Loading

Covid-19 blijft economisch herstel uitdagen Update 14-10-2020

Stijgende infecties, maar geen nieuwe lockdowns

Covid-19 laat zich voorlopig niet temmen. Het aantal besmettingen neemt wereldwijd weer toe.

Beleidsmakers geven niet langer de voorkeur aan algemene lockdowns. De economische gevolgen zijn té ingrijpend; ze kiezen nu voor lokale quarantaines en social distancing.

Economie kruipt langzaam uit het dal

Na de forse opsprong, volgend op de heropening van de economie, is het economisch herstel wat vertraagd.

Bedrijven tonen zich optimistisch, maar consumenten voelen zich nog altijd gehinderd in hun mobiliteit en er groeien twijfels over jobzekerheid.

Het vlotte herstel in China geeft aan dat de crisis kan bezworen worden, met hulp van de nodige overheidssteun.

Onze beleggingsstrategie brengt de risico’s meer in evenwicht

De trend op de financiële markten is positief. Zo positief zelfs dat het in bepaalde segmenten op overdrijving lijkt en bepaalde risico’s, zoals de nakende Brexit en de Amerikaanse presidentsverkiezingen, uit het oog worden verloren.

We houden dan ook vast aan een evenwichtige beleggingsportefeuille. We combineren een aantal defensievere accenten met de meer groeigerichte trends, zoals medische technologie en digitalisering.

In het obligatiegedeelte gaan we op zoek naar rendement in bedrijfsobligaties en in staatspapier van zuidelijke eurolanden. Toch bouwen we ook wat zekerheid in met langlopende Duitse staatsobligaties.

Naast deze langetermijnvisie zijn ook bescherming en trends op financiële markten belangrijk. Je persoonlijke belegging, raadpleegbaar in KBC Mobile en Touch, kan anders ingevuld zijn volgens jouw comfortzone.

Tom Mermuys, Beleggingsstrategist KBC Asset Management
We profiteren van de gunstige trend op de financiële markten, maar overdreven waardering proberen we te ontwijken. We zijn iets voorzichtiger voor aandelen uit de populaire groeisectoren.

Redactie beëindigd op 14-10-2020. Dit document is een publicatie van KBC Asset Management NV (KBC AM). De informatie kan zonder kennisgeving gewijzigd worden en ze biedt geen garantie voor de toekomst. Niets in dit document mag gereproduceerd worden zonder de voorafgaande uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van KBC AM. Deze informatie is onderworpen aan het Belgisch recht en aan de uitsluitende rechtsmacht van de Belgische rechtbanken.