritidsaktiviteter. Om du f.eks. liker ski, badminton, dans, billedkunst, padling, kor, styrketrening eller motorsport - så finnes det muligheter i en av våre bygder. Se indrefosen.kommune.no/fritid for oversikt

Byforbindelse

Glad i bylivet? Selv om du finner både konserter, kino og kaféer i Indre Fosen, så har vi også stor glede av vår nabo Trondheim. Mange pendler til byen i forbindelse med jobb eller fritid. Med hurtigbåt fra Piren kommer du kjapt over til Vanvikan eller Hasselvika. Du kan også ta buss eller bil med ferga fra Flakk. Se mer info om reiseforbindelser her.

Næringsliv

Indre Fosen har en sterk industri- og landbrukshistorie, vi har nærhet til Trondheim by og vi er omgitt av verdifullt natur. Indre Fosen er en av fylkets store landbrukskommuner med stort jordbruksareal og produktiv skog. Vi er også den kommunen i Midt-Norge som har størst konsentrasjon av teknologibedrifter i forhold til antallet innbyggere. Hos oss bor noen av verdens ledende eksperter i produktutvikling – og det er vi stolte av.

Vår nærhet til Trondheim gir oss også tilgang på noen av de sterkeste kompetansemiljøene i landet, blant annet ved NTNU og Sintef. Sammen med dem arbeider vi for å videreutvikle og innovere industrien. Kunnskapsoverføring gir grobunn for nye og lønnsomme måter å arbeide på, for eksempel ved utnyttelse av en industriell tankegang i andre næringer. Nettbaserte reiselivsopplevelser, i form av videopresentasjoner av hotellrom eller live-kamera for laksefiske, er to av mange spennende muligheter.

Foto: indrefosensatser.no

Perler på en snor: Reiser og opplevelser

Bli kjent!

Har du spørsmål om det å bo i Indre Fosen? Eller ønsker du å komme i kontakt med andre? Ta kontakt, så hjelper vi deg gjerne:)