Loading

UdsatteLigaen RECOVERY BULLS - 2. Runde

Fodbold og fællesskab i GAME Streetmekka Esbjerg

Af Kristian Willumsen

Foto, Niels Husted

Mikkel Ø, Kramer & Thor Hjortshøj

Sammenhold og fightervilje må være blandt nøgleordene for beskrivelsen af 2. runde af Udsatteligaen, der i går blev afviklet med stor succes i GAME Streetmekka Esbjerg. Hele ni hold havde fundet vej til asfaltbanen i det centrale Esbjerg og var klar til kamp og kram. Særligt sidstnævnte er et vigtigt element i Udsatteligaen - krammene.

For selvfølgelig stiller alle op med håb og tro på sejr, men det er ikke det altoverskyggende mål for dagen.

Frihed, sammenhold og godt samvær er i virkeligheden det, det hele handler om, når de socialt udsatte borgere tørner sammen på banen. Spillerne på de tilmeldte hold har en vigtig fællesnævner, der er med til at sikre, at netop dette bliver opfyldt.

For alle gælder det, at livet ikke altid har været lige let at leve.

Og for alle gælder det, at hvor der er vilje, er der vej, og at håbet ikke er slukket trods svære omstændigheder i tilværelsen. Det sås tydeligt dagen igennem, hvor smilene var mange og opbakningen stor.

UdsatteLigaen - turneringen uden tabere

Michael, Midtgaarden og UdsatteLigaen

De tilmeldte hold til turneringen i UdsatteLigaen kommer alle fra Esbjerg og omegn . RECOVERY BULLS, der står bag turneringen stillede op med to hold. Herudover var der repræsentanter fra døgninstitutionerne Springbrættet og Midtgaarden, et hold fra Kirkens Korshær, der var gadedrenge fra Ombold Esbjerg, og sidst - men ikke mindst - de hårdt kæmpende grønlændere fra holdet ”RB Nanoq”.

Michael Kleven

Døgninstitutionen Midtgaarden har været repræsenteret hvert år, når UdsatteLigaen sættes i gang. I går stillede de op med to hold og opnåede en flot tredjeplads med det ene. 47årige Michael Kleven var en af spillerne fra Midtgaarden. Han nød dagen i GAME Streetmekka Esbjerg

- Det er en fantastisk måde at komme lidt væk fra behandlingen på. Vi kommer ud og møder nogle nye mennesker. Og så er det fedt at mærke holdånden. Vi har et godt sammenhold på gården i forvejen, men det bliver forstærket af sådan noget som det her, siger han.

Michaels vej til Midtgaarden – og altså derigennem også UdsatteLigaen - har primært bestået af et solidt misbrug af alkohol og hash. Forbruget har været stigende de senere år, og til sidst kunne Michaels kæreste gennem de seneste 32 år ikke længere se til. Skulle forholdet fortsætte var behandling og et farvel til tjald og øl en nødvendighed. Det er ikke første gang, at Michael er i døgnbehandling. Som helt ung var han i en parbehandling med sin kæreste på Egeborg. De blev holdt adskilt hele behandlingen igennem. Sådan var vilkårene tilbage i 90'erne. Dengang var han i behandling for sit heroinmisbrug. Et misbrug, der kort og godt var ved at slå ham ihjel. De var langt ude – Michael og kæresten- men det lykkedes dem at slippe heroinen, og sammen holdt de sig clean i en lang årrække. Efter 13 år begyndte Michael at drikke socialt. Han intensiverede ligeså stille og roligt sit alkoholforbrug, til det endte ud i et regulært misbrug. Kæresten var - og er - fortsat totalt afholdende og så med fra sidelinjen, da det begyndte at skride for Michael. Nu er Michael igen klar til en tilværelse uden alkohol og stoffer. Klar til at vende hjem til kærligheden og genstarte sin tilværelse.

Michael Kleven

- Jeg vil have min familie tilbage på fuldtid. Ellers kommer jeg tilbage på gaden, og det kan jeg ikke mere. Skal jeg tage noget igen, skal det være for at slukke helt. Jeg skal aldrig i behandling igen, siger han med fast stemme, der ikke efterlader nogen tvivl om, at Michael vil det her.

Vejen til Michaels fortsatte stoffrie og ædru tilværelse skal først og fremmest ske gennem hans familie, men derudover vil han benytte sig af stoffrie fællesskaber som Recovery Bulls.

- Jeg skal helt sikkert gøre brug af fællesskaber, hvor alkohol og stoffer ikke er en del af hverdagen. Det er vigtigt for mig, når jeg skal hjem, siger han.

Og hjem det skal han snart. Hjem til stenbroen og familien som han elsker og savner. De seneste tre måneder har broerne i København været skiftet ud med marker i Bramming. Men det er altså snart slut. Michaels bevilling udløber 17. marts, men han slipper ikke Esbjerg helt.

- Jeg kommer tilbage til de resterende runder af UdsatteLigaen. Det er helt sikkert. Det er også en god måde for mig lige at holde lidt fast i mig selv her i starten, siger han og smiler stort ved udsigten til igen at skulle trille med bolden sammen med vennerne fra Midtgaarden.

Michael Kleven

Politikerne kom, så og tabte

Det var ikke kun socialt udsatte, der var mødt op til kamp ved gårsdagens stævne. Flere lokalpolitikere var også troppet op for at vise deres støtte til Recovery Bulls og UdsatteLigaen. Folketingskandidat Anders Kronborg (S), byrådsmedlem Karen Sandrini (S) og byrådsmedlem Jakob Lose (V) indtog banen som de første og spillede en opvisningskamp mod udvalgte spillere fra de andre hold. Kort forinden havde Karen Sandrini åbnet stævnet med en fornem tale til de mange fremmødte. Til trods for de pæne ord blev der ikke vist nogen barmhjertighed på banen. Politikerne tabte kampen, men var til trods for nederlag ved godt mod.

- Det er jo et fantastisk arrangement. Det er så prisværdigt, at så mange forskellige mennesker mødes og er sammen om sport i et positivt fællesskab. Det er virkelig rigtig godt. Der skal lyde en stor ros, og vi kommer gerne igen, lød det fra en smilende Anders Kronborg, inden han forlod stævnet med en god oplevelse og et 5-2 nederlag i bagagen.

Politikerens ord indfanger godt, hvad det hele handler om, når UdsatteLigaen er i gang. Fællesskabet. Der findes ingen tabere på asfaltbanen i Esbjerg. Og af samme årsag er det på sin vis også underordnet, hvem der vandt turneringen. Men for en god ordens skyld nævner vi det alligevel her til sidst. Efter en lang dag med mange kampe var det Recovery Bulls 2, der kunne lade sig hylde som samlede vindere på dagen. Turneringen fortsætter 9. marts hvor 3. runde sparkes i gang.

UdsatteLigaen - turneringen uden tabere
Tak til

3. Runde af UdsatteLigaen spilles den 9. marts

Tilmelding er åben

kontakt@recoverybulls.dk

RECOVERY BULLS

Fællesskab, idræt & motion

RECOVERY BULLS - fællesskab, idræt & motion

Tak til alle frivillige

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a copyright violation, please follow the DMCA section in the Terms of Use.