Thomas gaat tegen de wind in met zijn Albatross

21-jarige Thomas Geers vond twee jaar geleden een aperitieflikeur uit op basis van braambessen en citroen. “Het begon allemaal met een recept van mijn tante om vlierbloesemlikeur te maken. Een jaar lang heb ik ermee geëxperimenteerd. Eerst probeerde ik een variant uit met limoen, dan weer met mango en uiteindelijk met braambessen. Bij elk nieuw experiment trok ik rond om mensen te laten proeven. Albatross was voor mij pas op punt toen 80% van mijn ondervraagden er volledig van weg was. In 2015 bracht ik het drankje op de markt en stopte ik met mijn studies om er volledig voor te gaan. Misschien wel tegen de wind in omdat er nu vooral veel wordt gefocust op spirits, tonics en gins. Likeuren zelf liggen op dit moment stil, wat niet negatief hoeft te zijn. Ik heb daardoor veel speelruimte en weinig concurrentie.”

Albatross in het kort

Albatross is een lichte likeur (17%) op basis van verse braambessen en citroenen. Je drinkt het on the rocks, als extra toets bij gin en cocktails of als finishing touch bij schuimwijn en witte wijn. Het is ook de naam van het bedrijf dat Thomas in 2015 startte. Naast dit likeur, ontwikkelt hij ook nog vermout onder de merknaam Geers.

"Buiten wat persaandacht had Thomas nog niet veel bewezen met Albatross. Zijn passie voor zijn producten en zijn nauwkeurig businessplan hebben ons overtuigd om aan zijn droom mee te werken. Als bank hebben we niet enkel bedrijfskapitaal gefinancierd maar zijn we beginnen meedenken. We stapten volledig in het verhaal. Daarbij is onze adviesfunctie cruciaal geweest om Thomas te helpen een stap voor te blijven met zijn zaak.”

Pascal Vacquier, Business Banker in Kortrijk

“Alle begin is moeilijk en bij Albatross was dat niet anders. Ik startte met een business partner die ondertussen uit het project is gestapt. We klopten eerst aan bij een andere bank. Na een moeizame twee maanden en erg veel rompslomp hadden we nog steeds geen antwoord. Toen besloten we om ook aan ING kapitaal te vragen. Ik was aangenaam verrast hoe snel het ging. Binnen de week hadden we een positief antwoord. Ondertussen is de bank een onmisbare adviseur geworden. Bij elke belangrijke beslissing overleg ik met Pascal die al mijn vragen beantwoordt. Ik weet onmiddellijk waar ik sta en vooral, ik word ervan weerhouden om fouten te maken. Soms zelfs op momenten dat ik denk een fantastisch idee te hebben.”, lacht Thomas.

Voorlopig blijft Albatross een start-up dat zijn producten op de Vlaamse markt polst. Het bedrijf zit nog in het prille begin waardoor heel weinig van het productieproces geautomatiseerd is. Neem maar zelf een kijkje.

Thomas geeft 3 tips aan jonge ondernemers

  • Waag de sprong enkel en alleen als je echt overtuigd bent van je product en je vaardigheden als ondernemer.
  • Durf raad te vragen en te luisteren naar anderen. Het kan je heel wat tijd en geld besparen.
  • Werk je businessplan zo gedetailleerd mogelijk uit want weten waar je heen wil, is niet genoeg. Je moet het met cijfers onderbouwen.

Amper 21 maar met een ondernemersziel van middelbare leeftijd. Zijn professionele maturiteit kan je moeilijk in twijfel trekken. Thomas herinnert ons eraan waarom we dit allemaal doen. Er hoeft slechts één iemand erin te geloven om een droom waar te maken. Het pad naar die droom vergemakkelijken wij graag met onze digitale diensten. Toch blijven we ook streven naar een zo persoonlijk mogelijke aanpak. Enkel zo kunnen we jonge ondernemers als Thomas goed adviseren.

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.