Loading

Nyt fra Tove November 2019

Kære venner!

Mange varme hilsner fra Sjellebro.

Det må være på høje tid med lidt nyt, så her kommer en opsamling af hvad 2019 har budt på indtil videre. Håber du har det godt og er ved godt mod. Ønsker dig en velsignet advent.

Snup en kop kaffe og læs videre!

Lad os begynde i det nordlige. I april var jeg Oteren, nord for Tromsø, for at undervise vore medarbejdere der arbejder med Disciple Træning Skolerne (DTS) i nordeuropa. Jeg investere i vore medarbejdere, fordi synergien af Helligånden og udrustede medarbejdere ser ud til at give mest glæde, vækst og frugt :) Det var en flot gjeng, som man siger på norsk, med 50 skønne unge medarbejdere.

Vejret var fint, så frokosten blev til årets første friske picnic. Heldigvis blev der tændt op inde i den fine lavvu (samiske "telt"). Her løb jeg ind i SAS famøse pilot strejke, og havde svært ved at komme hjem. Den stressede SAS-medarbejder i kundeservice måtte efter 30 min. hovedbrud indrømme, at hun ikke kunne finde en løsning til mig - ikke indenfor de næste 7 - 10 dage. Og således, blev min ellers billige SAS billet til en historisk dyr Norwegian "fornøjelse" fra Bardufoss lufthavn!

Jeg nåede heldigvis hjem, for at prædike i Kristus For Alle, en lille kirke i Juelsminde, med et stort hjerte - særligt for flygtninge og nydanskere. Her kommer jeg 2-3 gange om året.

Skriftstederne skal sendes på forhånd, så de er klar på fem forskellige sprog til om søndagen.
Engavågen, Norge

I maj gik turen atter nordpå, denne gang for at undervise en uge på en Disciple Trænings Skole (DTS) i Engavågen. Det føltes lidt som verdens ende, da det tager en hel dag at komme derop.

Først flyver man til Oslo og derefter til Bodø, hvorefter man leder efter en grå Toyota med nøglen liggende på venstre baghjul, og kører derefter 2 timer og 31 minutter til Engavågen...forhåbentligt i den rigtige Toyota :)
Det var en skøn international klasse med store visioner for fremtiden. Vejviseren peger dem i retning af deres hjemlande, skulle de få hjemve. Fotoet øverst til højre er taget kl. 00.30, så det var ikke let at sove. På den sidste dag, bad jeg eleverne se ud af vinduet og "læse" Guds "natur bog" og øve sig i at lytte til ham. Det har vi vist alle godt af :)

Næste stop Grimerud Gård, lidt udenfor Hamar. Altså tilbage til Norge endnu engang. Det er ikke så mærkeligt, da Norge står meget stærkt indenfor vores mission, med mange og store projekter rundt om i verden. De gør det godt!

Her kommer jeg et par gange om året til bestyrelsesmøde for YWAM Norge. Det er både udfordrende og lærerigt. Jeg driller dem gerne lidt, da jeg ofte er eneste kvinde til møderne, og sandeligt om sidste års julegave til bestyrelsen ikke var bogen "7 mænd" (som iøvrigt er meget læseværdig). Som tak, sendte jeg landslederen dette billede, hvorefter han prompte lovede mig "7 kvinder" på norsk! Mon ikke det bliver dette års julegave :)
Harpenden, England

Herefter blev det en uges undervisning af endnu en DTS klasse i Harpenden. Harpenden eller "The Oval", som det bliver kaldt i folkemunde, blev bygget i 1913 som børnehjem og kunne huse 200 børn. Idag ejes det af YWAM og drives efter mottoet: "training young people to live like Jesus and transform communities”. Hundredevis af projekter og mennesker er blevet søsat fra dette sted. Det er en ære at komme her!

En morgen mødte jeg denne romerske soldat, der ventede på at en lokal skoleklasse skulle komme på besøg. Utroligt hvad man løber ind i!

Næste stop blev Lausanne i Schweiz. Vores missions universitet (University of the Nations) er vokset ud af sin nuværende struktur og der må findes en bedre vej fremover. Selv havde jeg ikke drømt om at skulle sidde med ved "bordet", men her er jeg altså!

Vi, Vor Herre og 15 internationale ledere, har 3 år til at opfinde og afprøve og indføre en ny struktur, der gerne skulle være funktionsdygtig lige fra Europa til "the bush bush" ("langt væk fra alt" inkl. internet) . Dette er et ny udfordring og opgave for os alle.

Hvordan går man fra en global til regional struktur? University of the Nations har over 700 centre spredt over 170 lande med mange forskellige sproglige og kulturelle forskelle... hvordan gør vi lige det? der er stor brug for bøn og guds ledelse!
Godt at have en firbenet ven, Obi Wan, at vende situationen med :)
Medarbejder uddannelse i Ternopil, ukraine

Jeg har lidt af et blødt hjerte for Øst Europa, de Baltiske Lande samt Rusland. Her står nogle af mine helte; Wanda, en skøn amerikaner der arbejder i Moskva, sammen med Masha og David der leder tjenesten i Vladivostok. Det er svært at forestille sig, at de arbejder i samme land, men har 7 tidszoner mellem sig! Jeg fik en invitation til at undervise i Vladivostok, men måtte droppe det denne gang. Håber at kunne tage afsted til næste år. Er der nogen der vil med?

Sasha, en af mine venner fra Ternopil, fortalte at hans bedstefar (1909-2001) har boet i 7 lande, og haft 7 forskellige pas, men altid boet i samme hus! Kan du regne den ud?

Her er de skønne medarbejdere jeg fik lov at undervise i Ternopil. Til højre er Lance ved at grille shashlik til aftensmaden.
Det blev til endnu en tur til Lausanne. Her sammen med Loren (84) og Darlene (80) Cunningham i Lausanne, hvor de tager endnu et spadestik til udvidelse for at kunne gøre plads til flere. Loren må have prøvet mange spader i årenes løb :)
Jeg var en tur i Lausanne, hvilket var en blanding af gruppearbejde med mit team (til venstre). ledermøde for UofN, 50-års jubilæum for Lausanne basen, dimissionsfest for færdiguddannede elever. Her står jeg med Eliab, en brasilianer der arbejder i Danmark som missionær. Tillykke til ham, med hans BA i bibelskestudier!

I Lausanne løb jeg ind i en gammel ven, Sydney, fra Zimbabwe. Utroligt at jeg netop skulle møde ham 7-års dagen for min fars død, hvilket er lidt særligt i denne forbindelse.

For 22 år siden fik min far konstateret kræft, og lægerne gav ham bare 3 måneder. Dengang var både Sydney og jeg i Lausanne, hvor Sydney besluttede sig for at bede og faste for min far. Sydney hørte Gud tale til ham ud fra Esajas 38:5 "Jeg har hørt din bøn, og jeg har set dine tårer. Derfor giver jeg dig endnu femten år at leve i". Sydney kom bævende og fortalte, at han troede at Gud ville give far femten år mere.

Det skete, Gud helbredte min far, og gav ham nøjagtigt 15 år ekstra. Hør Sydney fortælle vidnesbyrdet.

Når jeg ikke rejser, så går der tid med at besøge og hjælpe min mor. Ellers arbejder jeg fra mit hjemmekontor, og ofte online med diverse projekter. Her er det vores UniQuip team der mødes. Vi er ansvarlige for videreuddannelse af de mange medarbejdere på University of the Nations, men har heldigvis god hjælp af mange andre :)

Her mødes Danmark, Syd Afrika, Schweiz, Indien, Norge og England online via zoom

Jeg er ikke altid god til at få ferie og fridage ind i kalenderen, men fik en dejlig uge i Blokhus sammen med Cheryl, en god kollega og veninde der arbejder i Letland.

Jeg nyder også min dejlige kajak, som jeg kan sætte i åen et par 100 meter fra hvor jeg bor. Det er en skøn måde at blive "luftet" og få motion på.

Der blev også tid til en uge i Sverige. Først med to dages møder på Restenäs, hvor jeg tidligere arbejdede, og derefter nogle dejlige feriedage sammen med Anna, en brasilianske veninde. Bill, min skønne nabo diskede op med gode sager fra havet og haven... samt noget han gerne måtte beholde for sig selv, - grusomme surströmming!

Anna og jeg gik på kantarel jagt i skoven, noget af det bedste jeg ved. En slags skattejagt!

Der er meget mere at fortælle, men mon ikke kaffen drukket! Efteråret kommer med en del rejsen, undervisning og møder. Når jeg ikke rejser arbejder jeg på diverse projekter fra mit kontor på Sjellebro. Her følger lidt af hvad efteråret vil byde på:

Lidt af efterårets rejseprogram

STOR TAK for al støtte og forbøn!

  • Bed meget gerne for næste uges undervisning på den Baltiske DTS i Letland, hvor jeg også skal mødes med flere ledere og potentielle friske pionerer i Estland.
  • Bed gerne for frisk salvelse, energi, godt helbred og økonomi til det hele.
  • Ring eller skriv, hvis du har spørgsmål eller lyst til at stå med i tjenesten på den ene eller anden måde.
  • Jeg hører også meget gerne fra dig, og hvordan jeg kan stå sammen med dig :)

Hvis du har lyst til at støtte min tjeneste kan donationer gives med skattefradrag til konto: 9233 4579883486, mrk. "Projekt 23 / dit cpr nr" Store som små beløb modtages med stort tak!

Kærligst, Tove

Email: tove.kp@me.com - Mobil: 6063 3087 - Randersvej 195, 8544 Mørke
Created By
Tove Kirkebye Poulsen
Appreciate