Loading

Welkom bij Studio Amsterdam Studioamsterdam.eu@gmail.com

De klinkende kunst van audio

Studio Amsterdam is de opname studio in Amsterdam Nieuw-West die professionele opnamekwaliteit betaalbaar maakt door betrokken, efficiënt, doelgericht en creatief te werken.

Producten

Iedereen heeft oren, maar toch horen we allemaal anders

We co-creëren audio gerelateerde producten zoals: podcast, voice over, setsound en nabewerking voor film en video, opname, overdubbing, editing, re-amping, mixage en mastering voor muziek album, muziekregistratie, soundscape, sounddesign, restauratie van bestaande audio, pre en postproductie, akoestisch advies en audio rider voor band en theatergroep, in onze studio of op jouw locatie. Eigenlijk gewoon alles wat met audio te maken heeft!

Portfolio

Doen wat je zegt en zeggen wat je doet

We hebben sinds 1999 ervaring met het verzorgen van opnamen, editing, repareren, mixen en masteren van audio voor podcast, video, film, muziekalbum, documentaire, soundscape, animatie, muziekregistratie, conferentie, muziekstream en ook live mixage. Een greep uit onze wapenfeiten:

We hebben audio verzorgd voor podcast, video, film en animatie, zoals:

Natuurlijk houden we van muziek! Onze klantenkring varieert van rock band tot klassiek orkest en zanger(es) van Boeddhistische gebeden, terwijl onze producten variëren van live audio-mixen tijdens tour en concert registratie tot studio opname. Een paar voorbeelden:

We zijn niet enkel audiofielen, maar we hebben een bredere kijk. We zijn werkzaam geweest als theatertechnici voor theaters zoals de Griffioen, De Balie, de Stopera (muziektheater), de Stadsschouwburg Amsterdam, Carré, het Tropentheater, club Panama, de Pepsi Stage en Heineken Music Hall. We zijn ook veel op tour geweest met theatergroepen zoals het Nationaal Ballet, Theatergroep Amsterdam, Delta, Munganga en Duda Paiva. Bovendien hebben we als audio-, licht- en projectie-experts gewerkt voor bedrijven zoals Audio Amsterdam, A-light, Bright Light, Pakhuis de Zwijger en Beam Systems.

Over ons

Ieder geluid heeft een bron & een goede geluidsman is een muzikant

Het kloppende hart van Studio Amsterdam is Niek de Wit. Hij komt uit een muzikale familie uit Noord-Brabant en speelde op zijn zevende al accordeon. Hij begon op zijn zestiende een geluidsbedrijfje en is sindsdien bezig met perfectioneren en verbreden. Hij heeft percepties bestudeerd tijdens zijn studie Cultuur Organisatie en Management aan de Vrije Universiteit. Na zijn afstuderen heeft hij zich volledig gewijd aan de perceptie van hoorbare en zichtbare frequenties. Hij zette zijn ambities op een ander niveau door de bouw van de studiofaciliteiten. Hier verdient iedereen de aandacht!

Onze maatschappelijke missie

Terwijl het publiek meer divers en kleurrijk wordt, blijven artiesten op podia voornamelijk middenstand en blank. Om een meer realistische afspiegeling van onze samenleving te ervaren, moedigt Niek multiculturele en minder kapitaalkrachtige groepen aan om zich te ontplooien en op te nemen. Hij weet hoe het voelt in het spotlicht sinds 1979 en achter de schermen sinds 1988. Hij heeft beide kanten gezien van veel verschillende processen: als ontvangende technicus die in een theater werkt en als tourende gasttechnicus, als live geluidsman en als opnametechnicus, als audio expert en belichter, als een ecologisch en sociaal bewust mens, als muzikant en als kwaliteitszoeker. Door deze mix kun je betaalbaar opnemen bij Studio Amsterdam.

Een creatieve gast

Niek is een gepassioneerde hardwerkende en creatieve gast die precies werkt. Je zult niet alleen enthousiast ontvangen worden, maar je zult ook zijn duidelijke benadering van je behoeften en budgetten waarderen. Hij is creatief en bereid om te experimenten waarbij hij put uit zijn ervaringen en theoretische kennis. Hij is geen inventaris van de studio, maar een mens met twee oren die gevoelig is voor frequenties en vibraties. Daarnaast is hij een betrokken parttime docent audio voor de opleidingen AudioVisueel en Podium en Evenementen Techniek aan het ROC van Amsterdam op het Mediapark in Hilversum.

De studiofaciliteiten

Je kunt een instrument meenemen, maar geen akoestiek

Je wilt snel, zuiver en tegelijk met alle acteurs of muzikanten opnemen .Je wilt niet dat de hele groep opnieuw moet opnemen als één muzikant of acteur een foutje maakt. En daar is onze missie: het aanbieden van meerdere afgescheiden ruimten!

Deze studio bestaat uit een aantal goed geïsoleerde, ontkoppelde en akoestisch geoptimaliseerde ruimten. De Controle Ruimte, Opname Ruimte, Drum Kamer en beide Versterker-Cabines hebben allen hun eigen zwevende vloeren en hun eigen doos-in-doos structuren. Naast deze isolatie is iedere ruimte bovendien geoptimaliseerd voor specifieke behoeften:

Controle Ruimte

In de Controle Ruimte werkt de opnametechnicus terwijl de muzikanten in de Opname Ruimte worden opgenomen. Hier staan de pre-amps (zoals onder andere 3x BAE (Neve) 1073, API TCS, 3x API7600, Langevin Manley DVC, Joe Meeq), compressoren (Manley Elop, TK Audio) en andere outboard gear zoals 2x Warm Pulteq EQ, Bryston amp met PMC TB2+ speakers en Avid Pro Tools HD of Adobe Audition. Je hebt kwaliteit nodig om kwaliteit te maken. Zoals je hoort, bereiken we de beste kwaliteit door de combinatie van analoge vintage sound met digitale moderne bewerking/opslag.

Opname Ruimte

De levendigheid van de Opname Ruimte kan worden aangepast aan wat jouw sound het beste dient door gebruik te maken van verschillende verplaatsbare akoestische panelen. Daarnaast hebben we een uitgebreid microfoonpark zoals: 3x Schoeps (MK4, 41, 8G), Warm U87, Neumann BCM, 2x Electro Voice RE20, Sennheiser E 602, 2x MKH416, 2x MKH40, 2x MD421N, 3x MD421 II, MD441, 2x E865, 2x AKG C414 B ULS, 3x Shure SM58, beta 58, 3x Shure SM57, beta 57, Shure 91a pzm, AKG D112, 2x C1000, 2x Studio Projects C3, 2x C4, 2x SE VR1 ribbon en nog veel meer.

Drum / Zang Kamer

De Drum Kamer is bestemd voor de droogste opnamen van de luidste of juist zachtste instrumenten en kan na een kleine aanpassing worden gebruikt als Zang Kamer. Deze aanpassing kunnen we ter plekke uitvoeren.

De Groene en Rode Versterker-Cabines

De Versterker-Cabines zijn ruimten waarin speakerkasten/kabinetten of combo’s kunnen worden opgenomen zonder risico op overspraak (bleeding).

Op uw locatie

We verzorgen ook opnamen op locatie. Dit kan voor podcast, setsound, registratie van concert of lezing, soundscape, enz. Voor ENG-klussen hebben we een Sound Devices Mixpre10 met 4 zendersets, boompole en zwarte blimp. Lavalier microfoons zoals 3x Sanken Cos11, 2x MKE40, 2x ME2, 2x ME4 en microfoons zoals 3x Schoeps (MK4, 41, 8G), Cmit en Sennheiser 2x MKH416, 2x MKH40 plus het hele microfoon arsenaal dat we voor de Opname Ruimte ter beschikking hebben! En voor de opnameklussen met meer dan 8 kanalen, hebben we een ProTools M-powered setup.

We kunnen uw project ook uitversterken en daarvoor hebben we een Yamaha 01V96 met Mackie speakers en ons hele microfoonpark.

Daarnaast verzorgen we ook workshops op aanvraag. We hebben heel wat ervaring te delen aangezien we sinds 11-11-'99 bestaan! We hebben hiervoor het PDG behaald.

Contact

De enige manier om harmonieën te creëren, is door te inter-acteren

Tarieven varieren afhankelijk van het winstoogmerk van de opdrachtgever, het moment in de week en het aantal uren. Hoe meer uren, hoe groter de staffelkorting. Door de week: van €50 ex btw per uur, €350 per dag (8 uur werk) tot minder bij grotere opdrachten. En in het weekend €60 ex btw per uur, €420 per dag (8 uur werk) tot minder bij grotere opdrachten. Dit is een aanduiding en afhankelijk van winstoogmerk van de opdrachtgever. Maatwerk kan natuurlijk afgesproken worden.

Studio Amsterdam

Burgemeester de Vlugtlaan 125

1063 BJ Amsterdam

(Benut de voicemail als ik in sessie ben a.u.b.)

De studio is gehuisvest in een gebouw met diverse kleine ondernemingen, genaamd ‘de Vlugt’. Gebruik onze bel bij de hoofdingang a.u.b. Het is vlak bij de ring rond Amsterdam (A10). Openbaar vervoer dat in de straat stopt, bestaat uit: Metro 50 en 51 (@ Burgemeester de Vlugtlaan), tram 7 (@ Burgemeester Eliasstraat), bussen 21 en 80 overdag en bussen 280 en 369 's nachts (@ Burgemeester Eliasstraat). Je kunt voor het gebouw parkeren in de blauwe zone (maximaal 2 uur mits je de blauwe kaart gebruikt) en je kunt onbetaald in de wijk parkeren.